Annons
Vet du hur du ska tvätta dina kläder? I boken Tvätta lätt och rätt får du moderna tips och råd.
Vet du hur du ska tvätta dina kläder? I boken Tvätta lätt och rätt får du moderna tips och råd.

Tvätta lätt och rätt!

Tvättstuga

Vem har inte varit med om att en socka försvinner i tvätten? Eller hur de vita underkläderna blir alltmer smutsgrå? Att tvätta rätt är inte alltid lätt.

Annons

Hur tvättar du dina kläder? Vem har lärt dig det? Stämmer den kunskapen fortfarande? Det var några frågor som ställdes av Electrolux informationschef Cecilia Öster på en pressträff nyligen. Svaret var kanske inte helt oväntat att vi fortfarande tvättar våra kläder efter råd som våra föräldrar har gett oss. Råd som kanske inte längre gäller.

Hej då handtvätt!

Annika Kühner är produktchef på Electrolux hemprodukter och hon menar att vi dagens moderna maskiner kan tvätta allt. Men kan jag verkligen tvätta paljettklänningen i maskinen?

- Ja, det går. Använd en tvättpåse och tvätta på fintvätt. Det sliter mindre på klädesplagget än att du gnuggar det för hand, säger hon.

Att torktumlare sliter på kläderna är en annan gammal sanning som Annika vill avliva.

- Många tror att det är så men de har aldrig provat själv. De nya torktumlarna är numer även energimärkta och ett utmärkt alternativ för torkning för alla som inte har en trädgård att hänga ut tvätten i.

Farväl stryktvätt!

De nya torktumlarna klarar inte bara av att torka kläderna på ett miljövänligt sätt, de stryker dem också.

- På vår nya maskin finns en uppfräschningstvätt, den tar bara 14 minuter. Har du sedan en iron aid-maskin kan du på under en timme ha partystassen tvättad, struken och klar för nya äventyr.

Hej spårlöst försvunna sockan!

De flesta av oss har varit med om att en socka till synes helt spårlöst har försvunnit i tvätten. En detalj på nya tvättmaskiner är att luckan lutar med tio grader just för att man ska kunna se in i trumman utan att behöva ställa sig på knä. Själva öppningen är också större och framförallt så sitter trumman högre upp på maskinen.

- Använder vi maskinernas fulla potential så underlättar vi vårt hushållsarbete. Vi får mer tid över till annat. Men än är vi inte framme vid att maskinerna sorterar tvätten åt oss.

Rådiga tvättråd

Tänk på miljön. Packa maskinen full och kör på rätt program. Överdosera inte tvättmedlet.

Sortera efter den ljusaste färgen. Är tröjan vit- och blårandig, tvätta den som vittvätt.

Annons

Använd tvättpåse. Det sliter mindre på känsligt tyg.

Tvätta vit syntet med kulörtvättmedel. Vita syntetkläder är ofta färgade vitt. Tvättmedel med blekmedel bleker det vita och kläderna tappar sin vithet. Använd därför kulörtvättmedel.

Mjuk tvätt utan sköljmedel. Genom att torktumla frottéhanddukar och bomullströjor några minuter direkt efter tvätt blir de mjuka utan att du behöver använda sköljmedel.

Om du inte vet. Saknas tvättråd helt i ett plagg så prova att köra det på fintvätt och 40 graderC.


Fler tvättråd finns i den nyutkomna boken "Tvätta lätt och rätt". Boken kostar cirka 75 kronor och finns att köpa på alla Stockhome-butiker. Den går också att beställa på www.electrolux.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
16. september 2008
 
Annons
Mer om Tvättstuga

Tvätta miljövänligt

Tvättstuga Förr i tiden tvättades kläderna när de var smutsiga. Idag tvättas dem så fort vi använt dem, vilket belastar miljön och sliter på tyget. Med goda tvättvanor skonar vi både vatten och material.

Bli ett klädvårdsproffs!

Tvättstuga I nya boken Underbara Claras garderob får vi lära oss både det ena och det andra om kläder, fläckar och sömnad. Här är några av hennes tips!

Guide - Så får du bättre tvättstuga

Tvättstuga Det finns knep som gör tvättstugan till ett härligt utrymme att vistas i. Här är tipsen för en bättre tvättstuga.

Välplanerad tvättstuga gör jobbet roligare

Tvättstuga Logistik och bra förvaring. Det är grundstenarna i en välfungerande tvättstuga. Sen skadar det förstås inte med lite glada färger och skön musik, så blir tvättstugan ett mysigt rum där det är trevligt att vistas.

Viktigt i våtrum

Tvättstuga Duktiga hemmafixare kan klara det mesta, men i våtrummet är gedigna kunskaper ett måste.

Fräscha upp tvättstugan!

Tvättstuga Rent och torrt! Och naturligtvis praktiskt och trevligt. Här får du goda råd om vad du ska tänka på när det är dags att modernisera tvättstugan.

Torrt i tvättstugan

Tvättstuga När det är dags att renovera tvättstugan där hemma gäller det att man gör allt på rätt sätt. Här tar vi upp vad som gäller för att försäkringarna ska täcka eventuella framtida fuktskador.

Fiffiga prylar till tvättstugan

Tvättstuga En trivsam tvättstuga innehåller mer än en bra tvättmaskin. Här visar vi smarta prylar som gör tiden i tvättstugan till ren njutning!

Min nya tvättstuga

Tvättstuga När kaklet började spricka i fogarna blev Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius tvungen att byta ut hela tvättstugan. Det var inte projektet hon längta...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons