Annons
Dubbla tvättställ är praktiskt när man är många och den generösa måttbeställda spegeln reflekterar mycket ljus. Tvålpump 175 kr, tvålfat 110 kr, burk med lock 115 kr, Åhléns.
Dubbla tvättställ är praktiskt när man är många och den generösa måttbeställda spegeln reflekterar mycket ljus. Tvålpump 175 kr, tvålfat 110 kr, burk med lock 115 kr, Åhléns.

Morgonstund i badrummet

Bygga och renovera badrum

I badrummet ska vardagsbestyr samsas med vila och återhämtning. Ett riktigt bra badrum ska vara både sinnligt, bekvämt och funktionellt.

Annons

När huset från 1930-talet skulle byggas ut valde familjen att göra det uppåt - med ett helt nytt våningsplan som rymmer tre sovrum, detta badrum samt en teve-hörna i den öppna övre hallen.

För att ta till vara på ljuset och rymden går taket ända upp till nocken i den nya övervåningen. Hörnet vid duschplatsen är rundat vilket ger en behaglig omfamnande känsla i duschen, samtidigt som den svängda ytan är fin ut mot hallen och teve-rummet.

Naturen inspirerade

De varma grå och beige nyanserna i detta duschrum är som sand och släta stenar, och för tankarna till naturen. Klassiska material som mosaik och klinker förstärker känslan, samtidigt som de är slitstarka och lätta att hålla rena. Den lugna färgställningen gör att rummet enkelt kan ändra karaktär med detaljer som handdukar, tvålkoppar och förvaringsboxar. Här lyfts de milda nyanserna upp av en varmt höstorange som kompletteras med en klar Medelhavs-turkos.


Frotté i ekologisk bomull 40-145 kr, stege 225 kr, tvättkorg 225 kr, Åhléns. Turkos handduk, 160 kr och badlakan, 410 kr och randig handduk för 180 kr, från Pelle vävare. Hylla i ek, 195 kr, Åhléns.

Duschväggar i härdat säkerhetsglas, 90x90 cm kan svängas i 180 grader. Orange handduk, cirka 100 kr, Pelle Vävare.

Klinkergolvets matta yta är halkfri och säker att gå på när det är vått. Matta och papperskorg i bambu 225 och 495 kr, Åhléns.

Material:

Väggar: Mosaik Cinca pearl 2,5x2,5 cm, 627 kronor per kvm, CC Höganäs
Golv: Arkitekt ljusgrå 9,7x9,7 cm, ca 288 kronor per kvm, CC Höganäs
Spegel: Måttbeställd
Dusch: Liknande finns hos Svedbergs för ca 6 935 kronor
Belysning: Infällda spotlighter samt vägglampor från Norrgavel
WC: Ifö

Sno familjens idéer!

  • Våga fråga och ta hjälp av erfarna badrumsplanerare. Anlita en arkitekt eller ta hjälp av de företag som ni handlar porslin eller kakel av.
  • Dubbelhandfat är praktiskt för dem som vill slippa trängsel med tandborstarna i morgonrusningen.
  • Golvvärme är skönt för fötterna och samtidigt praktiskt eftersom både golvet och rummet torkar snabbare efter dusch och bad.
  • Milda naturfärger på kakel och klinker är vilsamt för ögonen och ger rummet en varmare känsla.
  • Spara på utrymmet. Den svängda duschdörren skjuts in mot väggen då den inte används och tar därför nästan ingen plats. En gummilist längs golvet håller inne vattnet medan du duschar.
  • Håll ordning på småprylar och nödvändigheter i korgar. Den fuktiga luften ventileras bort och naturmaterialen ger varm känsla till rummet.
  • Undvik fukt-lukt på frotté. Eftersom luften ofta blir genomfuktig i badrummet är det bäst att där endast förvara de handdukar och badlakan ni använder just nu.
  • Ett insynsskydd av självhäftande matt plast från färghandeln monterar du enkelt själv. Mät och klipp en lagom bit till ditt fönster, lossa sedan pappret i ena änden av plasten, måtta in, fäst vid glaset och dra sedan bort mer papper lite i taget samtidigt som du slätar ut plasten över glasytan.
  • Ta en dusch som är mer ekonomisk och miljövänlig än badkarsbad eftersom det går åt mindre vatten och värme för att bli ren. Investera gärna i ett duschmunstycke som kan reglera tryck och vattenstrålarnas bredd.
  • Tänd ett ljus. Välj gärna ljus med lock som skyddar veken från fukt och duschstänk när ljuset är släckt.

Köpinformation

Bruka www.brukadesign.se
Cc Höganäs www.cchoganas.se
Dryson www.dryson.se
Ifö www.ifo.se
Norrgavel www.norrgavel.se
Pelle vävare www.pellevavare.se
Svedbergs www.svedbergs.se
Åhléns www.ahlens.se
 
Annons
6 september 2012

0 Kommentarer

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

1

Bettinas lilla bad

Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man...

0

Från pannrum till badrum

När undervåningen inreddes fick ungdomarna ett eget badrum som känns stort och luftigt, trots att det bara är fem kvadrat.

1

Sol, vind och vatten - på vinden

De två saker som är viktigare än allt annat när du ska planera ett nytt badrum är funktion och bekvämlighet.

0

Stilrent badrum för stor familj

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15...

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons