Annons

Inspiration för din tvättstuga

Tips, expertråd och inspiration för dig som vill fräscha upp din tvättstuga. Här hittar du våra bästa knep för att göra tvättstugan både mer praktisk och trivsam – som hur du skapar bästa förvaringen, planerar för bra ventilation samt hur du ska tänka när du planerar tvättstugans arbetsytor och belysning.

Smart förvaring i en välplanerad tvättstuga

En tvättstuga är ett praktiskt extrarum med plats för både tvätt och förvaring. Tvättstugan kan dessutom bli ett trevligt rum om du inreder fräscht och fint. Här får du goda råd på hur du får en välfungerande tvättstuga. Undrar du vilken förvaring som är smartast? Eller vilka möbler som passar bäst i tvättstugan? Vi går igenom vad du bör tänka på när du planerar en tvättstuga, till exempel ventilation, väggar, golv, belysning, vitvaror, arbetsytor, skåp och bänkar.

Förvaringen är a och o i tvättstugan och det finns knep som skapar ordning och reda. Här får du tips på hur du kan organisera, bygga på höjden och utnyttja ytor på bästa sätt. Vi går även igenom viktiga prylar som tvättkorgar, tvättpåsar, klädnypor och torkställningar.

Renovera och göra om tvättstugan

Har du drabbats av vattenskador eller mögel i tvättstugan? Är det dags att riva och bygga en ny tvättstuga? Eller känns din nuvarande tvättstuga tråkig och stökig, i behov av ett lyft? Här får du tips på hur du kan renovera din tvättstuga från grunden. Du får också inspiration för hur du med enkla medel kan göra tvättstugan snyggare, fräschare och mer funktionell. Det går att förvandla tvättstugan med begränsad budget – se här vilka färgval, möbler, förvaringslösningar och detaljer som ger tvättstugan ett riktigt lyft. Vi har köpinformation och priser på produkterna du behöver.

Försäkring vid renovering av tvättstuga

Det är viktigt att allt arbete i våtutrymmen utförs på rätt sätt. Därför är det bra att ha koll på vilka krav försäkringsbolagen ställer. Här får du goda råd för hur du undviker problem vid renovering av tvättstuga. Du får tips på var du kan vända dig för att hitta regler och villkor. Vi tipsar också hur du tar hand om din tvättstuga och hur ofta golvbrunnen ska rensas.

Tvätta miljövänligt och vårda kläderna rätt

Kan jag tvätta paljettklänningen i maskinen? Hur mycket sliter egentligen torktumlare på kläderna? Varför blir de vita underkläderna grå? Vi reder ut vilka tvättråd som egentligen stämmer. Du får tips på hur du kan tänka på miljön, hur tvätten ska sorteras, när du ska köra tvätten i torktumlare och när den kan manglas, när tvättpåse är nödvändigt och när sköljmedel bör användas. Här får du reda på hur du kan vårda kläderna rätt och ta hand om fläckar, sömnad och känsliga plagg.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Badrum
1
Har du ett avlopp som luktar illa, eller en rinnande toalett? Såhär fixar du småfelen i badrummet innan problemen blir större och kostsamma.
Husliv
0
Blir dina kläder statiska efter en omgång i torktumlaren? Här får du tips och råd för att motverka problemet.
Husliv
0
Det magiska tricket vi önskar att någon lärt oss för länge sedan – isbitar i torktumlaren.
Tvättstuga
2
Förr i tiden tvättades kläderna när de var smutsiga. Idag tvättas dem så fort vi använt dem, vilket belastar miljön och sliter på tyget. Med goda...
Tvättstuga
0
Svenskarna tror att de sitter på hög kunskap om klädvård. Trots det använder de flesta alldeles för mycket tvättmedel och mindre bra tvättprogram på...
Tvättstuga
0
I nya boken Underbara Claras garderob får vi lära oss både det ena och det andra om kläder, fläckar och sömnad. Här är några av hennes tips!
Tvättstuga
1
Det finns knep som gör tvättstugan till ett härligt utrymme att vistas i. Här är tipsen för en bättre tvättstuga.
Tvättstuga
1
Få skulle nog påstå att tvätt och strykning är lika roligt som matlagning, men liksom ett kök kräver en tvättstuga lite planering för att fungera...
Tvättstuga
0
Logistik och bra förvaring. Det är grundstenarna i en välfungerande tvättstuga. Sen skadar det förstås inte med lite glada färger och skön musik, så...
Tvättstuga
10
Att tvätta är en både meditativ och trivsam syssla i ett funktionellt tvättrum. Det lönar sig därför att planera ordentligt!
Tvättstuga
0
Vem har inte varit med om att en socka försvinner i tvätten? Eller hur de vita underkläderna blir alltmer smutsgrå? Att tvätta rätt är inte alltid...
Tvättstuga
1
Duktiga hemmafixare kan klara det mesta, men i våtrummet är gedigna kunskaper ett måste.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons