Bygga och renovera hus

Här hittar du allt du behöver tänka på när du ska bygga nytt, vare sig du ska bygga ett helt nytt hus eller beställa nyckelfärdigt, eller om du bara ska dra igång ett byggprojekt som att bygga altan, lägga nytt tak, bygga staket eller kakla badrummet. Våra experter svarar på frågor om bygglov och vilka regler som gäller när du ska göra om allt från badrum till kök och ger dig smarta checklistor, som hur du bäst säkrar ditt hem mot byggskador.

Kanske undrar du hur det går till att bygga ett nytt hus, steg för steg. Här finns både praktiska guider för nybyggare, expertråd med allt du ska tänka på, samt tips på de senaste produkterna och byggmaterial från våra samarbetspartners inom bygg. Söker du information om vilka byggnationer du själv får göra utan bygglov hittar du det också här.

Bygga ut och bygga till

Planerar du att bygga ut ditt hus har du förmodligen många frågor: vad kostar det, när behöver man bygglov och vilka regler ska man följa? Här får du svaren på dina frågor om tillbyggnad och utbyggnad – och även allt om alternativ till att bygga ut, som att bygga en friggebod eller attefallshus och regler kring det.

Fönster, fasad och dörrar

Husets fasad, fönster och dörrar är viktigt för helhetsintrycket. Vi guidar dig till allt du behöver veta när du ska köpa en ny ytterdörr, eller när du själv vill byta ut dina innerdörrar. Här finns också allt om att välja fönster när du ska köpa nya – från information om U-värde till vilka fönster som passar olika hus. Våra målarexperter ger också bästa tipsen för dig som ska måla om fasaden: hur du ska tvätta, välja bästa färgen samt hur du bör underhålla fasaden.

Allt om ventilation och VVS

Här hittar du även allt om att få ett bättre inomhusklimat genom bra ventilation, som listor över vad du behöver tänka på när du installerar ventilation i ditt hus, eller vilka olika typer av köksfläktar det finns. Här finns också tips och knep för att undvika vattenskador, samt råd kring att sköta avlopp och rensa fläktkanaler.

Ställ expertfrågor i vårt forum

Missa heller inte vårt forum där du kan ställa dina frågor om bygg och bygglov och få svar från både våra experter och proffsiga hemmabyggare.

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Bygg
0
0 röster 0
Hjälp vi har en baco mini master inkopplad i köket , En köksfläkt är kopplad till systemet . Har bytt fläktkåpa en gång . Till problemet , har bytt...
Bygg
0
0 röster 0
Hej, Köpte en bubbelpool ( utomhus)för 1,5 år sedan och nu har det börjat komma bubblor i plasten i botten. Är orolig att den ska börja läcka. ...
Bygg
0
0 röster 0
Hej vi hade vatten skada i köket år 2010 det vart åtgärdat snickaren la ett flytande golv dvs flytande soån sen kom mattläggaren o skruvade lite här...
Bygg
0
0 röster 0
Hejsan. Vi har ett läckande altantak och vet att det inte är riktigt gjort från början. Taket är uppbyggt på följande sätt innifrån. Innertak, Isoleri...
Tak
1
5 röster 2,4
Checklista med tips och råd för att kontrollera ditt tak, skorsten, vind och takavvattning – något som bör ses över varje år.
Fönster
0
3 röster 4,16666666666667
Expertens guide för att kontrollera och underhålla fönster samt tips på hur du ser över husgrunden så att inte fukt tränger in.
Bygg
1
0 röster 0
Hej. Vårt altanräcke och staket är målat med vattenbaserad färg på icke impregnerat trä av de förra ägarna. Förra året skrapade jag bort den färg som...
Bygg
1
139 röster 3,11510791366906
Anders Krasse har tagit återbruk till en helt ny nivå – han totalrenoverade nämligen hela sitt hus med saker som andra tänkt slänga. Badrumsrenovering...
Bygg
0
0 röster 0
Press
0
3 röster 2,83333333333333
Bonnier Publications hustidning Vi i Villa knyter nu en stark profil till sig: tv-snickaren Björn Christiernsson, känd från TV4:s ”Äntligen hemma”.
Bygg
0
0 röster 0
Håller på att inreda vinden med två gästrum. Taket blir väldigt lågt efter isolering och det skulle vara en genialisk lösning med skjutdörr som skjuts...
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Som medlem på viivilla.se får du också våra nyhetsbrev och andra utskick. Skulle du inte vilja få dem så kan du avregistrera dig från dem med länken i botten av breven.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se