Annons
Dubbla tvättställ är praktiskt när man är många och den generösa måttbeställda spegeln reflekterar mycket ljus. Tvålpump 175 kr, tvålfat 110 kr, burk med lock 115 kr, Åhléns.
Dubbla tvättställ är praktiskt när man är många och den generösa måttbeställda spegeln reflekterar mycket ljus. Tvålpump 175 kr, tvålfat 110 kr, burk med lock 115 kr, Åhléns.

Morgonstund i badrummet

Bygga och renovera badrum

I badrummet ska vardagsbestyr samsas med vila och återhämtning. Ett riktigt bra badrum ska vara både sinnligt, bekvämt och funktionellt.

Annons

När huset från 1930-talet skulle byggas ut valde familjen att göra det uppåt - med ett helt nytt våningsplan som rymmer tre sovrum, detta badrum samt en teve-hörna i den öppna övre hallen.

För att ta till vara på ljuset och rymden går taket ända upp till nocken i den nya övervåningen. Hörnet vid duschplatsen är rundat vilket ger en behaglig omfamnande känsla i duschen, samtidigt som den svängda ytan är fin ut mot hallen och teve-rummet.

Naturen inspirerade

De varma grå och beige nyanserna i detta duschrum är som sand och släta stenar, och för tankarna till naturen. Klassiska material som mosaik och klinker förstärker känslan, samtidigt som de är slitstarka och lätta att hålla rena. Den lugna färgställningen gör att rummet enkelt kan ändra karaktär med detaljer som handdukar, tvålkoppar och förvaringsboxar. Här lyfts de milda nyanserna upp av en varmt höstorange som kompletteras med en klar Medelhavs-turkos.


Frotté i ekologisk bomull 40-145 kr, stege 225 kr, tvättkorg 225 kr, Åhléns. Turkos handduk, 160 kr och badlakan, 410 kr och randig handduk för 180 kr, från Pelle vävare. Hylla i ek, 195 kr, Åhléns.

Duschväggar i härdat säkerhetsglas, 90x90 cm kan svängas i 180 grader. Orange handduk, cirka 100 kr, Pelle Vävare.

Klinkergolvets matta yta är halkfri och säker att gå på när det är vått. Matta och papperskorg i bambu 225 och 495 kr, Åhléns.

Material:

Väggar: Mosaik Cinca pearl 2,5x2,5 cm, 627 kronor per kvm, CC Höganäs
Golv: Arkitekt ljusgrå 9,7x9,7 cm, ca 288 kronor per kvm, CC Höganäs
Spegel: Måttbeställd
Dusch: Liknande finns hos Svedbergs för ca 6 935 kronor
Belysning: Infällda spotlighter samt vägglampor från Norrgavel
WC: Ifö

Sno familjens idéer!

  • Våga fråga och ta hjälp av erfarna badrumsplanerare. Anlita en arkitekt eller ta hjälp av de företag som ni handlar porslin eller kakel av.
  • Dubbelhandfat är praktiskt för dem som vill slippa trängsel med tandborstarna i morgonrusningen.
  • Golvvärme är skönt för fötterna och samtidigt praktiskt eftersom både golvet och rummet torkar snabbare efter dusch och bad.
  • Milda naturfärger på kakel och klinker är vilsamt för ögonen och ger rummet en varmare känsla.
  • Spara på utrymmet. Den svängda duschdörren skjuts in mot väggen då den inte används och tar därför nästan ingen plats. En gummilist längs golvet håller inne vattnet medan du duschar.
  • Håll ordning på småprylar och nödvändigheter i korgar. Den fuktiga luften ventileras bort och naturmaterialen ger varm känsla till rummet.
  • Undvik fukt-lukt på frotté. Eftersom luften ofta blir genomfuktig i badrummet är det bäst att där endast förvara de handdukar och badlakan ni använder just nu.
  • Ett insynsskydd av självhäftande matt plast från färghandeln monterar du enkelt själv. Mät och klipp en lagom bit till ditt fönster, lossa sedan pappret i ena änden av plasten, måtta in, fäst vid glaset och dra sedan bort mer papper lite i taget samtidigt som du slätar ut plasten över glasytan.
  • Ta en dusch som är mer ekonomisk och miljövänlig än badkarsbad eftersom det går åt mindre vatten och värme för att bli ren. Investera gärna i ett duschmunstycke som kan reglera tryck och vattenstrålarnas bredd.
  • Tänd ett ljus. Välj gärna ljus med lock som skyddar veken från fukt och duschstänk när ljuset är släckt.

Köpinformation

Bruka www.brukadesign.se
Cc Höganäs www.cchoganas.se
Dryson www.dryson.se
Ifö www.ifo.se
Norrgavel www.norrgavel.se
Pelle vävare www.pellevavare.se
Svedbergs www.svedbergs.se
Åhléns www.ahlens.se
 
Annons
6 september 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons