Annons

Att bygga attefallshus

Funderar du på att bygga ett attefallshus på din tomt? Då finns det en hel del regler du bör ha koll på, som bygglov för attefallshus och mycket mer. Ska du köpa ett nyckelfärdigt attefallshus, eller ett uterum, växthus, bastuhus eller liknande? Läs våra guider och expertråd för dig som ska sätta igång med bygget.

 

Attefallshus finns i olika prisklasser, det finns hus både för den som är ute efter ett billigt attefallshus, och för den som vill ha det mer exklusiva huset. Attefallshus finns i många olika stilar, som klassiska hus och moderna.

Är du sugen på att skaffa just ett attefallshus? Då har du kommit rätt, här hittar du massvis av olika artiklar, guider och inspiration om just attefallshus.

 

Bygglov för attefallshus

Funderar du på att bygga nytt eller bygga ut? Lars Brask på Boverket reder ut regler kring attefallshus och andra komplementsbyggnader. När man ska bygga nytt är det flera saker man bör tänka på. Även om vi idag kan bygga flera byggnader utan bygglov så krävs det i flera fall en anmälan till byggnadsnämnden. Bygget får inte påbörjas förrän du fått ett startbesked från byggnadsnämnden. För att veta mer om dessa bygglovsregler kan du ta en titt på vår artikel.

 

Så bygger du Attefallshus

Ett attefallshus kan byggas som ett extra hus på din tomt, det kan fungera som ett växthus, uterum, bastuhus eller liknande.  Om du planerar att bygga ett attefallshus finns det en del regler att ta hänsyn till och en rad olika beslut som måste tas. Sedan 2 juli 2014 är det tillåtet att uppföra en komplementbyggnad eller komplementbostadshus i närheten till ditt bostadshus utan bygglov. Men du måste ändå ta hänsyn till en del regler, bland annat måste du tänka på att attefallshuset inte får vara större än 25 kvadratmeter.

 

Ska du bygga ett attefallshus, titta på artikeln där vi vägleder dig med en hel guide gällande attefallshusen.

 

Attefallshus från budget till lyx

Det där med att bygga ett litet hus utanför ditt vanliga bostadshus är något som är populärt men ofta ganska dyrt. Men tänk lyxen med att kunna gå ut och ta en mysig fika tillsammans med trevligt sällskap inne i en söt liten stuga, kunna värma dig i en bastu när det börjar bli kallt, eller låta tonåringen få lite eget utrymme genom att flytta sovrummet till en attefallsstuga på tomten. Har du bestämt dig för att du ska bygga ett attefallshus men inte riktigt vet i vilken prisklass du vill lägga dig? Ta en titt på vår artikel som visar flera fina friggebodar och attefallshus i olika prisklasser – det finns ett hus för alla.

 

 

 

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
4
Har du, eller funderar du på att bygga, ett attefallshus på tomten? Det kan ge dig mer klirr i kassan – och hjälpa till att lösa bostadsfrågan...
0
Drömmer du om att bygga ett attefallshus? Vi har listat ut 8 snygga och funktionella hus från budget till lyx!
5
Drömmer du om ett mindre hus, eller att köpa ditt första hus? Då kanske det här pyttelilla men toppmoderna huset är perfekt!
1
Har du planer på att bygga ett eget växthus? Här är Malin och Mattias guide till hur de byggde sitt, steg för steg.
Medlems-
innehåll
4
Från bygglov till byggande, uppvärmning och modeller – här är allt du behöver veta när du ska bygga attefallshus.
1
Funderar du på att bygga nytt eller bygga ut? Lars Brask på Boverket reder ut regler kring attefallshus, friggebod, uterum och bastu.
6
Den 2 juli fick Sverige nya förenklade bygglovsregler och många kommuner befarade att det skulle bli byggkaos. Vi i Villa kontaktade kommuner runt om...
1
Drömmer du om en friggebod så här i sommarhettan? Här är 11 exempel på mysiga stugor för alla smaker och plånböcker.
1
Drömmer du om ett uterum eller ett extra hus på tomten? Med de nya bygglovsreglerna kan du få upp till 40 extra kvm utan bygglov – redan nu i sommar....
1
Nu är det klart. Efter 2 juli kan villaägare bygga ut sitt hus med 15 kvm samt bygga en minivilla på 25 kvm –utan bygglov!
14
Har du planer på att bygga ut huset eller skaffa ett större, mer permanent komplementhus? Efter den 2 juli i år kan bygglovsreglerna komma att ändras....
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons