Ledare: Rör inte mitt varmvatten

Dusch

Gärna torrdass och stearinljus – men....

Annons

En gång frågade jag min farfar om vilken period under nittonhundratalet han hade gillat bäst. Han svarade: 50-talet. För då kom alla moderniteter väldigt många människor till godo, tyckte han. Det var vattenklosetter, spisar, ugnar, elektricitet, hushållsassistenter och diskmaskiner och tvättmaskiner. Och bilar. Livet blev bekvämt på ett sätt det aldrig varit tidigare.

Jag brukar tänka på det där ibland. Faktiskt varje morgon när jag står i duschen. Att av alla bekvämligheter som det innebär att leva under 2010-talet i Sverige idag så är jag mest tacksam för att jag har varmt vatten när jag vrider på kranen. Laga mat på vedspis, lysa upp med stearinljus, gå på dass – allt det skulle vara helt överkomligt i längre perioder, men förfärligt vore det att leva med enbart kallvatten. Och man märker snabbt vilken tungviktare i vardagen varmvattnet fortfarande är i ett hem, när det någon gång tillfälligt tar slut. Det blir, åtminstone i mitt hem, väldigt dålig stämning.  För att uttrycka det milt. (Nästan lika dålig stämning som när internet inte fungerar – och då förstår ni…)

I det här numret tipsar vi bland mycket annat om hur man kan snåla med varmvattnet. Läs hur du kan göra om ditt fula badrum till ett nytt fräscht, snålt och säkert. Eller vinn ett helt  nytt. Kolla vår maffiga tävling på sidan 25. Lycka till!

Camilla Von Otter
Chefredaktör

Annons
08 oktober 2012
 
Annons
Mer om Dusch

Från handdusch till ångbastu

Dusch Kallt eller varmt, snabbt eller länge, mjukt eller hårt, av ren nödvändighet eller för att njuta, för hand eller med automatik, naturellt eller med ljud, ljus och arom... Det finns hur många sätt att duscha på som helst – här är tolv idéer, från vanliga handduschar till avancerade allt i ett-lösningar.

Vi i Villa-testet: Sköna duschmunstycken

Dusch Välkommen till vår nya avdelning, Vi i villa-testet! Med det hoppas vi bli ännu bättre på att tipsa er läsare i husvardagen! Först ut är duschmunstycken...

Slipp svarta fogar i duschen

Dusch Är du trött på svarta prickar i fogen på duschväggen? Med rätt rengöringsmedel och tätskikt slipper du fula mögelprickar.

Snåldusch eller lyxbad?

Dusch Att bada är dyrare än att duscha vet de flesta. Hur mycket som skiljer beror ju naturligtvis bland annat på hur mycket du betalar för din uppvärmning och hur dina vanor ser ut.

Köpa ny dusch - skönare dusch

Dusch De flesta av oss duschar ofta. För att komma igång på morgonen, få styr på sovplatt hår, för att få upp värmen eller bara för att slappna av och rensa...

Duschnyheter för alla badrum

Dusch Ett långt bad i all ära. Men i sanningens namn – hur ofta gör man det. Nej, i vardagen är duschen det perfekta. För att vakna upp om morgonen och för att bli ren igen efter träningspasset.

Drömduschar

Dusch Låt vattnet strila, massera eller forsa! Här är duscharna som förgyller morgonen och ger dig den bästa starten på dagen.

Hafa 38° duschblandare, 260 x 30 mm. Finns i cc150, och cc 160. Pris från 1.295 kr.
Annons från Hafa

Undvik att skålla dig med unik duschblandare

Dusch Hafa 38° duschblandare har en unik konstruktion så att höljet aldrig blir varmare än just 38 grader. Därför behöver du aldrig vara orolig för att dina...