Sköna bad!

Badrum

I morse när jag stod i duschen tänkte jag på vilken förfärlig sommar det var i år. Det är ju länge sedan nu, men det var väl det strilande vattnet som fick mig att minnas vår skånska sommar.

Annons

I morse när jag stod i duschen tänkte jag på vilken förfärlig sommar det var i år. Det är ju länge sedan nu, men det var väl det strilande vattnet som fick mig att minnas vår skånska sommar. För precis så lät det mest hela tiden. Någon har sagt att segla är ungefär som att stå i duschen och riva sönder tusenlappar – och då kan vi i alla fall glädjas över att vi inte har båt. Alltid något.

Men annars var det blött, blött, blött. Morgonbaden regnade oftast inne och när det var uppehåll var det å andra sidan som mest cirka tolv grader i vattnet. Ingen höjdare alltså. Vi får hoppas på nästa år, men det är ju långt dit.

Till dess får vi njuta av sköna inomhusbad. Hustrun och jag är inga hjältar när det gäller badrumsrenoveringar. Efter att ha gjort i ordning tre badrum mer eller mindre samtidigt för några år sedan är vi rätt nöjda med det vi har. Men jag upphör aldrig att förvånas över den enorma utveckling av synen på badrummet som jag varit med om under mitt liv. Det har gått från något ganska sunkigt med sprucken grön plastmatta och en lätt mögeldoft till lyxiga hemma-spa-anläggningar. Och alla Sveriges villaägare tycks ha siktet inställt på badrummet just nu. Jag kan förstå det bland annat med tanke på våra svenska somrar. Det är ju skönt att få ta ett bad utan att det spöregnar.

I månadens nummer av Vi i Villa hittar alla som går i badrumstankar massor av användbara tips för husets skönaste rum.

Ibland får jag frågan hur det går till att göra Vi i Villa. Efter fyrtio år i tidningsbranschen kan jag svara hur länge som helst på det. Därför försöker jag med tanke på min omgivning oftast undvika frågan – men vissa dagar är det både roligt och på sin plats att ge en interiör från jobbet med Vi i Villa. I dag är just en sådan dag. En av våra medarbetare har nämligen fått ett fantastiskt pris och blivit utsedd till den bäste annonssäljaren inom hela Bonnierkoncernen, som Vi i Villa tillhör. Därför vill jag gratulera Johan Wictorin till den fina utmärkelsen. Han är säljchef hos oss och i högsta grad en bidragande orsak till Vi i Villas framgångar. Han vann klassen ”Bästa fältsäljare” i den stora tävlingen Bonnier Sales Awards 2007 i konkurrens med säkert tusen andra säljare. ”En ödmjuk personlighet – alltid väl förberedd och med kunden i fokus inställd på att leverera det han lovat”, står det bland annat i juryns motivering. Jag kan hålla med om vartenda ord och bara stämma in. Med Johan Wictorin i teamet skulle jag kunna tänka mig minst fyrtio år till i branschen. Så blir det nu dessbättre inte – men med sådana killar som han är framtiden tryggad! 

Vi ses om en månad! Då är det inredning som är på tapeten.

Björn Vingård, chefredaktör

Annons
28 november 2007

0 Kommentarer

0

Renoveringsresan – Badrummet

Renovering av badrummet var ett av de första renoveringsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Se före- och efterbilderna på deras badrum här –...

0

7 tips: Så fixar du ett snyggt badrum!

Du behöver inte renovera hela badrummet för att det ska kännas som nytt. Här är tipsen som gör rummet snyggare utan att du behöver ta bort en enda...

0

12 av 20 vanliga tätskikt läcker fortfarande

Senaste testet visar att det fortfarande finns brister i merparten av de branschgodkända tätskikt som är vanliga i villor, radhus och fritidshus i...

0

"Vi har Sveriges fulaste badrum!"

Undrar du hur landets fulaste badrum ser ut? Familjen Söderlund i Stöcksjö kammade hem vinsten i vår stora tävling tillsammans med Comfort!

I samarbete med Comfortkedjan

Så kontrollerar du att badrummet är i bra skick!

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om...

1

VIDEO: Så tar du bort imman på spegeln

Vi har testat knepet som fixar bort imman på badrumsspegeln. Allt du behöver är tandkräm!

0

Så fixar du ditt eget spa

Med skön musik, mjuka frottéer och doftljus fixar du spa-känslan hemma i badrummet. Lyxa – eller spara 16 013 kr.

0

"Vi bakar pizza i vårt badrum"

Familjen Karlsson i Kungälv byggde om den över 200 år gamla bakstugan till badrum. I dag är det ett sagolikt mysrum där hela familjen trivs.

0

Upptäck fel i badrummet – innan det är försent

Vad betyder dålig lukt i badrummet, och hur vet man om man har mögel eller fuktskador? Här får du koll på de vanligaste problemen i badrummet!