Den här artikeln är sponsrad.

Förläng livslängden på ditt yttertak

Bygg

Under våren och sommaren upptäcker många villaägare att deras yttertak är i dåligt skick. Genom rätt takbehandling kan du förlänga livslängden på ditt tak – utan att behöva byta ut det.

Annons

Ett friskt tak är viktigt för hela huset.

Ett tak i bra skick som ser snyggt förhöjer villans värde, samtidigt som det skyddar huset, säger Anton Holmberg, VD på Takteam. Alla tak åldras med tiden och smuts, mossa, lava och alger samlas i takets ytskikt. Det är ofta ett tecken på att takpannorna förlorat sin förmåga att stöta bort fukt.

Materialet blir poröst eftersom bindemedlet — cementen — bryts ner av UV-strålningen och sandkornen ramlar bort. När ytan inte längre håller fukten borta och släpper igenom fukt mot underliggande material, är det hög tid att ta tag i saken.

Men du behöver inte byta hela taket — om underlaget är i gott skick räcker det med en professionellt utförd takbehandling, som förlänger takets livslängd. — Du kan förlänga takets livslängd med upp till 20 år genom att underhålla taket med ytskiktsbehandling. Vår takbehandling är skonsam mot miljön och kostnaden är en femtedel av ett takbyte, säger Anton Holmberg.

Takbehandlingen skapar ett ytskikt som försluter ytan och porerna i betongen. Det appliceras efter en noggrann rengöring av takpannorna, ett viktigt förarbete för ytskiktets vidhäftning och en förutsättning för behandlingens varaktighet och behandlingens garanti. Takpannor av betong bör behandlas vart femtonde år för att bibehålla pannornas ytskikt.

Takteam kan hjälpa dig med:

  • Ytskiktsbehandling
  • Taktvätt
  • Fasadtvätt
  • Anti-algbehandling

Behöver du hjälp med ditt tak? Kontakta Takteam:035-22 75 77

Annons
Frida Gustafsson
8 april 2016

0 Kommentarer

0

Bygga altan – vi ger dig inspiration och råd till altanbygget

Ska du bygga altan? Vi lär dig bygga altan som proffsen. Här är en guide för att komma igång.

1

Grannsamverkan skyddar mot inbrottstjuvar

Tillsammans med dina grannar skapar du det perfekta verktyget för att skrämma bort tjuven. Vi ger tips på hur du med några enkla metoder undviker inbrot...

1

De 7 vanligaste myterna om din villaförsäkring

I Sverige har omkring 98 procent av alla villaägare en villaförsäkring men få har läst det finstilta och vet vad som faktiskt ingår i försäkringen. Vi...

1

Koll på rot - Håll koll på

Skattereduktionen vid rot är max 50 000 per år. Tänk på att hålla koll på om summan är nådd.

1

"Så bor jag gratis" - en läsare berättar.

Patrik Nyblad är en av dem som hakat på trenden att hyra ut sitt hus. Han och hans familj bor nästan gratis. Här delar han med sig av sina bästa tips...

2

Hyr ut och sänk din boendekostnad!

Att hyra ut hela eller delar av sitt hem eller till och med byta bostad med någon annan på semestern har blivit en stark trend runt om i världen – och...

0

Räntan sänks av Riksbanken

DN.se rapporterar att riksbanken sänker räntan. Det kan ge dig sänkt bostadsränta och med det minskade bostadskostnader.

0

Branschförbunden

Här hittar du olika branschförbund.

0

Din villaekonomi 2011

Favoriterna ROT och RUT blir kvar, bolånetaket gör det svårare att köpa första villan och reporäntan stiger. Så här påverkas din villaekonomi.