Annons

Fixa en läcker terrass

Byggmaterial

En bra terrass är ett extra vardagsrum för sommaren med nära kontakt till trädgård, sol och fågelsång. Låt dig inspireras här!

Annons

Terrassen är en naturlig förlängning av vardagsrummet eller köket/matplatsen. Ett vardagsrum för sommaren med nära kontakt till trädgård, sol och fågelsång. Ett rum som betyder mycket för oss nordbor med korta somrar, som ofta regnar bort.

Därför är det så viktigt att uterummet fungerar. För att vara välplanerat bör det ha följande egenskaper: Samma nivå på golv ute som inne. Möjlighet till både sol och skugga. Skydd för regn, vind och insyn. Plats för möbler med olika funktioner , som matplats och vilsittande. Uterummet ska utformas med material och dimensioner, så att det som helhet smälter väl in i omgivningen. Någonting att tänka på vi val av virke. För mycket tryckimpregnerat sådant känns trist och klumpigt. Det är bra till stolpar , som gjuts i betong, eller balkar, reglar på mark eller tralldäck.Till övriga detaljer kan man välja furu av bra kvalitet, som grundas och målas i önskad kulör.

Så här ser terrassen ut. Glas och trä, vilket är en utmärkt kombination för ett uterum som det här. Glaset ger skydd mot vind och regn, utan att dölja grönskan och blommorna. På stolparna finns plats för klängväxter, som ger det hela en mjuk inramning.

Här är detaljskiss med måttanvisningar på terrasskonstruktionen. Terrassen är byggd mot husets långvägg. Betongplintar och bärlinor är basen för bygget, och på den ett kraftigt dimensionerat terrassdäck, härligt att gå på.

Ett gångvänligt alternativ till en trappa är dessa "trädgårdsbryggor". Storleken och dimensionen på virket gör dem stabila. De kan staplas på varandra samt på mjukt formade stenbumlingar. Trä och sten kontrasterar fint sinsemellan.

Trädgårdsbryggorna fungerar både som trappa och som små terrasser. Tillräckligt stora för att man ska kunna få plats och breda ut sig. För att få en mjuk övergång mellan terrass och trädgård kan man placera dem så här, i sicksack, flankerade av mjuk grönska.

Läs mer här:

Behöver jag bygglov

Annons

Förvandla uteplatsen till uterum

Uterum gör sommaren längre

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

7 juni 2002

0 Kommentarer

0

Fem frågor och svar om skruvar

Varför ska jag välja en dyr skruv och är träskruv för utomhusbruk rostfria? Christian Löf Thuresson, försäljningschef på Grabber, svarar på fem frågor...

0

Årets bästa sajt

Internet World gav Byggmax.com utmärkelse för bästa E-handel.

2

Presentkort på rut och rot - Håll koll på

Nu kan man ge bort husarbete med ett presentkort.

0

Var hittar jag mirakeltejpen? - Läsarbrevet

En läsare frågar var han kan köpa mirakeltejpen från Tesa.

0

Är ditt hus välisolerat?

Efter en kall vinter har tilläggsisolering ryckt upp till toppen på våra önskelistor över förbättring och renovering av våra hus. Men om du inte vet...

0

Läskiga listan: Så slipper du möglet

Är du rädd för vad ditt hus ska ställa till med? Här guidar vi dig genom alla läskiga saker som kan hända. Denna gång: mögel.

1

Läskiga listan: Så slipper du hussvamp

Är du rädd för vad ditt hus ska ställa till med? Här guidar vi dig genom alla läskiga saker som kan hända. Denna gång: äkta hussvamp.

1

Johan Tells 4 ekoval, LTO, ViV nr 6/2010

Vi i Villas miljöexpert listar sina bästa eko-sidor.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons