Annons

Att köpa och byta dörr

När du ska köpa en ny dörr, oavsett om det är en ytterdörr eller bara nya innerdörrar, finns det mycket att tänka på. En ny ytterdörr kan ge hela ditt hus ett lyft och det gäller att välja rätt dörr som passar ditt hus stil. Här får du veta allt du undrar om kring att välja, köpa och även byta dörrar själv.

Kanske undrar du vad det innebär med lågt U-värde för en dörr, och varför man ska leta efter det? Eller så undrar du hur du kan förlänga dörrens livlängd, eller hur du genom att byta till glasdörrar kan släppa in mer ljus i huset. Här finns också allt om smarta lås för en säker ytterdörr, eller tips kring tak över dörren.

Ny ytterdörr

Husets entré betyder mycket för första intrycket. En snygg dörr bidrar till en fin entré och den nya dörren bör förstärka och samspela med husets karaktär. Här samlar vi våra bästa tips för dig som ska köpa ny ytterdörr och undrar om allt från vilka material som är bra, eller vilken typ av dörr som passar ditt hus. Att byta ytterdörr kan också vara ett bra sätt att spara energi, då nya dörrar ofta är tätare än äldre.

Kanske vill du inspireras av olika typer av stilar på dörrar? Du letar kanske efter en klassisk ytterdörr som passar ditt hus som går i äldre stil, eller så vill du själv rita och specialbeställa en modern dörr, eller kanske rent av beställa en kopia av originaldörren – nytillverkad men i gammal stil? Här finns alla våra tips kring ytterdörrar!

Nya innerdörrar

Fräscha upp ditt hem genom att byta ut dina gamla innerdörrar! Det är enkelt att göra själv om man bara har en smart guide till hur man gör. Vi ger dig alla tips du behöver när du ska köpa nya innerdörrar – som hur du ska tänka när du vill byta en äldre innerdörr med gammal standard, eller hur du kan fixera karm med träkilar, eller hur du kan täta utrymmet mellan karm och vägg.

Här finns också allt om olika typer av innerdörrar, med eller utan speglar, trädörrar, dörrar med glas och mycket mer. Kanske vill du inte byta ut hela dörren utan bara fräscha upp dina gamla innerdörrar med nya dörrhandtag – bara det kan ge ett rejält lyft!

Släpp in ljus med glasdörr

Om du vill släppa in mer ljus i ditt hem kan det vara ett alternativ att byta ut din altandörr till en glasdörr. På det sättet gör du inte bara att rummet känns större, utan också ljusare. Att välja en ytterdörr med glasfönster är också ett knep för att få hallen att kännas ljusare. Här finns alla våra knep, expertråd och information om alla typer av dörrar.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Husliv
0
Sätter du alltid i fel nyckel i dörren? Vi i Villa har testat smarta knepet som förenklar livet för dig!
Dörrar
0
U-värde, utseende och specialegenskaper – Vi i Villa vet vad du ska tänka på när det är dags att köpa ny ytterdörr!
Dörrar
I samarbete med Leksandsdörren AB
Vi har ett av marknadens bredaste sortiment av ytterdörrar, pardörrar, garageportar, sidoljus och överljus. En dörr från Leksandsdörren är en svenskti...
Tak
I samarbete med TioTak
Professionalism utöver det vanliga. Hos oss får du tillförlitliga takrenoveringar – ett nytt tak till ditt hus, genomfört av riktiga yrkesmän.
Gör det själv
2
Sommaren är bästa tiden för att se över ditt hus och kontrollera hur det mår. Vi i Villas bygg- och fixaprofil Björn Christiernsson tipsar om hur du...
Dörrar
0
Klassisk, färgglad eller modern dörr – din ytterdörr klara väder och vind, förhindra inbrottsförsök och förstås vara fin. Peter Bratt, byggskadeexpert,...
Altan
2
Snickar-Björn ger sina bästa råd för dig som ska bygga altan samt ger tips på månadens husprojekt för nybörjare som proffs. Kanske är det dags att...
Fönster och dörrar
0
Många har problem med dörrlås som fryser om vintern. Vår expert Roger Nyström svarar på läsarfrågan om hur man kan fixa det själv – och varför låset...
Dörrar
1
Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som...
Dörrar
0
Med ett nytt handtag kan hela rummet få ett lyft. Här är några nyheter för innerdörrar.
Dörrar
0
En ny slags säkerhetsdörr skyddar mot både brand, inbrott och ljud.
Dörrar
0
Entrén är husets ansikte. Och med en ny dörr kan du verkligen ändra husets utseende. Vi visar hur du väljer rätt och vad du måste tänka på vid köp...
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons