Annons

Från handdusch till ångbastu

Dusch

Kallt eller varmt, snabbt eller länge, mjukt eller hårt, av ren nödvändighet eller för att njuta, för hand eller med automatik, naturellt eller med ljud, ljus och arom... Det finns hur många sätt att duscha på som helst – här är tolv idéer, från vanliga handduschar till avancerade allt i ett-lösningar.

Annons

1) Lätt och luftig

Cube-serien från Svedbergs har en lätt och luftig design som kombinerar glas, trä, aluminium och gjutmarmor. Duschkabinen finns i ett antal olika varianter - du kan välja till exempelvis massagemunstycken, ånga och ljusterapi. Träpanelen finns i svart, vitt, björk, valnöt, ek, mörk ek och vitmenad ek. En Cube-kabin mäter 90x90 cm och kostar från ca 19 635 kronor. Ångvarianten finns även i 90x130 cm.

2) Duscha på fem sätt


 

AquaMoon från Arrow är en handdusch med fem olika strålar, från hårda massagestrålar till mjuka strilar.
Kostar ca 125 kronor.
 

3) Vridbar takdusch


 

Arrows duschpanel 3035 är avsedd för montering på befintlig blandare. Den kan placeras i hörn eller på vägg och monteras enkelt med clips i väggfästena. Panelen har en vridbar, 50 cm djup arm för takdusch, kroppsduschar med massagefunktion, samt handdusch med mjuka strålar. Pris ca 1 995 kronor.

4) Bra för baby


 

FM Mattssons handduschset Ebro i krom har en kalkavvisande sil med diametern 12 cm och tre olika strålar att välja mellan: "Hard rain", "soft rain", samt "baby spray" som är extra mjuk och lämplig som babydusch. Ebro är utrustad med EcoFlow på 12 l/min och kostar ca 2 339 kronor, inkl dubbel tvålhylla, slang och stång med flexibelt fäste.

5) Duscha med design


 

Il Bagno Alessi Dot är en relativt ny badrumsserie från Oras som är designad av den holländske arkitekten Wiel Arets. Det centrala designelementet i serien är en cirkel och formerna återkommer i alla produkterna. Det strömlinjeformade duschsetet är 65 cm högt och kromat, och kostar ca 5 500 kronor.

6) Duscha ute i rostfritt


 

Varför gå in och duscha? Strands utomhusdusch i borstat rostfritt stål är en komplett enhet som är 207 cm hög, med fästen för golv och vägg. Den är avsedd för kall- och varmvatten, har en handdusch samt en kupad taksil på 195 mm. Duschen kopplas med rostfria slangar för enkel tömning innan frosten kommer och kostar 5 975 kronor.

Annons

7) Duschpelare med ånga


 

Med duschpelaren Tylux Steam från Tylö kan ett slutet duschutrymme förvandlas till ett ångbad. Tylux Steam har vakuumformad plastkåpa och front i borstat rostfritt stål, inbyggd ånggenerator, tre massagemunstycken, vattenfall, termostatblandare, handstril för mjuk- och intensivdusch, samt separat strilstång för valfri väggplacering. Pris ca 19 000 kronor. Finns även som Tylux Basic utan ånggenerator för ca 8 200 kronor.

8) Mest bad

Är du ute efter en annorlunda badkarsblandare med duschmöjligheter kan Il Bagno Alessi One från Oras vara ditt val. Denna lyxiga blandare installeras på golvet invid badkaret och kommer definitivt att dra uppmärksamhet till sig. Totalhöjden är 93,5 cm, tapphöjden 70 cm och priset omkring 25 700 kr.

9) Regndans i vattenfall


Raindance Rainfall från Hansgrohe är en annorlunda duschpanel som är horisontell istället för vertikal och räcker långt ut från väggen. Du kan duscha på tre sätt: med regndroppar från den breda huvudduschen som mäter 24 cm i diameter, med fyra massagestrålar för överkroppen eller med en bred vattenfallsliknande stråle. Pris från ca 46 200 kr.

10) Dusch eller bad?

Investerar du i Westerbergs Steamer Flow S 148 så slipper du välja. Du får allt i ett - förutom takdusch och handdusch med tre massagefunktioner även bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, ryggmassage, belysning, fläkt, aromaterapi, radio med CD-/MP3-anslutning, telefon med mera. Finns i vitt och silvergrått, mäter 148x148x220 cm och kostar ca 49 995 kr.

11) Ju större, desto bättre?

Varför duschar man, om inte för att bli blöt? Det är tanken bakom Raindance Rainmaker som mäter 60 cm i diameter och alltså ger ett omfångsrikt regn från ovan. Denna regnhimmel byggs in i taket, finns i rund och fyrkantig version och räcker till två personer om så skulle önskas. Rainmaker har även tre individuella massagestrålar och kan fås med belysning. Tillverkare är Hansgrohe och priset ligger på från ca 52 900 kr.

12) Strålande kabin

En duschkabin måste inte vara stor och fyrkantig. Jacuzzi J Tower Mynima Sphere är en rundad hörnmodell som finns i 80, 90 och 120 cm storlek. Pelaren är i eloxerad aluminium; den nedsänkta duschplattan i en ny harts som kallas Techstone. Tack vare 44 stycken massagemunstycken kan man förhoppningsvis få duschen precis som man vill ha den. Mynima Sphere kostar från ca 75 000 kr.

Köpinformation

Arrow, www.arrowshower.com
FM Mattsson, www.fmmattsson.com
Hansgrohe, www.hansgrohe.se
Jacuzzi, www.aquapool.se
Oras, www.oras.com/se
Strand, www.cl-strand.com
Svedbergs, www.svedbergs.se
Tylö, www.tylo.se
Westerbergs, www.westerbergs.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
25 september 2008

2 Kommentarer

2008-10-21
GG
11

Slipp svarta fogar i duschen

Är du trött på svarta prickar i fogen på duschväggen? Med rätt rengöringsmedel och tätskikt slipper du fula mögelprickar.

Annons från Hafa

Undvik att skålla dig med unik duschblandare

Hafa 38° duschblandare har en unik konstruktion så att höljet aldrig blir varmare än just 38 grader. Därför behöver du aldrig vara orolig för att dina...

0

Ledare: Rör inte mitt varmvatten

Gärna torrdass och stearinljus – men....

2

Drömduschar

Låt vattnet strila, massera eller forsa! Här är duscharna som förgyller morgonen och ger dig den bästa starten på dagen.

0

Köpa ny dusch - skönare dusch

De flesta av oss duschar ofta. För att komma igång på morgonen, få styr på sovplatt hår, för att få upp värmen eller bara för att slappna av och rensa...

0

Snåldusch eller lyxbad?

Att bada är dyrare än att duscha vet de flesta. Hur mycket som skiljer beror ju naturligtvis bland annat på hur mycket du betalar för din uppvärmning...

0

Utetvättrum

Vid sommartorpet, som inte har vatten indraget, kan man lätt bygga en utetvättplats med några slanor och ett tygstycke.

0

Duschnyheter för alla badrum

Ett långt bad i all ära. Men i sanningens namn – hur ofta gör man det. Nej, i vardagen är duschen det perfekta. För att vakna upp om morgonen och för...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons