Annons
Foto: Magnus Selander

Stilrent badrum för stor familj

Bygga och renovera badrum

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15 kvadrat men definitivt smartare inrett än förut.

Annons

Tidlöst vackert. Golven av Hoburgmarmor, väggarna i vitt handslaget kakel 130x130, Bianco, från Franska Kakelbutiken. Badkar från tyska Hosch, modell Zero, med löstagbara svarta gummi ryggstöd. Takbelysning, 13 stycken infällda downlights från Marco. Handdukstork Myson 400 i krom.
 

Önskan var ett modernt, stilrent badrum i en design som ska hålla i många år. Familjeförutsättningarna är en stor familj, med tillsammans fem barn, i åldrarna 5 till 17 år. Så det fanns behov av både dusch och stort badkar samt mycket förvaringsutrymmen.

Orden är Annethes, som tillsammans med sin man renoverade hela huset under sammanlagt fem års tid. Badrummet var det sista stora projektet.

– Vi tog hjälp av arkitekten som hjälpte oss med köket, Peter Eriksson på Blueprint. Efter en del finslipning av förslaget var vi överens. Vi var helt eniga med vår arkitekt att det skulle vara ljusa materialval – vitt kakel och beige alternativt grått golv och med golvvärme. Två handfat och en stor dusch samt rymligt badkar. Vi utgick från den tidigare badrumsytan på cirka 15 kvadratmeter.


Stor dusch. Här finns plats för två — om man vill. Dusch från Zazzieri.Glasdörren är specialbeställd hos glasmästare. 


Rymligt badkar
Det största intrycket gör badkaret. Stilrent och stort – men det är inget blaffigt bubbelbadkar – utan här valde man tillsammans med arkitekten ett ”japaninspirerat” badkar från tyska Hosch, modell Zero, med löstagbara ryggstöd i svart gummi.

– Vi föll för rymligheten samt designen, säger Annethe. Vi badar mycket, men vår son Max är den som badar mest. Annars tycker jag att det bästa i badrummet är det rymliga duschutrymmet – vi kan lätt duscha två personer samtidigt.

Den lösningen är inte alls dum, med tanke på hur lång en badrumskö kan bli en helt vanlig tisdagsmorgon när alla ska iväg åt olika håll. Visserligen är huset försett med fler badrum – men detta är beläget på övre plan där de flesta sovrummen är så det är här morgontoaletten sker för de flesta i familjen.Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst har varit nyckelorden. De genomgående materialen är den vackra Hoburgmarmorn som golvmaterial – sågad 200x200 millimeter. Den går igen i alla detaljer som bänkskiva, fönsterbänk samt bänk kring badkaret.

– Fördelen är att det är slitstarkt, otroligt vackert och ett lite ovanligt material, säger Annethe. Sen är det lätt att göra rent, man behöver bara lite såpa och vatten.

Ordentliga förvaringsutrymmen

Två handfat är standard i nästan alla nyrenoverade badrum. Här valde man två fristående handfat, placerade över bänkskivan av Hoburgmarmor. Det är rymliga ytor runt om så plats finns för tandborstar och tvålar. Men inget står framme – för badrummet är dessutom utrustad med ordentliga förvaringsutrymmen. Förvaringen finns under handfaten och utöver detta finns ett rejält skåp vid sidan om. Alla snickerier kommer från Claessons snickerier.


Dubbla handfat. Dessa från Duravit ”Vero”. Blandare från Zazzieri, modell Da-Da krom. Alla snickerier är från Claessons snickerier, modell Quadro 30, målad med NCS 0500. Lådor och inredningsdetaljer i massiv björk.

Annons


Exklusivt.
Ja — känslan med de infällda engreppsblandaren är rejäl och lyxig på samma gång. Blandare från Zazzieri, modell Da-Da krom. Belysning ovan infälld spegel, Modular ” Vector” taklampetter.

Infälld belysning

Belysningen består av infällda spotlights i taket. Ovanför spegeln som sträcker sig över de två handfaten finns tre spotlights med möjlighet att rikta åt önskat håll. Allt går att dimra, precis som belysningsexperten råder. Dessutom finns flera levande ljus placerade runt om i rummet – för att tända vid bad och tillfällen när badrummet utnyttjas för rekreation.

– Vi är supernöjda med allt, säger Annethe. Men det var en idé som dessvärre inte gick att genomföra. Vi hade gärna velat ha två infällda lampor i golvet i duschutrymmet. Det var lite synd, det hade varit en extra kul detalj.

Andra detaljer är glaset i alla fönster som byttes ut, från fönsterglas till Opal-lamellglas. De frostade glasen släpper in ljus men hindrar insyn. Något som inte syns på bild är stereon som är placerad ovan dörren. Hela huset är uppkopplat med ett Biolink-system från Bang & Olofsen. I badrummet ligger fjärrkontrollen oftast lämpligt placerad på fönsterbrädan bredvid Phillips Starcks vägghängda wc-stol Duravit.

– Det innebär att allt är ihopkopplat – vi kan lyssna överallt. Vi kan ta in teve-ljudet i badrummet om vi vill det!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
24 augusti 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons