Annons

Att bygga attefallshus

Funderar du på att bygga ett attefallshus på din tomt? Då finns det en hel del regler du bör ha koll på, som bygglov för attefallshus och mycket mer. Ska du köpa ett nyckelfärdigt attefallshus, eller ett uterum, växthus, bastuhus eller liknande? Läs våra guider och expertråd för dig som ska sätta igång med bygget.

 

Attefallshus finns i olika prisklasser, det finns hus både för den som är ute efter ett billigt attefallshus, och för den som vill ha det mer exklusiva huset. Attefallshus finns i många olika stilar, som klassiska hus och moderna.

Är du sugen på att skaffa just ett attefallshus? Då har du kommit rätt, här hittar du massvis av olika artiklar, guider och inspiration om just attefallshus.

 

Bygglov för attefallshus

Funderar du på att bygga nytt eller bygga ut? Lars Brask på Boverket reder ut regler kring attefallshus och andra komplementsbyggnader. När man ska bygga nytt är det flera saker man bör tänka på. Även om vi idag kan bygga flera byggnader utan bygglov så krävs det i flera fall en anmälan till byggnadsnämnden. Bygget får inte påbörjas förrän du fått ett startbesked från byggnadsnämnden. För att veta mer om dessa bygglovsregler kan du ta en titt på vår artikel.

 

Så bygger du Attefallshus

Ett attefallshus kan byggas som ett extra hus på din tomt, det kan fungera som ett växthus, uterum, bastuhus eller liknande.  Om du planerar att bygga ett attefallshus finns det en del regler att ta hänsyn till och en rad olika beslut som måste tas. Sedan 2 juli 2014 är det tillåtet att uppföra en komplementbyggnad eller komplementbostadshus i närheten till ditt bostadshus utan bygglov. Men du måste ändå ta hänsyn till en del regler, bland annat måste du tänka på att attefallshuset inte får vara större än 25 kvadratmeter.

 

Ska du bygga ett attefallshus, titta på artikeln där vi vägleder dig med en hel guide gällande attefallshusen.

 

Attefallshus från budget till lyx

Det där med att bygga ett litet hus utanför ditt vanliga bostadshus är något som är populärt men ofta ganska dyrt. Men tänk lyxen med att kunna gå ut och ta en mysig fika tillsammans med trevligt sällskap inne i en söt liten stuga, kunna värma dig i en bastu när det börjar bli kallt, eller låta tonåringen få lite eget utrymme genom att flytta sovrummet till en attefallsstuga på tomten. Har du bestämt dig för att du ska bygga ett attefallshus men inte riktigt vet i vilken prisklass du vill lägga dig? Ta en titt på vår artikel som visar flera fina friggebodar och attefallshus i olika prisklasser – det finns ett hus för alla.

 

 

 

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Attefallshus
0
Har du, eller funderar du på att bygga, ett attefallshus på tomten? Det kan ge dig mer klirr i kassan – och hjälpa till att lösa bostadsfrågan...
Attefallshus
0
Drömmer du om att bygga ett attefallshus? Vi har listat ut 8 snygga och funktionella hus från budget till lyx!
Köpa och sälja hus
5
Drömmer du om ett mindre hus, eller att köpa ditt första hus? Då kanske det här pyttelilla men toppmoderna huset är perfekt!
Växthus
1
Har du planer på att bygga ett eget växthus? Här är Malin och Mattias guide till hur de byggde sitt, steg för steg.
Attefallshus
4
Från bygglov till byggande, uppvärmning och modeller – här är allt du behöver veta när du ska bygga attefallshus.
Bygglov
1
Funderar du på att bygga nytt eller bygga ut? Lars Brask på Boverket reder ut regler kring attefallshus, friggebod, uterum och bastu.
Bygglov
6
Den 2 juli fick Sverige nya förenklade bygglovsregler och många kommuner befarade att det skulle bli byggkaos. Vi i Villa kontaktade kommuner runt om...
Lusthus och friggebodar
1
Drömmer du om en friggebod så här i sommarhettan? Här är 11 exempel på mysiga stugor för alla smaker och plånböcker.
Bygglov
1
Drömmer du om ett uterum eller ett extra hus på tomten? Med de nya bygglovsreglerna kan du få upp till 40 extra kvm utan bygglov – redan nu i sommar....
Bygglov
1
Nu är det klart. Efter 2 juli kan villaägare bygga ut sitt hus med 15 kvm samt bygga en minivilla på 25 kvm –utan bygglov!
Bygglov
14
Har du planer på att bygga ut huset eller skaffa ett större, mer permanent komplementhus? Efter den 2 juli i år kan bygglovsreglerna komma att ändras....
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons