Annons

Tips för att måla om fasad

En välskött fasad är inte bara viktigt för att huset ska se fräscht och fint ut – att måla fasaden hjälper också huset att hålla sig friskt, så att inte mögel eller röta tar sig in. Här samlar vi alla experttips kring fasadmålning och att underhålla och sköta fasaden., oavsett om du ska måla ett hus av trä, tegel eller puts. Här finns allt om att välja fasadfärg, tips på miljövänlig fasadfärg samt allt om hur du ska grunda för bästa målning.

Att välja kulör till fasad

Har du bestämt dig för att måla om ditt hus, men har svårt att bestämma dig för vilken färg du ska välja? Här hittar du experternas bästa tips och råd kring olika kulörer för hus. Kanske vill du ha en klassisk känsla på ditt hus och vill ha en traditionell röd färg, eller så letar du efter en gul färg som inte känns för skrikig– eller kanske en modern fasadkulör i svart eller grått, som ger ett tuffare intryck?

Det är viktigt att fundera på vilken känsla du vill att ditt hus förmedlar: vill du göra en total förändring med en helt ny färg, eller bara fräscha upp den gamla färgen på huset? Fundera också på hur husets omgivning ser ut och vilka färger som passar in. Här får du alla tips för att välja rätt kulör inför fasadmålningen!

Välja rätt fasadfärg

Ditt val av fasadfärg spelar stor roll för att fasaden ska bli motståndskraftig mot mögel- och algangrepp. Här finns både experternas tips för färger som torkar snabbt och bra samt våra samarbetspartners senaste nyheter inom färg för fasadmålning.  Kanske letar du efter miljövänliga fasadfärger, eller vattenburna som inte luktar så mycket – vi hjälper dig att hitta en färg som passar just ditt hus.

Måla fasad av trä, puts eller tegel

Läs allt om hur du ska tänka när det är dags att måla om din villa – från puts till tegel eller träfasad. Kanske undrar du vilken tid på året det är bäst att måla fasaden? Du har säkert koll på att det inte är bra att måla fasaden om det regnar eller är hög luftfuktighet, men här får du en mer utförlig guide till hur du grundar och målar på bästa sätt – och information om hur mycket färg det går åt per kvadratmeter när du ska måla huset.

Missa heller inte allt från nya trender för huset, som hur du kan tapetsera ditt hus, eller spana in vår tävling om Sveriges fulaste fasad!

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
0
Dags att måla om huset? Undrar du vilken fasadfärg som kommer att vara populär framöver? Här är nya topplistan!
2
Ser fasaden trött och sliten ut? Här är en snabbguide innan du sätter igång att måla om huset.
1
Hur går man tillväga när man ska måla om husets fasad? Här är målaremästaren Ken Kennards tips för fasadmålning.
13
Dags att måla fasaden? Var noga med vilken färg du väljer. I Folksams nya stora test av utomhusfärger är det nämligen bara 4 av 45 populära utomhusfär...
0
Träfasad, tegel eller puts? Expertens checklista för att kontrollera fasaden och underhålla fasaden.
3
Alexander Ericson från Ljusdal vann tävlingen ”Sveriges fulaste fasad”. I sommar kan han äntligen måla sin villa från 1904 med hjälp av färg...
3
Framgångsrika personer som tjänar mycket pengar väljer i större utsträckning att bo i blå hus.
0
Har du hört talas om den senaste trenden med utomhustapet? Eller som Wall decò kallar det, Outdoor Unconventional Texture. Företaget är först med...
3
Varmare klimat innebär en behaglig miljö för mögelsvamp och alger. Så här blir du av med dem.
4
När naturen, i form av mögel och alger, ger sig på ditt hus och börjar växa på din fasad, ska du försöka slå tillbaka på ett så miljövänligt vis som...
0
Alger ska bekämpas två gånger varje år. Gör så här för att bli kvitt både osynliga sporer och synliga alger.
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons