Den här artikeln är sponsrad.

Förläng livslängden på ditt yttertak

Bygg

Under våren och sommaren upptäcker många villaägare att deras yttertak är i dåligt skick. Genom rätt takbehandling kan du förlänga livslängden på ditt tak – utan att behöva byta ut det.

Annons

Ett friskt tak är viktigt för hela huset.

Ett tak i bra skick som ser snyggt förhöjer villans värde, samtidigt som det skyddar huset, säger Anton Holmberg, VD på Takteam. Alla tak åldras med tiden och smuts, mossa, lava och alger samlas i takets ytskikt. Det är ofta ett tecken på att takpannorna förlorat sin förmåga att stöta bort fukt.

Materialet blir poröst eftersom bindemedlet — cementen — bryts ner av UV-strålningen och sandkornen ramlar bort. När ytan inte längre håller fukten borta och släpper igenom fukt mot underliggande material, är det hög tid att ta tag i saken.

Men du behöver inte byta hela taket — om underlaget är i gott skick räcker det med en professionellt utförd takbehandling, som förlänger takets livslängd. — Du kan förlänga takets livslängd med upp till 20 år genom att underhålla taket med ytskiktsbehandling. Vår takbehandling är skonsam mot miljön och kostnaden är en femtedel av ett takbyte, säger Anton Holmberg.

Takbehandlingen skapar ett ytskikt som försluter ytan och porerna i betongen. Det appliceras efter en noggrann rengöring av takpannorna, ett viktigt förarbete för ytskiktets vidhäftning och en förutsättning för behandlingens varaktighet och behandlingens garanti. Takpannor av betong bör behandlas vart femtonde år för att bibehålla pannornas ytskikt.

Takteam kan hjälpa dig med:

  • Ytskiktsbehandling
  • Taktvätt
  • Fasadtvätt
  • Anti-algbehandling

Behöver du hjälp med ditt tak? Kontakta Takteam:035-22 75 77

Annons
Frida Gustafsson
8 april 2016

0 Kommentarer

5

11 frågor och svar om fiberkabel

Fiberkabel – hur går det till, är det värt pengarna och vad ska du som kund se upp med? Här är allt du behöver veta.

I samarbete med gop

Därför ska du välja träkomposit till din nya trall

Är du sugen på en ny trall inför sommaren? Välj träkomposit så slipper du både underhåll och stickor i fötterna! Underhållsfritt, exklusivt, hållbart -...

I samarbete med GOP

Så bygger du en underhållsfri trall i träkomposit

Funderar du på att bygga en ny trall? Träkomposit är ett underhållsfritt material som är lika enkelt att montera som vanliga träslag. Följ bara den här...

0

10 grundprinciper för ROT-avdraget

Efter årsskiftet väntas regeringen sänka ROT-avdraget från 50 till 30 procent. Vi ger dig koll på allt du behöver veta om ROT-avdraget!

1

Emmelie Renlund: "Jag älskar att vara snickare"

Emmelie Renlund vann årets Isabellestipendium, som riktar sig till kvinnor i byggbranschen.

0

Bygg Snickar-Björns fågelrestaurang

Att mata småfåglar på vintern känns inte bara bra i själen utan är även väldigt roligt. Så här enkelt bygger du Snickar-Björns fågelrestaurang.

1

Han renoverade badrummet för 617 kr!

Anders Krasse har tagit återbruk till en helt ny nivå – han totalrenoverade nämligen hela sitt hus med saker som andra tänkt slänga. Badrumsrenoveringen...

0

Så sammanfattar vi året 2013

Med facit i hand kan vi se på trender och händelser som format oss under året som gått. Och eftersom historien banar väg för framtiden tyckte vi att...

0

Räntan sänks av Riksbanken

DN.se rapporterar att riksbanken sänker räntan. Det kan ge dig sänkt bostadsränta och med det minskade bostadskostnader.