I samarbete med Comfortkedjan

Dags för nytt badrum? Så förbereder du renoveringen på bästa sätt!

Badrum

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om de viktiga förberedelserna.

Annons

1.Skissa upp badrummet skalenligt!

Börja alltid med att skissa upp badrummet skalenligt, för hand eller i datorn, så att du kan planera inredning och funktioner. Ta gärna hjälp av ett proffs! A och O är att få till tillräckligt med svängrum framför toalett, handfat och övrig inredning, annars kan badrummet kännas oplanerat och trångt. Ska du renovera ett redan existerande badrum måste du även fundera på om alla funktioner ska vara kvar på samma plats – vill du flytta på något kommer rördragningen förmodligen påverkas.

2.Satsa på badrumsinredning som håller i längden!

Att tänka långsiktigt är ett gott råd när det gäller att välja inredning till badrummet. Satsa på möbler, blandare, badkar etc. av hög kvalitet, så riskerar du inte att de ser slitna ut redan efter ett par år. Tänk också på att trender kommer och går, så välj hellre tidlös inredning och enkla färgval framför det allra senaste. Med en neutral bas kan du enkelt ändra om och förnya ditt badrum med små medel i framtiden; färgglada handdukar, en ny blandare eller en fräsch bänkskiva gör större skillnad än du tror.

3.Välj lättstädad badrumsinredning!

Vägghängt porslin gör att ditt badrum blir mer lättstädat. Detsamma gäller badrumsskåp som går upp till taket – du får inte bara gott om förvaring utan även en yta mindre att dammtorka. Tänk också på att en duschhörna är lättare att hålla ren än en duschkabin och att badrummet känns rymligare om duschdörrarna går att vika in. För en barnfamilj kan badkar vara ett bättre val än dusch, men här får du låta utrymme och smak avgöra.

4.Investera i golvvärme och bra ventilation!

Golvvärme är en lyxig detalj som funkar till de allra flesta golvmaterial. Det är inte bara skönt att gå på utan även väldigt praktiskt. Med golvvärme slipper du nämligen element i badrummet, vilket frigör plats och underlättar möbleringen. En annan smart investering till ditt nya badrum är riktigt bra ventilation, vilket minimerar risken för framtida fuktskador.

Vill du veta mer? Här hittar du fler delar i Comforts badrumsguide:

Så väljer du rätt hantverkare till badrumsrenoveringen!  


comfort.se kan du läsa mer om alla steg i en badrumsrenovering; från idé och val av inredning, via de viktiga förberedelserna, till själva genomförandet och slutligen besiktningen av det nya badrummet. Allt baserat på den gedigna kunskap och erfarenhet Comfort samlat på sig under oräkneliga möten med kunder och Comfort-medlemmar.

Annons
4 maj 2016

0 Kommentarer

I samarbete med Comfortkedjan

Dags för nytt badrum? Så hittar du rätt badrumsstil!

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om...

0

Renoveringsresan – Badrummet

Renovering av badrummet var ett av de första renoveringsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Se före- och efterbilderna på deras badrum här –...

1

"Hur bygger jag bastun rätt?"

Hur bygger jag min bastu rätt, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Roger Nyströms svar här.

0

Så fixar du ditt eget spa

Med skön musik, mjuka frottéer och doftljus fixar du spa-känslan hemma i badrummet. Lyxa – eller spara 16 013 kr.

6

Så snuskigt är ditt badrum

Har du koll på bakteriehärden i ditt badrum? Ditt badrum är nämligen snuskigare än du tror. Här är sex tips på hur du kan hålla ditt badrum renare.

0

Egen bastu på tomten

Drömmer du om en egen bastustuga på tomten? Eller en mysig bastutunna? Egentligen är det inte så krångligt. Men det finns några viktiga saker du måste...

7

Peter Bratts svar på läsarfrågorna och resultatet "17 av 20 tätski...

Fler frågor och svar från Peter Bratt, som svarar på läsarfrågorna kring undersökningen och chockresultatet "17 av 20 tätskikt läcker".

Artikeln är ett samarbete med Cleverheating.se

Inred med designelement

Vattenburna radiatorer är ofta vita och lite halvtråkiga. Inred din bostad med snygga designelement från Purmo.

0

Ta in naturen i ditt hem

Naturtrenden håller i sig. Allt fler väljer att använda miljövänliga naturmaterial som kakel och natursten i hemmet.