Annons
 Turkost som Medelhavet. Lägg märke till den halva väggen som skärmar av vid toalettstolen. All inredning kommer från Westerbergs.
Turkost som Medelhavet. Lägg märke till den halva väggen som skärmar av vid toalettstolen. All inredning kommer från Westerbergs.

Ren återhämtning

Bygga och renovera badrum

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

Annons

Rummet

Planera noggrant - eftersom det är kostsamt och arbetsamt att byta ytskikt och porslin i badrummet. Välj en lugn grund och färgskala som du kan tycka om länge. Vita, beige och grå nyanser funkar till exempel bra med blå och turkosa färger som för tankarna till hav och strand.

Välj väggar - av bestående och tåliga material. Kakel, klinker och mosaik är de klassiska och mest lättskötta. Tänk på att stora släta plattor kan ge ett kyligt intryck och att färgen på fogen är en viktig del av en kaklad yta. Bryt både färgton och storlek mellan plattor på golv och vägg.

Golvet - ska kännas skönt att gå barfota på. Kakel, klinker och sten fungerar bäst om du installerar golvvärme, vilket inte är lika viktigt om du väljer ett tunnare mosaikgolv. Vissa stenar har öppna porer som kan dra till sig smuts och lukta illa efter en tid. Var noggrann med lutningen mot golvbrunnen så att vattnet snabbt rinner av.

Höj temperaturen - några extra grader i badrummet gör det behagligare. Håll badrumsdörren stängd.

Inredningen

Ordning och reda - med bra förvaring och ett rymligt badrumsskåp kan du ställa undan schampoflaskor, hudkrämer och andra burkar. Rejäla handdukshängare och väggkrokar gör det lättare att hålla badrummet vilsamt välstädat. Ordna utrymme för extra toapapper nära toaletten.

Ett handfat - med avställningsytor är praktiskt och välj gärna ett dubbelt handfat om familjen är stor.

En toalettstol - av väggmodell gör badrummet lättare att städa.

En öppen dusch - kräver avgränsning, gärna med en liten sockel runt golvet och ett draperi med ett blyband i nederkanten. Duschdraperiet kan lätt dominera rummet, så välj det med omsorg. Ett annat alternativ är svängbara dörrar som monteras mot ett hörn med golvbrunn. Snålspolande duschmunstycke minskar vattenförbrukningen.

I badkaret - håller sig badvattnet varmt längre i kar med dubbla sidor, än i dem som är frontlösa.


Fredskalla

Annons

Detaljerna

Speglar - ger rummet en känsla av rymd samtidigt som de uppfyller praktiska behov. En liten lampett med spegel och stearinljus skapar trivsam spa-känsla.

Med detaljer - av trä eller korg i badrummet får du in en behaglig mjukare känsla i kontrast till de hårdare materialen på golv och väggar.

Belysningen - el och vatten hör inte ihop. Välj belysning som är ämnad för badrum och anlita behörig elektriker för installationen. Montera om möjligt in en dimmer så du kan sänka ljuset när du vill ta ett avslappnande bad, men undvik mystik vid spegeln, för där krävs alltid bra ljus.

Köpinformation

Westerbergs, www.westerbergs.com

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
4 september 2012

0 Kommentarer

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Morgonstund i badrummet

I badrummet ska vardagsbestyr samsas med vila och återhämtning. Ett riktigt bra badrum ska vara både sinnligt, bekvämt och funktionellt.

0

Från pannrum till badrum

När undervåningen inreddes fick ungdomarna ett eget badrum som känns stort och luftigt, trots att det bara är fem kvadrat.

1

Sol, vind och vatten - på vinden

De två saker som är viktigare än allt annat när du ska planera ett nytt badrum är funktion och bekvämlighet.

0

Stilrent badrum för stor familj

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15...

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons