I samarbete med Comfortkedjan

Dags för nytt badrum? Så hittar du rätt badrumsstil!

Badrum

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om hur du hittar inspiration och väljer rätt badrumsstil. 

Annons

1. Skapa ett kollage och hitta rätt badrumsstil 

Dags att välja stil och inredning till badrummet? Ett smart tips är att börja med att skapa ett kollage eller en så kallad moodboard. Samla utklipp från tidningar eller bilder från olika inredningssajter. På så sätt får du en bättre bild av hur slutresultatet kommer att se ut och du får en bättre känsla för vilken stil du fastnat för och tycker om.

2. Välj en stil som passar ditt hus

När du väljer stil på badrummet finns det några viktiga aspekter att fundera över. Framför allt är det bra att ha i åtanke att den stil som är modern nu kanske inte är det om två år. Så tänk ett varv extra innan du hoppar på säsongens badrumstrend.

– Mitt tips är att du ska följa husets charm och tidsepok och ha en röd tråd för huset. Tänk på att badrummet ska hålla i stil och form i minst 10 år, tipsar Maja Norén, badrumsexpert på Comfort.

Fråga gärna om hjälp av personalen ute i butikerna, de är experter och kan ge dig professionella tips och råd när du väljer material och produkter till badrummet. 

3. Satsa på rätt belysning

Rätt belysning i rummet är viktigt. I ett litet badrum kan det räcka med belysning från spegeln men har du ett större badrum är det bra att komplettera med spotlights i taket. Ett tips är att använda en dimmer, då går det att få både mysbelysning till kvällsbadet och starkare belysning när behövs.

– Det bästa ljuset i badrummet får du med hjälp av spottar. Elektrikern placerar de där det går att få det perfekta ljuset. Väljer du taklampa finns det olika storlekar med olika ljuskällor och antal – kom ihåg att välja rätt IP-klass, säger Maja Norén.

Glöm inte bort att all elektronisk ska vara anpassad till våtrum och att det krävs en behörig elektriker som gör jobbet.

4. Snygga till badrummet med smarta förvaringsknep

Är ni många i familjen som delar på badrummet? Då gäller det att utnyttja förvaringsmöjligheterna till max. Göm undan alla badrumsprodukter och planera er förvaring. Satsa gärna på bra skåpförvaring, du kan t.ex. montera ett väggskåp ovanför WC-stolen, lägga till en kommod, använda dig av spegelskåp eller skåp med utdragbara lådor.

Annons

5. Förnya badrummet

Oavsett vilken färg du väljer på väggarna eller badrumskaklet går det med små medel att enkelt skapa en ny stil och förnya badrummet. Ny färg på duschdraperi, handdukar, matta och tvålpump är ett exempel på hur du kan få ett nytt härligt rum! 

Vill du veta mer? Här hittar du fler delar i Comforts badrumsguide:

Så förbereder du renoveringen på bästa sätt! 

Så väljer du rätt hantverkare!

På comfort.se kan du läsa mer om alla steg i en badrumsrenovering; från idé och val av inredning, via de viktiga förberedelserna, till själva genomförandet och slutligen besiktningen av det nya badrummet. Allt baserat på den gedigna kunskap och erfarenhet Comfort samlat på sig under oräkneliga möten med kunder och Comfort-medlemmar.

18 augusti 2016

0 Kommentarer

0

Renoveringsresan – Badrummet

Renovering av badrummet var ett av de första renoveringsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Se före- och efterbilderna på deras badrum här –...

1

"Hur bygger jag bastun rätt?"

Hur bygger jag min bastu rätt, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Roger Nyströms svar här.

0

Så fixar du ditt eget spa

Med skön musik, mjuka frottéer och doftljus fixar du spa-känslan hemma i badrummet. Lyxa – eller spara 16 013 kr.

6

Så snuskigt är ditt badrum

Har du koll på bakteriehärden i ditt badrum? Ditt badrum är nämligen snuskigare än du tror. Här är sex tips på hur du kan hålla ditt badrum renare.

0

Egen bastu på tomten

Drömmer du om en egen bastustuga på tomten? Eller en mysig bastutunna? Egentligen är det inte så krångligt. Men det finns några viktiga saker du måste...

7

Peter Bratts svar på läsarfrågorna och resultatet "17 av 20 tätski...

Fler frågor och svar från Peter Bratt, som svarar på läsarfrågorna kring undersökningen och chockresultatet "17 av 20 tätskikt läcker".

Artikeln är ett samarbete med Cleverheating.se

Inred med designelement

Vattenburna radiatorer är ofta vita och lite halvtråkiga. Inred din bostad med snygga designelement från Purmo.

0

Ta in naturen i ditt hem

Naturtrenden håller i sig. Allt fler väljer att använda miljövänliga naturmaterial som kakel och natursten i hemmet.

0

"Vi har Sveriges fulaste badrum!"

Undrar du hur landets fulaste badrum ser ut? Familjen Söderlund i Stöcksjö kammade hem vinsten i vår stora tävling tillsammans med Comfort!