Nu kan du hålla koll på om ytterdörren är låst.
Nu kan du hålla koll på om ytterdörren är låst.

Har koll på dörrlåset - hur tänkte ni?

Dörrar

Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som hjälper dig att minnas.

Annons

IntroKey är en produkt som hjälper dig minnas om dörren är låst och består av ett silikonhölje, en lampa och en timer som träs över valfri nyckel. När du låser dörren trycks en lampa i höljet igång. Lampan lyser sedan i 15 minuter, så när du sitter i bilen eller bussen på väg hemifrån och undrar om du låste dörren är det bara att kolla på nyckelknippan.

I vilket sammanhang kom ni på produkten?

– Vi ville hitta en enkel lösning på ett stressigt vardagsproblem. Genom Ung Företagsamhet, som är som ett ämne i skolan, fick vi möjlighet att samla våra kunskaper och utveckla Memory Key som nu är vårt företag.

Hur kom ni på att detta var den bästa lösningen?

– Det finns konkurrenter, men de flesta har ett system som måste installeras lika omfattande som ett larmsystem. Vi ville göra något smart och enkelt.

Vad kommer IntroKey betyda för villaägare?

– Vi ser det som en billig försäkring. Vi håller även på att utveckla en app där du ser om dörren är låst eller om någon är hemma. IntroKey saluförs via MemoryKey UF och kan köpas på:

www.facebook.com/MemoryKeyUf


Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos

Annons
15 april 2013

1 Kommentarer

2013-06-12
henrik
0

Nytt & Nyttigt, augusti -08

En ny slags säkerhetsdörr skyddar mot både brand, inbrott och ljud.

0

Så väljer du rätta dörren

Entrén är husets ansikte. Och med en ny dörr kan du verkligen ändra husets utseende. Vi visar hur du väljer rätt och vad du måste tänka på vid köp och...

0

Så väljer du en snygg och trygg ytterdörr

Klassisk, färgglad eller modern dörr – din ytterdörr klara väder och vind, förhindra inbrottsförsök och förstås vara fin. Peter Bratt, byggskadeexpert,...

0

Gör snygg entré med ny dörr!

Glad. Traditionell. Elegant. Ytterdörren avslöjar karaktären på dig och ditt hus – mer än du tror! Vi har träffat några stolta husägare som berättar...

0

Snygga dörrhandtag

Med ett nytt handtag kan hela rummet få ett lyft. Här är några nyheter för innerdörrar.

I samarbete med Leksandsdörren

Så väljer du rätt dörr

Ska du köpa en ny dörr till huset? Leksandsdörren kommer med smarta tips när det är dags att köpa dörr.