Annons
Foto: Magnus Selander

Smart badrum för fyra

Bygga och renovera badrum

Renovera badrummet. Stort och rymligt med luftig känsla fast det inte finns några fönster. Tips på hur man lyckas med det och annat får du veta här.

Annons

Bada mera. Smarta infällbara duschdörrar Showerama från Idö. Kolla in lösningen med de utbyggda väggarna med glasbetong för att öka själva duschplatsens yta. Handdukstork från Dryson från inreda.com. Golv Ardesia Free Time i måtten 10x10. Väggar Carneval vit matt i storlek 25x40. Badkaret inbyggt i kristallmosaik, mörkgrå matt, allt från KakelDax.

En dag när de kom hem fick de vada i vatten upp till knäna i den forna tvättstugan. Ingen återvändo – det var bara att börja tänka i nya banor. Familjen, som består av fyra personer, gick inte alls i badrumsrenoveringstankar, så när det var dags att riva och börja om gällde det att vara snabb och säker på vad man ville ha.

– Ja, som tur var visste vi ganska bra hur vi ville ha badrummet, säger Sophie. Det skulle vara stort och kännas rymligt. Det skulle finnas ett badkar, en dusch och i badrummet skulle även tvättmaskin och tumlare få plats.

Detta badrum ligger i bottenvåningen i ett souterränghus och har inga fönster. Ändå upplevs badrummet som ljust och rymligt. På den plats där det förut rymdes fyra små rum finns nu ett väl tilltaget badrum.


Ritning.


Smyckehörna.
En snygg detalj i form av en nisch bredvid toaletten. Infällda spotlights ger rätt belysning. Smyckeställ, inreda.com. 

Lugn färgsättning

I ena hörnan finns en dusch med en lite speciell lösning. För att utöka själva duschytan så byggde man ut väggen med en rad av glasbetong på var sida. På dessa fäste man sedan Idös glasdörrar Showerama. Dörrarna kan man fälla in mot väggen när duschen inte används.

Färgvalet var enkelt. Väggarna är klädda med vitt matt kakel i plattor av den större storleken.

– Vi ville inte fladdra ut för långt och sedan tröttna på det. Då tycker jag det är både lättare och roligare att byta detaljer som mattor, tvättkorgar och sånt …

Golvet är lagt med grafitgrå matta plattor i storleken 10x10 centimeter. Badkaret är infällt i kristallmosaik, men inte den vanligaste sorten. Färgen är mörkgrå och storleken mindre men ger ett annat skimmer och lyster än vad vanliga kakelplattor gör.


Här tillbringas många timmar under ett år. Då är det härligt att tycka om att vara här. Vit laminatskiva från Ikea. I hörnan blommar persikokvistarna med ljuvliga rosa blommor.


Det stora badrummet
ger möjlighet till att göra flera saker samtidigt. Barnen kan bada samtidigt som någon fixar med tvätten. Tvättmaskin och tumlare från Whirlpool. Tvättkorgar från Rice. Ljusstake, rosa bastkorgar, mattan från Etol, från inreda.com.

Annons


I hallen finns klädkammaren nära till hands. Skjutdörrar från Elfa. Den roliga fondbilden som fick pigga upp en annars tråkig dörr kommer från inreda.com. Tvättstället Vågen från Svedbergs, därifrån kommer även underskåpet Indigo och spegelskåp. Necessärer från Oilily, inreda.com. Blandare från Damixa.


Mysigt.
Spabelysningen ger den rätta stämningen. Spalamporna finns i olika färger och kan flyta i vattnet eller fästas med sugproppar på badkarets insida eller, om man så vill, var som helst på kakel, inreda.com.

Bonus

Byggfirman kom med bra lösningar. Nischen var deras idé liksom klädkammaren i närhet till badrummet.

Bäst

Att det är stort och har många funktioner. Barnen kan bada, samtidigt som någon viker tvätt och någon duschar eller bara borstar tänderna.

Köpinformation

Damixa, www.damixa.net
Elfa, www.elfa.nu
Idö, www.ido.se
Ikea, www.ikea.se
Inreda.com, www.inreda.com
Kakeldax, www.kakeldax.se
Svedbergs, www.svedbergs.se
Whirlpool, www.whirlpool.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
31 augusti 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons