Foto: Magnus Selander

Stilrent badrum för stor familj

Bygga och renovera badrum

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15 kvadrat men definitivt smartare inrett än förut.

Tidlöst vackert. Golven av Hoburgmarmor, väggarna i vitt handslaget kakel 130x130, Bianco, från Franska Kakelbutiken. Badkar från tyska Hosch, modell Zero, med löstagbara svarta gummi ryggstöd. Takbelysning, 13 stycken infällda downlights från Marco. Handdukstork Myson 400 i krom.
 

Önskan var ett modernt, stilrent badrum i en design som ska hålla i många år. Familjeförutsättningarna är en stor familj, med tillsammans fem barn, i åldrarna 5 till 17 år. Så det fanns behov av både dusch och stort badkar samt mycket förvaringsutrymmen.

Orden är Annethes, som tillsammans med sin man renoverade hela huset under sammanlagt fem års tid. Badrummet var det sista stora projektet.

– Vi tog hjälp av arkitekten som hjälpte oss med köket, Peter Eriksson på Blueprint. Efter en del finslipning av förslaget var vi överens. Vi var helt eniga med vår arkitekt att det skulle vara ljusa materialval – vitt kakel och beige alternativt grått golv och med golvvärme. Två handfat och en stor dusch samt rymligt badkar. Vi utgick från den tidigare badrumsytan på cirka 15 kvadratmeter.


Stor dusch. Här finns plats för två — om man vill. Dusch från Zazzieri.Glasdörren är specialbeställd hos glasmästare. 


Rymligt badkar
Det största intrycket gör badkaret. Stilrent och stort – men det är inget blaffigt bubbelbadkar – utan här valde man tillsammans med arkitekten ett ”japaninspirerat” badkar från tyska Hosch, modell Zero, med löstagbara ryggstöd i svart gummi.

– Vi föll för rymligheten samt designen, säger Annethe. Vi badar mycket, men vår son Max är den som badar mest. Annars tycker jag att det bästa i badrummet är det rymliga duschutrymmet – vi kan lätt duscha två personer samtidigt.

Den lösningen är inte alls dum, med tanke på hur lång en badrumskö kan bli en helt vanlig tisdagsmorgon när alla ska iväg åt olika håll. Visserligen är huset försett med fler badrum – men detta är beläget på övre plan där de flesta sovrummen är så det är här morgontoaletten sker för de flesta i familjen.Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst har varit nyckelorden. De genomgående materialen är den vackra Hoburgmarmorn som golvmaterial – sågad 200x200 millimeter. Den går igen i alla detaljer som bänkskiva, fönsterbänk samt bänk kring badkaret.

– Fördelen är att det är slitstarkt, otroligt vackert och ett lite ovanligt material, säger Annethe. Sen är det lätt att göra rent, man behöver bara lite såpa och vatten.

Ordentliga förvaringsutrymmen

Två handfat är standard i nästan alla nyrenoverade badrum. Här valde man två fristående handfat, placerade över bänkskivan av Hoburgmarmor. Det är rymliga ytor runt om så plats finns för tandborstar och tvålar. Men inget står framme – för badrummet är dessutom utrustad med ordentliga förvaringsutrymmen. Förvaringen finns under handfaten och utöver detta finns ett rejält skåp vid sidan om. Alla snickerier kommer från Claessons snickerier.


Dubbla handfat. Dessa från Duravit ”Vero”. Blandare från Zazzieri, modell Da-Da krom. Alla snickerier är från Claessons snickerier, modell Quadro 30, målad med NCS 0500. Lådor och inredningsdetaljer i massiv björk.


Exklusivt.
Ja — känslan med de infällda engreppsblandaren är rejäl och lyxig på samma gång. Blandare från Zazzieri, modell Da-Da krom. Belysning ovan infälld spegel, Modular ” Vector” taklampetter.

Infälld belysning

Belysningen består av infällda spotlights i taket. Ovanför spegeln som sträcker sig över de två handfaten finns tre spotlights med möjlighet att rikta åt önskat håll. Allt går att dimra, precis som belysningsexperten råder. Dessutom finns flera levande ljus placerade runt om i rummet – för att tända vid bad och tillfällen när badrummet utnyttjas för rekreation.

– Vi är supernöjda med allt, säger Annethe. Men det var en idé som dessvärre inte gick att genomföra. Vi hade gärna velat ha två infällda lampor i golvet i duschutrymmet. Det var lite synd, det hade varit en extra kul detalj.

Andra detaljer är glaset i alla fönster som byttes ut, från fönsterglas till Opal-lamellglas. De frostade glasen släpper in ljus men hindrar insyn. Något som inte syns på bild är stereon som är placerad ovan dörren. Hela huset är uppkopplat med ett Biolink-system från Bang & Olofsen. I badrummet ligger fjärrkontrollen oftast lämpligt placerad på fönsterbrädan bredvid Phillips Starcks vägghängda wc-stol Duravit.

– Det innebär att allt är ihopkopplat – vi kan lyssna överallt. Vi kan ta in teve-ljudet i badrummet om vi vill det!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
24 augusti 2012
Mer om Bygga och renovera badrum

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Bygga och renovera badrum Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

Bygga och renovera badrum När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Bygga och renovera badrum Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går på tvärs mot de senaste trenderna när man väljer stil.

Bettinas lilla bad

Bygga och renovera badrum Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man...

Lekfullt med enkla medel

Bygga och renovera badrum Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Bygga och renovera badrum Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Snabba förändringar som lyfter ditt badrum

Bygga och renovera badrum Du behöver inte helrenovera badrummet för att det ska kännas nytt och fräsht. Här finns smarta tips!

Det är mycket att tänka på när man ska renovera sitt badrum.
Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.