Annons

Gör snygg entré med ny dörr!

Dörrar

Glad. Traditionell. Elegant. Ytterdörren avslöjar karaktären på dig och ditt hus – mer än du tror! Vi har träffat några stolta husägare som berättar hur de valt just sin dörr. Dessutom guidar vi dig rätt i dörrvalet.

Annons

 

”Jag ritade en egen dörr för mer dagsljus”

Här bor: Josefin Rahmqvist Linnarsson med barnen Simon och Lucas.

Därför valde vi denna dörr: Jag såg en liknande dörr och blev inspirerad av ljuset som strilade ut genom hålen. Så jag ritade en egen och valde att göra den svart som kontrast mot det annars helvita huset. De många symmetriskt placerade hålen släpper in dagsljuset i hallen. De ger också ett mjukt sken ut över uppfarten kvällstid.

Fakta: Specialbeställd från DesignaDoors i Norrland. Den kostade cirka 50 000 kronor. Hålen är 12 mm tjocka och den sotsvarta färgen (S8500N) kommer från Nordsjö.

 


 

”Vi gjorde exakta kopior av originalen”

Här bor: Bengt och Sara Winroth med barnen Johanna, Todd, Anna samt hunden Sigge.

Därför valde vi denna dörr: Då huset är från 1860 valde vi att låta tillverka nya, mer funktionella dörrar efter originalen för att behålla den schweiziskt lantliga stilen på huset. Eftersom huset har en lång historia kändes det rätt självklart att bevara stilen så mycket som möjligt!

Fakta: Dörrarna är nytillverkade men är exakta kopior av originalen och gjorda av finaste kärnvirke för bästa resultat och hållbarhet. Alviks snickeriverkstad i Leksand utförde arbetet efter mått och foton för cirka 16 000 kronor.

 


 

”En härlig kontrast mot ett stramt hus”

Här bor: Sara Schönbeck och Martin Nilsson samt Lina, Tim, Wilma och Meja.

Därför valde vi denna dörr: Vi ville ha en dörr som stack ut lite från vårt annars lite strama, kantiga hus och valde en stark och klar röd färg för den härliga kontrastens skull. Vi föll för den moderna stilen och det originella fönstret. Dörren fick också ge ton åt trädgården, känns kul att vi lyckades hitta rosor med exakt samma röda färg!

Fakta: Dörren kommer från Elitdörren i Högsby med färgkod S1580-R och kostar cirka 8 000 kronor.

 

Annons

 

”Vi valde enhetlig entré i lärkträ”

Här bor: Lotta och Kjell Jacobsson med barnen Beatrice, Stephanie, Nathalie, Marcus och Lucas.

Därför valde vi denna dörr: Vi ville ha en dörr i oljat lärkträ, det vill säga i samma material och gyllene färg som resten av entrén för en lugn och enhetlig visuell effekt. Samtidigt bryter den av mot resten av huset som har en mörkblå, nästan svart färg.

Fakta: Entré och dörr är gjord i oljat sibiriskt lärkträ. Den är ritad av arkitekten Thomas Sandell och specialgjord av en firma på Gotland. Träpanelen i dörren har samma bredd som panelen i fasaden. Leverantör av dörren är Trysil Byggprodukter och priset ligger på runt 25 000 kronor.

 


 

”Det fick bli nyfunkis till 40-talshuset”

Här bor: Anna-Carin, Carl-Adam och sonen Otto.

Därför valde vi denna dörr: Vi köpte ett nedgånget hus från 40-talet som vi totalrenoverade. Vi ville ha en snygg, modern dörr, men i nyfunkisstil som passade ihop med huset. Vi ville ha ett varmt träslag som lite extra krydda åt huset som i övrigt är helt i vitt. Vi valde därför teak som passar bra till stilen på dörren och huset.

Fakta: Gjord i teak och fönster i frostat glas med eklister. Designad hos SnickarPer av arkitekten Olle Andersson. Dörren finns i olika standarutformningar, men har anpassats lite i designen för att gå ihop med funkishuset. Modellen heter YD8G.

 


 

”Det ljusblå fick ge ton åt mer i huset”

Här bor: Semida och Olav med familj.

Därför valde vi denna dörr: Vi ville ha en dörr som stod ut lite från vårt hus byggt i lärkträ som grånat med åren. På nätet hittade vi den perfekta dörren. Sedan valde vi en mjukt ljusblå färg som bryter av och fångar blicken. Färgen har fått ge ton åt garageporten, fönsterfodren utomhus och även dörrkarmarna inomhus för att binda ihop helhetsintrycket.

Fakta: Dörr från SnickarPer och modellen heter YD 5G Las Vegas med specialblandad färg efter egen idé och kostar cirka 20 000 kronor att beställa

Köpinformation:

Alviks snickeriverkstad www.alvikssnickerifabrik.se 0247-220 75

Assa www.assa.se 0771-640 640

BorDörren www.bordorren.se 0370-65 86 50

Diplomatdörrar www.diplomatdorrar.se

Dooria www.dooria.se 0320-198 00

Dorma www.dorma.se 031-28 95 20

Ekodoor www.ekodoor.se 0479-178 00

Habo Gruppen www.habo.com 036-484 00

Polardörren www.polardorren.se 0911-667 00

Sibes Metall www.sibes.se 0370-82240

Smedbo www.smedbo.se 042-251500

Snickarper www.snickarper.se 010-451 46 00

Swedoor Jeld-Wen www.swedoor.se

Trysil byggprodukter www.trysilab.se 08-649 91 20

9 juni 2011

0 Kommentarer

0

Dags att köpa ytterdörr?

U-värde, utseende och specialegenskaper – Vi i Villa vet vad du ska tänka på när det är dags att köpa ny ytterdörr!

0

Så väljer du en snygg och trygg ytterdörr

Klassisk, färgglad eller modern dörr – din ytterdörr klara väder och vind, förhindra inbrottsförsök och förstås vara fin. Peter Bratt, byggskadeexpert,...

1

Har koll på dörrlåset - hur tänkte ni?

Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som...

0

Snygga dörrhandtag

Med ett nytt handtag kan hela rummet få ett lyft. Här är några nyheter för innerdörrar.

0

Nytt & Nyttigt, augusti -08

En ny slags säkerhetsdörr skyddar mot både brand, inbrott och ljud.

0

Så väljer du rätta dörren

Entrén är husets ansikte. Och med en ny dörr kan du verkligen ändra husets utseende. Vi visar hur du väljer rätt och vad du måste tänka på vid köp och...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons