Annons

Motordriven borste till altanen - Hur tänkte du?

Altan

När Bengt Liljedal insåg att hans 20-åriga veranda var insvept i ett täcke av alger föddes idén om en motordriven borste.

Annons

– Jag började med att skrubba min fasad med en vanlig skurborste som jag klippt borsten på. Efter en stunds jobb fick jag fram en helt trären yta men jag var helt slut i armarna.

Bengt utvecklade då en prototyp till ett eget borstverktyg. Efter diverse ritningar, affärsplaner, patentsökning, kapitalletande samt kontakt med designers, konstruktörer och marknadsförare, kunde hans verktyg tillverkas i fabrik.

Borstverktyget kopplas till en vanlig borrmaskin. Den korta versionen är 50 cm lång och greppas med bägge händerna. Med förlängningsskaft blir räckvidden över fyra meter. De inbyggda slipkornen i borsttrådarna slipar både med spetsen och sidan av tråden. Slipkornen gör borsten mycket stryktålig (klarar 5-10 hus). Fasadytan blir som grovt sandpapprad och klar för målning. Användningsområdet är främst träfasader målade med Falu rödfärg.

Eftersom priset är högt, 11 875 kronor, är det vanligt att grannar eller föreningar köpt verktyget tillsammans.

Läs mer och beställ på www.powerpress.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 maj 2013

0 Kommentarer

I samarbete med Grabber

Skruva trall – allt du behöver tänka på

Planerar du att bygga en altan i sommar? Skruvexperten Pär Thuresson, VD på Grabber, svarar på sju frågor om att skruva trall.

0

"Tips för att göra altanen mysig?"

Hur gör jag altanen mysig, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår inredningsexpert Jasmina Bylunds svar här.

0

Katrines uteplatsförvandling

Från fläckiga plattor och sliten trall till snygg stenlagd uteplats. Med enkla medel fick Katrine Worms tomt en tydligare rumsindelning.

1

Guide: Så oljar du altangolvet

När utesäsongen tar fart är det dags att olja altangolvet. Så här gör du för bästa resultat.

0

Jag byggde den perfekta terrassen

En tråkig inhägnad, belägen alldeles för nära gatan förvandlades till en idealisk kvällsterrass. Här presenterar vi ett utdrag ur trädgårdsdesigner...

0

Fint på altanen

Det knoppas och gror i trädgården. Nu vill vi inreda för uteliv och göra mysigt på balkong och altan.

0

Vi fick en uteplats i lä

En uteplats i lä med utsikt över Roslagens vackra åkrar. Tack vare husets nya smarta utbyggnad i vinkel fick familjen Sundin ett helt nytt rum att...

4

Så sköter du altanen

Är din altan smutsig, grå eller sprickig? Då är det dags för en uppfräschning. Så här håller du den fin år efter år.

5

Ny altan med moderna material

Nu strålar vårsolen som bäst och barfotastunder på solvarm uteplats lockar. Har du ingen altan, eller funderar du på att byta ut din gamla? Här får du...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons