Annons
 Turkost som Medelhavet. Lägg märke till den halva väggen som skärmar av vid toalettstolen. All inredning kommer från Westerbergs.
Turkost som Medelhavet. Lägg märke till den halva väggen som skärmar av vid toalettstolen. All inredning kommer från Westerbergs.

Ren återhämtning

Bygga och renovera badrum

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

Annons

Rummet

Planera noggrant - eftersom det är kostsamt och arbetsamt att byta ytskikt och porslin i badrummet. Välj en lugn grund och färgskala som du kan tycka om länge. Vita, beige och grå nyanser funkar till exempel bra med blå och turkosa färger som för tankarna till hav och strand.

Välj väggar - av bestående och tåliga material. Kakel, klinker och mosaik är de klassiska och mest lättskötta. Tänk på att stora släta plattor kan ge ett kyligt intryck och att färgen på fogen är en viktig del av en kaklad yta. Bryt både färgton och storlek mellan plattor på golv och vägg.

Golvet - ska kännas skönt att gå barfota på. Kakel, klinker och sten fungerar bäst om du installerar golvvärme, vilket inte är lika viktigt om du väljer ett tunnare mosaikgolv. Vissa stenar har öppna porer som kan dra till sig smuts och lukta illa efter en tid. Var noggrann med lutningen mot golvbrunnen så att vattnet snabbt rinner av.

Höj temperaturen - några extra grader i badrummet gör det behagligare. Håll badrumsdörren stängd.

Inredningen

Ordning och reda - med bra förvaring och ett rymligt badrumsskåp kan du ställa undan schampoflaskor, hudkrämer och andra burkar. Rejäla handdukshängare och väggkrokar gör det lättare att hålla badrummet vilsamt välstädat. Ordna utrymme för extra toapapper nära toaletten.

Ett handfat - med avställningsytor är praktiskt och välj gärna ett dubbelt handfat om familjen är stor.

En toalettstol - av väggmodell gör badrummet lättare att städa.

En öppen dusch - kräver avgränsning, gärna med en liten sockel runt golvet och ett draperi med ett blyband i nederkanten. Duschdraperiet kan lätt dominera rummet, så välj det med omsorg. Ett annat alternativ är svängbara dörrar som monteras mot ett hörn med golvbrunn. Snålspolande duschmunstycke minskar vattenförbrukningen.

I badkaret - håller sig badvattnet varmt längre i kar med dubbla sidor, än i dem som är frontlösa.


Fredskalla

Annons

Detaljerna

Speglar - ger rummet en känsla av rymd samtidigt som de uppfyller praktiska behov. En liten lampett med spegel och stearinljus skapar trivsam spa-känsla.

Med detaljer - av trä eller korg i badrummet får du in en behaglig mjukare känsla i kontrast till de hårdare materialen på golv och väggar.

Belysningen - el och vatten hör inte ihop. Välj belysning som är ämnad för badrum och anlita behörig elektriker för installationen. Montera om möjligt in en dimmer så du kan sänka ljuset när du vill ta ett avslappnande bad, men undvik mystik vid spegeln, för där krävs alltid bra ljus.

Köpinformation

Westerbergs, www.westerbergs.com

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
4 september 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Smart badrum för fyra

Renovera badrummet. Stort och rymligt med luftig känsla fast det inte finns några fönster. Tips på hur man lyckas med det och annat får du veta här.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons