Annons

Motordriven borste till altanen - Hur tänkte du?

Altan

När Bengt Liljedal insåg att hans 20-åriga veranda var insvept i ett täcke av alger föddes idén om en motordriven borste.

Annons

– Jag började med att skrubba min fasad med en vanlig skurborste som jag klippt borsten på. Efter en stunds jobb fick jag fram en helt trären yta men jag var helt slut i armarna.

Bengt utvecklade då en prototyp till ett eget borstverktyg. Efter diverse ritningar, affärsplaner, patentsökning, kapitalletande samt kontakt med designers, konstruktörer och marknadsförare, kunde hans verktyg tillverkas i fabrik.

Borstverktyget kopplas till en vanlig borrmaskin. Den korta versionen är 50 cm lång och greppas med bägge händerna. Med förlängningsskaft blir räckvidden över fyra meter. De inbyggda slipkornen i borsttrådarna slipar både med spetsen och sidan av tråden. Slipkornen gör borsten mycket stryktålig (klarar 5-10 hus). Fasadytan blir som grovt sandpapprad och klar för målning. Användningsområdet är främst träfasader målade med Falu rödfärg.

Eftersom priset är högt, 11 875 kronor, är det vanligt att grannar eller föreningar köpt verktyget tillsammans.

Läs mer och beställ på www.powerpress.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 maj 2013

0 Kommentarer

0

Bygg en dagbädd av pallar

Sugen på att bygga en egen dagbädd? Här är en enkel guide på hur du bygger en av pallar.

2

Så byggde Felix och Eugenia sin drömaltan med pergola

Felix och Eugenia förverkligade sin dröm – att bygga en alldeles egen uteplats med pergola. Så här gick de tillväga, steg för steg, när de byggde sin...

2

Fem roliga möbler att bygga till din altan

Rustikt bockbord, bänk med inbyggd förvaring och blomlåda, odlingshylla av lastpallar – efter att ha byggt sin drömuteplats byggde Felix och Eugenia...

2

Bygga altan – Björn Christiernssons bästa tips

Snickar-Björn ger sina bästa råd för dig som ska bygga altan samt ger tips på månadens husprojekt för nybörjare som proffs. Kanske är det dags att...

Den här artikeln är ett samarbete med Räckesbutiken

Glasräcke runt takterrassen gav drömutsikt

Niklas och Jessica Blomberg byggde sitt drömhus på stranden i Laholm, och när de planerade takterrass ville de göra det mesta av havsutsikten. Glasräcke...

0

"Tips för att göra altanen mysig?"

Hur gör jag altanen mysig, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår inredningsexpert Jasmina Bylunds svar här.

0

Trivsammare terrass

Aldrig har vi spenderat så mycket härlig tid i trädgården som när terrassen fick ett trädäck och en liten trappa ned till gräsmattan.

0

Härlig altan i sommar

Grillfesten med vännerna. Saftkalaset med kvarterets alla barn. Eftermiddagsvilan. Det är på altanen det händer. Här visar vi hur du bygger den själv.

0

Uteplatser med skydd för solgass och vind

Här är två exempel på vindskydd och ett på hur man kan slippa det starkaste solskenet när det behövs.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons