Den här artikeln är ett samarbete med Räckesbutiken

Glasräcke runt takterrassen gav drömutsikt

Altan

Niklas och Jessica Blomberg byggde sitt drömhus på stranden i Laholm, och när de planerade takterrass ville de göra det mesta av havsutsikten. Glasräcken blev det självklara valet.

De ger maximal utsikt samtidigt som de fungerar bra som vindskydd, säger Niklas Blomberg.

Annons

– Vi visste ganska tidigt hur vi ville att huset skulle se ut och vi ville dra fördel av den vackra utsikten så mycket som möjligt. Pricken över i är den 85 kvadratmeter stora takterrassen med 360 graders utsikt över strand, hav och skog, säger Niklas.

Information på nätet
Niklas letade information om räcken på nätet.

– Jag undersökte alternativ och kom snabbt i kontakt med Räckesbutiken. Det första som slog mig var deras stora utbud och att deras räcken kunde tillverkas efter mina mått och designönskemål. Dessutom var de prisvärda – med priser som få leverantörer kan mäta sig med.

Design, färg och form
Niklas fru Jessica gjorde de flesta designvalen enkelt och smidigt på Räckesbutikens hemsida.

­– För mig var det viktigt att räcket passade med de designval vi gjort för huset. Därför är material, färg på räcket och form på klämfästena noggrant utvalda, säger Jessica.

Maximal utsikt och enkel köpprocess
– Om du har en skruvdragare och ett vattenpass så fixar du monteringen på egen hand. Allt du behöver följer med i ordern, säger Niklas.

– Sammantaget är vi otroligt nöjda med vårt altanräcke. Det ger oss maximal utsikt, skydd mot vinden och är säkert. Dessutom var enkelheten från beställning till montering väldigt imponerande.


Tidigare kunder berättar

Marcus, kund hos Räckesbutiken skriver:
”Proffsigt företag! Vi köpte totalt 43 meter räcke till vår nya altan och vi är mer än nöjda! Allt passade på millimetern, allt var väldigt väl förpackat och monteringsanvisningen var personligt utformad för vår beställning. Kan verkligen rekommenderas!”

Sara, kund hos Räckesbutiken skriver:
”Enkel hemsida och snabb leverans. Bra, enkel hemsida som gjorde att det var lätt att beställa! Leveransen gick smärtfritt, inga skador eller krångligheter. Positivt överraskande att vi fick med både borr, tejp, olja och lim! Enkel och tydlig monteringsmanual! Våran handledare var pricken över i:et i vår fina trappa!”


Därför lönar det sig att beställa på Räckesbutiken – Jonas Halvarsson, försäljningschef på Räckesbutiken, om de 3 tyngsta skälen:

1. Brett utbud – skräddarsytt för dig Vi erbjuder oändliga valmöjligheter, allt efter dina specifika mått. Här är en del av vårt utbud:

- Glasräcke med aluminiumstolpar
- Glasräcke med rostfria stolpar
- Stolpfritt glasräcke
- Glas och klämfästen till dina befintliga stolpar
- Ledstänger

Annons

­

– Utöver form och material på stolpar och detaljer kan du också välja att få dina aluminiumstolpar eller ditt glas i precis vilken färg du vill, säger försäljningschef Jonas Halvarsson på anläggningen i Ängelholm, där både produktion och kundtjänst finns. 

2. Bästa köpupplevelsen
Vi vill leverera den bästa köpupplevelsen, från beställning till färdig montering. Det gör vi genom att:

- Du får designa dina räcken helt fritt efter tycke och smak
- Allt ingår – från första till sista skruv
- Du får personlig service hela vägen till färdig montering
- Individuella monteringsfilmer ingår till din produkt
- Vi låter dig läsa våra tidigare kunders omdömen

– På vår hemsida är det enkelt att gå från idé till handling, från beställning till montering. Givetvis kan du göra allt själv men du behöver inte göra det eftersom vi stöttar dig under hela processen. Du ska känna dig trygg med ditt köp och produkt vilket är viktigt när du gör den här typen av investering, anser Jonas.

3. Lagen på din sida
Räckesbutiken följer alla berörda lagar och Boverkets krav:

Vi följer Boverkets uppsatta regler
- Våra glas uppfyller alla krav
- Våra räcken är CE-märkta

­– Glasräcken skapar helt nya intryck för dig och ditt boende och oavsett var de monteras uppfyller våra glas alla lagar, regler och krav, säger Jonas.

 

Klicka här för att få mer information och inspiration till ditt räcke 

28 april 2015
 
Annons
Mer om Altan

Jag byggde den perfekta terrassen

Altan En tråkig inhägnad, belägen alldeles för nära gatan förvandlades till en idealisk kvällsterrass. Här presenterar vi ett utdrag ur trädgårdsdesigner Peter Englanders bok Första spadtaget, där han berättar om hur han gick tillväga.

Bygg altan med rätt virke

Altan Njut av sommaren från en soldränkt altan! Vi har frågat Roger Nyström, författare till Stora Friggeboken och Vi i Villas expert på byggfrågor, vilket...

Uteplatser med skydd för solgass och vind

Altan Här är två exempel på vindskydd och ett på hur man kan slippa det starkaste solskenet när det behövs.

Boktips för byggsugna

Altan Här får du tips på nya, inspirerande böcker för mer eller mindre händiga.

Altan på hög höjd

Altan Oregelbunden i sin form är denna altan som ligger högt över nejden. Lösningen med ett trallgolv i form av olika stora ”tårtbitar” blev både snyggt och...

Sätt färg på din altan

Altan Ta fram penseln och ge trädäcket ett lyft! Vi bad vår målarexpert Ken Kennard ge sina 7 bästa tips.

Fem roliga möbler att bygga till din altan

Altan Rustikt bockbord, bänk med inbyggd förvaring och blomlåda, odlingshylla av lastpallar – efter att ha byggt sin drömuteplats byggde Felix och Eugenia även möblerna till den. Låt dig inspireras till att bygga egna utemöbler!

Bygga altantak

Altan Funderar du på att bygga ett altantak? Under sommarmånaderna och en bra bit in på hösten är altanen ett härligt extrarum för avkoppling och umgänge. Om...

Bygglovsregler för altan

Altan Funderar du på att bygga altan, men är osäker på om du behöver bygglov? Det här är vad som gäller.