Annons
Snyggt matchat med duschdraperi och rullförvaring i samma tyg. I behållaren, tillverkad av ett papprör, ryms fem toalettpappersrullar och du tillverkar den enkelt på ett par timmar.
Snyggt matchat med duschdraperi och rullförvaring i samma tyg. I behållaren, tillverkad av ett papprör, ryms fem toalettpappersrullar och du tillverkar den enkelt på ett par timmar.

Tuff tunna

Toalettstolar

Extra pappersrullar är ett måste på toaletten, men de tillhör inte de allra snyggaste inredningsdetaljerna precis. Med en tuff och praktisk tunna löser du problemet.

Annons

Den här smarta rullförvaringen tillverkar du snabbt och enkelt av ett gjutrör i papp som du klär i förslagsvis samma tyg som ditt duschdraperi. Väljer du ett annat tyg bör det tåla fukt och gå lätt att torka av. Alternativt kan du fästa tyget med kardborreband, så att du kan ta av och tvätta det vid behov.

Som bottenplatta användes här en bit frigolit som har den fördelen att det är lätt att skära till samt att det är okänsligt för fukt. Givetvis kan du istället göra en bottenplatta av trä, men då bör du behandla träet så att det tål fukt.

Du behöver:

  • 1 st kraftigt papprör/gjutrör, 15 cm i diameter, 40 kronor
  • 1 st duschdraperi (eller vaxduk/annat tåligt tyg)
  • Duschdraperiet "Duschy" från Duschprodukter AB, 99 kronor
  • 1 bit frigolit, 20x20 cm, 5 cm tjock, cirka 20 kronor
  • 1,5 meter hamparep, 12 mm, 30 kronor
  • Sax, såg, dubbelhäftande tejp (matt-tejp), kraftig tejp till repändarna, symaskin, tråd

Gör så här!


1. Såga av pappröret. En toarulle är 10 cm hög, vill du att tunnan ska rymma fem rullar ska den alltså vara ungefär 57 cm hög (frigoliten i botten bygger 5 cm).


2. Måtta ut den del av tyget du vill ha med på rullen. Klipp ungefär 12 cm ut från överkanten, 5 cm från underkanten på rullen och cirka 5 cm extra på bredden.


3. Fålla kanterna på tyget, sy med långa stygn (eller använd fållremsor). Stryk tyget vid behov på låg värme (kontrollera först att tyget tål strykning).


4. Skär eller såga till bottenplattan av frigoliten. Rita skärmarkeringen efter insidan av pappröret, annars blir bottenplattan för stor för att passa i röret.


5. Fäst tygets långsida med dubbelhäftande tejp. Drag tyget hårt runt rullen när du fäster det. Vik sen in kanterna upp- och nedtill och fäst med tejpen.


6. Tryck fast bottenplattan. Trä upp rullarna på repet, knyt en knut i ena änden och skär av repet i lämplig längd. Tejpa ändarna så de inte fransar sig. Färdigt!

Köpinformation

Duschprodukter AB, www.duschy.com

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
04. september 2012
 
Annons
Mer om Toalettstolar

Här är våra snuskiga badrumsvanor!

Toalettstolar Använder du toaborsten efter att du gått på toaletten? Här är våra snuskiga badrumsvanor! 

Guide: Så enkelt byter du toalettstolen

Toalettstolar En ny toalettstol kan verkligen få ditt badrum att se mycket fräschare ut. Se här hur du byter ut den gamla.

Smart och säker liten gästtoa

Toalettstolar I små utrymmen gäller det att vara kvadratsmart. Idag finns många fiffiga lösningar för din gästtoa, men glöm inte säkerheten.

Sitt snyggt och spola lagom!

Toalettstolar Toaletten har blivit en viktig del av badrummets inredning - helst av allt ska den stämma med övrigt porslin och möblemang. Formgivningen av toaletter handlar därför idag om både funktion och estetik.

Vägghängd wc - välstädat och vackert

Toalettstolar I Danmark och Tyskland hänger alla wc-stolar och handfat på väggen. Än har trenden inte riktigt slagit igenom i Sverige, men den verkar vara på väg.

Husets mest använda stol

Toalettstolar En dag är det dags att köpa en ny. Och som med allt annat finns det en kunskap om toan som kan vara bra att sätta sig in i innan köpet. Ulf Halldén på...

Hafa Relax U vägghängda toalett är inte bara snygg, den är dessutom hygienisk och miljövänlig. Pris 7.495 kr.
Annons från Hafa

Trendigt med vägghängda toaletter

Toalettstolar Fördelarna är många med en vägghängd toalett, bortsett från att de är snygga!

Fixa rinnande toalett!

Toalettstolar Om det rinner vatten ur cisternen även när du inte spolar, så är det lätt att täta läckan. Läs här hur du själv klarar jobbet och får en "ny" toalett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons