Annons

Renovera tvättstugan

Tvättstuga

Vill du renovera tvättstugan? Med begränsad budget på fem tusen kronor men för övrigt fria händer, var uppdraget att snygga till den gamla slitna tvättstugan från 70-talet. Resultatet blev både fräscht och funktionellt och en nyrenoverad tvättstuga.

Annons


Här är resultatet av tvättstugans renovering. Ett ljust och fräscht rum man gärna spenderar lite (eller mycket) tid i, även om det kanske inte alltid är så roligt att tvätta.

Det var en utmaning att få ordning på tvättstugan som använts i över 30 år och i princip sett likadan ut hela tiden. Allt var slitet, färgerna tråkiga och den kändes både stökig och rörig. Budgeten var satt till fem tusen kronor och huvuddelen av pengarna användes till att fräscha upp golv och väggar. Färgvalet föll på grönt, ljusgrått och vitt, behagliga färger att vistas i.


Snygg förvaringsmöbel i rostfritt stål passar perfekt i tvättstugan.


På fönstret satt vi upp frostad kontaktplast i form av vågor.

Fräscht med kakelvägg

Färgen vi valde till väggarna heter ’Tålig’ från Alcro och passar utmärkt i utrymmen som utsätts för fukt. Kulören heter S0530-G30Y. En av väggarna, den utmed diskhon kaklades från golv till tak med ett vitt kakel med fasade kanter, ’Pun white, från Alcro Designers/M2. Att kakla en hel vägg på detta sätt ger ett mycket fräscht intryck. Skåpet på väggen målades vitt och fick en ny knopp från Ikea.
Betonggolvet målades i en varm ljusgrå ton. Där använde vi golvfärgen Rustibus från Alcro i kulör S 2000 N. Även om golvet är snyggt är det kallt att gå på, så en matta är skön att stå på även i tvättstugan. Vi använde en så kallad balkongmatta, fukttålig och slitstark. Kan skäras till i önskad form och behöver ej langetteras. Vår matta kostade 59 kronor per kvadratmeter, på 2 meters bredd.

Förvaring och detaljer

Sedan skulle en praktisk arbetsyta skapas. Det blev en bänkskiva i massiv björk från Ikea, 188 cm lång, med vanliga bordsben, en trevlig arbetsbänk. Det som blev över på skivan lade vi på tvättmaskinen som extra avställningsyta. Två stycken tunnor med lock för smutstvätt ställdes under arbetsbänken, också från Ikea. En ordentlig hylla i rostfritt stål placerades i ett hörn och tar hand om förvaringen av både tvätt och prylar. ’Omar’ förvaringshylla, två stycken på varandra, Ikea.

Av ett snyggt tyg med rabarbertryck från Ljungbergs Textiltryck syddes ett draperi för diskhon så man slapp se det fula underredet. För att skydda mot sol och insyn i fönstret sattes frostad kontaktplast upp på fönsterrutan. Vi klippte ut vågor som bildar ränder. Självhäftande kontaktplast ligger på 67 cm bredd och kostar 50 kronor per meter, Kreatima. Ny fräsch tvättlina och fina klädnypor i trä sattes upp i den gamla ställningen.

Så mycket kostade det

Väggfärg Tålig, Alcro 400 kronor
Golvfärg Rustibus, Alcro 350 kronor
Kakel Alcro designers/M2 (510 kr/kvm) 2 040 kronor
Bänksskiva + ben Ikea 594 kronor
Tyg Ljungbers Textiltryck(340 kr/m) 510 kronor
Knopp Ikea (2-pack) 39 kronor
Matta K-Rauta (59 kr/kvm, 2 m bredd) 59 kronor
Kontaktplast Kreatima 50 kronor Tvättlina + nypor K-Rauta 35 kronor
Förvaringshylla + zinkback Ikea 619 kronor
Summa 4 696 kronor

Köpinformation

Alcro 08-775 60 00
Alcro Designers/M2 08-590 880 90
Ikea 020-43 90 50
K-Rauta 08-625 69 00
Kreatima 08-545 155 60
Ljungbergs Textiltryck 0302-371 70
 

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
10 augusti 2005

0 Kommentarer

2

Tvätta miljövänligt

Förr i tiden tvättades kläderna när de var smutsiga. Idag tvättas dem så fort vi använt dem, vilket belastar miljön och sliter på tyget. Med goda tvättv...

0

Bli ett klädvårdsproffs!

I nya boken Underbara Claras garderob får vi lära oss både det ena och det andra om kläder, fläckar och sömnad. Här är några av hennes tips!

1

Guide - Så får du bättre tvättstuga

Det finns knep som gör tvättstugan till ett härligt utrymme att vistas i. Här är tipsen för en bättre tvättstuga.

0

Välplanerad tvättstuga gör jobbet roligare

Logistik och bra förvaring. Det är grundstenarna i en välfungerande tvättstuga. Sen skadar det förstås inte med lite glada färger och skön musik, så...

1

Viktigt i våtrum

Duktiga hemmafixare kan klara det mesta, men i våtrummet är gedigna kunskaper ett måste.

0

Fräscha upp tvättstugan!

Rent och torrt! Och naturligtvis praktiskt och trevligt. Här får du goda råd om vad du ska tänka på när det är dags att modernisera tvättstugan.

0

Torrt i tvättstugan

När det är dags att renovera tvättstugan där hemma gäller det att man gör allt på rätt sätt. Här tar vi upp vad som gäller för att försäkringarna ska...

0

Fiffiga prylar till tvättstugan

En trivsam tvättstuga innehåller mer än en bra tvättmaskin. Här visar vi smarta prylar som gör tiden i tvättstugan till ren njutning!

0

Min nya tvättstuga

När kaklet började spricka i fogarna blev Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius tvungen att byta ut hela tvättstugan. Det var inte projektet hon längta...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons