Annons
Snyggt matchat med duschdraperi och rullförvaring i samma tyg. I behållaren, tillverkad av ett papprör, ryms fem toalettpappersrullar och du tillverkar den enkelt på ett par timmar.
Snyggt matchat med duschdraperi och rullförvaring i samma tyg. I behållaren, tillverkad av ett papprör, ryms fem toalettpappersrullar och du tillverkar den enkelt på ett par timmar.

Tuff tunna

Toalettstolar

Extra pappersrullar är ett måste på toaletten, men de tillhör inte de allra snyggaste inredningsdetaljerna precis. Med en tuff och praktisk tunna löser du problemet.

Annons

Den här smarta rullförvaringen tillverkar du snabbt och enkelt av ett gjutrör i papp som du klär i förslagsvis samma tyg som ditt duschdraperi. Väljer du ett annat tyg bör det tåla fukt och gå lätt att torka av. Alternativt kan du fästa tyget med kardborreband, så att du kan ta av och tvätta det vid behov.

Som bottenplatta användes här en bit frigolit som har den fördelen att det är lätt att skära till samt att det är okänsligt för fukt. Givetvis kan du istället göra en bottenplatta av trä, men då bör du behandla träet så att det tål fukt.

Du behöver:

  • 1 st kraftigt papprör/gjutrör, 15 cm i diameter, 40 kronor
  • 1 st duschdraperi (eller vaxduk/annat tåligt tyg)
  • Duschdraperiet "Duschy" från Duschprodukter AB, 99 kronor
  • 1 bit frigolit, 20x20 cm, 5 cm tjock, cirka 20 kronor
  • 1,5 meter hamparep, 12 mm, 30 kronor
  • Sax, såg, dubbelhäftande tejp (matt-tejp), kraftig tejp till repändarna, symaskin, tråd

Gör så här!


1. Såga av pappröret. En toarulle är 10 cm hög, vill du att tunnan ska rymma fem rullar ska den alltså vara ungefär 57 cm hög (frigoliten i botten bygger 5 cm).


2. Måtta ut den del av tyget du vill ha med på rullen. Klipp ungefär 12 cm ut från överkanten, 5 cm från underkanten på rullen och cirka 5 cm extra på bredden.


3. Fålla kanterna på tyget, sy med långa stygn (eller använd fållremsor). Stryk tyget vid behov på låg värme (kontrollera först att tyget tål strykning).


4. Skär eller såga till bottenplattan av frigoliten. Rita skärmarkeringen efter insidan av pappröret, annars blir bottenplattan för stor för att passa i röret.


5. Fäst tygets långsida med dubbelhäftande tejp. Drag tyget hårt runt rullen när du fäster det. Vik sen in kanterna upp- och nedtill och fäst med tejpen.


6. Tryck fast bottenplattan. Trä upp rullarna på repet, knyt en knut i ena änden och skär av repet i lämplig längd. Tejpa ändarna så de inte fransar sig. Färdigt!

Köpinformation

Duschprodukter AB, www.duschy.com

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
4 september 2012

1 Kommentarer

2013-03-16
Lena Westman
0

Här är våra snuskiga badrumsvanor!

Använder du toaborsten efter att du gått på toaletten? Här är våra snuskiga badrumsvanor!

0

Guide: Så enkelt byter du toalettstolen

En ny toalettstol kan verkligen få ditt badrum att se mycket fräschare ut. Se här hur du byter ut den gamla.

1

Smart och säker liten gästtoa

I små utrymmen gäller det att vara kvadratsmart. Idag finns många fiffiga lösningar för din gästtoa, men glöm inte säkerheten.

0

Sitt snyggt och spola lagom!

Toaletten har blivit en viktig del av badrummets inredning - helst av allt ska den stämma med övrigt porslin och möblemang. Formgivningen av toaletter...

0

Vägghängd wc - välstädat och vackert

I Danmark och Tyskland hänger alla wc-stolar och handfat på väggen. Än har trenden inte riktigt slagit igenom i Sverige, men den verkar vara på väg.

0

Husets mest använda stol

En dag är det dags att köpa en ny. Och som med allt annat finns det en kunskap om toan som kan vara bra att sätta sig in i innan köpet. Ulf Halldén på...

Annons från Hafa

Trendigt med vägghängda toaletter

Fördelarna är många med en vägghängd toalett, bortsett från att de är snygga!

4

Fixa rinnande toalett!

Om det rinner vatten ur cisternen även när du inte spolar, så är det lätt att täta läckan. Läs här hur du själv klarar jobbet och får en "ny" toalett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons