I samarbete med Menta Fönster
Foto: Menta Fönster

Spara pengar och energi med PVC-fönster

Fönster

Är du i behov av nya fönster? Då ska du testa PVC-fönster. PVC-fönster är underhållsfria, isolerar bra och har ett otroligt konkurrenskraftigt pris.

Annons

– PVC-fönster är underhållsfria och kräver ingen skrapning, spackling eller målning som ett träfönster gör, samtidigt som de värmeisolerar väldigt bra. Att de kan levereras så snabbt som 2-3 veckor efter beställning till ett väldigt förmånligt pris är ju också något som våra kunder blir glada för, säger Peter Nilsson, vd på Menta fönster.

PVC-fönsters utformning ger goda värmeisolerande egenskaper. Fönsterkarmen är uppbyggd med hålrum och det är luften i cellerna som ger den isolerande funktionen. De tunna väggarna som innesluter luften ger minsta möjliga värmetransport från husets insida till utsidan. Det gör att värmen stannar kvar inomhus. Genom att välja fönster som isolerar bra så sparar du både pengar och energi.

PVC-fönster har funnits på marknaden sedan 1970-talet och många fönster som sattes in under 70-talet är fina än idag.
– Jag ser ingen bortre gräns på livslängden. PVC-Fönster håller sig vackra eftersom man inte har något underhåll att sköta, säger Peter Nilsson.
– Det räcker med ljummet vatten och såpa för att tvätta fönstret. Eftersom de inte innehåller något organiskt material kan de därför inte heller skadas av väder, utan håller sig fina år efter år. Gamla träfönster kan börja släppa in vatten och orsaka röta och mögelsvamp. Dessutom är de nästan dubbelt så dyra som PVC.

PVC-fönster är betydligt vanligare utomlands än i Sverige men har under de senaste åren vuxit i popularitet, och nu börjar alltfler husägare i Sverige få upp ögonen för PVC-fönster. Dagens PVC-fönster har en modern design och är mycket vackrare än den första generationens och passar därför utseendemässigt de flesta hus, och speciellt nybyggda hus.

– Jag tycker att PVC-fönster passar till alla hus men det är så klart så att de inte har en allmogeprofil om det är det man efterfrågar. Våra fönstermodeller är släta och lite rundade. Om man skickar in bilder eller ritningar på det hus man skall bygga kan vi ofta komma med förslag på vad vi som fönsterleverantör kan göra för att få det utseende man önskar, berättar Peter Nilsson.

En annan fördel med att välja PVC-fönster är att du kan beställa fönstret i ett exakt och unikt mått som passar ditt hus och få hem dina fönster inom 2-3 veckor. Det här gäller oavsett om du väljer fönster, dörrar eller skjutdörrar.

Fördelar med att välja PVC-fönster

  • Billigare än träfönster och aluminiumfönster
  • Helt måttanpassat
  • Lång livslängd
  • Underhållsfria
  • Hög isoleringsgrad

Vill du veta mer om PVC-fönster? Då ska du kontakta Menta Fönster. Menta Fönster hjälper dig att finna fönster som täcker dina behov och önskemål.

Annons
Frida Gustafsson
16 maj 2016

1 Kommentarer

2016-06-23
Andree
0

Putsa fönster – knep för ett bra resultat

Vårsolen påminner om våra smutsiga fönster och att det är dags för den årliga vårstädningen. Med några enkla knep kan fönsterputsning bli en rolig...

0

Förbättra fönstren!

Gamla och slitna fönster är inte roligt – men det finns flera metoder att få dem snygga och mer energieffektiva. Vi har träffat tre villaägare som...

1

Ny innerdörr lyfter hemmet

Skjutdörr, glasdörr eller en med infälld whiteboard? Innerdörrar har äntligen blivit en inredningsdetalj som lyfter hemmet.

2

Fönster för varmare inomhusklimat

Att byta till helt nya fönster kan ge både tystare och varmare innemiljö och ge huset en helt ny finish. Här är några av de hetaste produkterna just nu...

7

Vinterisolera fönstren enkelt!

Vill ni skaffa moderna 3-glasfönster men tycker att de förstör husets karaktär och är dyrt? Här finns lösningen! Släng inte ut era gamla fina fönster....

1

Stoppa fönster­draget!

Hela och korrekt monterade fönstertätningar sparar på energin och du slipper dragiga fönster och dörrar. Anders Utsten visar hur du går tillväga.

1

Guide: Designade dörrar!

Färgstarka, kul och fantasifulla är de nya ytterdörrarna.

0

Släpp in ljuset med ny fönstervägg!

Vi nordbor älskar ljus! Vi vill att ljuset ska flöda inomhus – året om. De nya stora fönsterpartierna ger oss numera möjlighet att byta ut hela väggar...

1

Vi bytte vägg mot stora fönster

Mer ljus och mer plats. Det var önskemålet som fick familjen Lande att riva balkongen, flytta ytterväggen och ersätta dessa med stora fönster och större...