Annons
Både kök och badrum ska helst vara vita och klassiska.
Både kök och badrum ska helst vara vita och klassiska. Foto: istockphoto

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Bygga och renovera badrum

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går på tvärs mot de senaste trenderna när man väljer stil.

Annons

Sveriges villaägare är på gång. Det visar den senaste villapanelen.
–Två saker är extra spännande med vår senaste undersökning. Dels att det är så många som 76 procent som uppger att de har renoveringsplaner. Det är en härlig siffra som visar på att skaparkraften är fortsatt stor bland villaägarna, trots tuffa tider. Dels det faktum att det nu är badrummet man allra helst vill göra om. Tidigare låg köket i topp, säger Camilla von Otter, chefredaktör för Vi i Villa.

Och medan det finns trendgurus som pekar på att badrummet nu ska gå i svart, väljer 43 procent av villägarna helst klassiskt vitt.  Denna stil är också mest önskvärd när det kommer till kök, en klar vinnare på 60 procent. Är svenska villaägare lite tråkiga?
– Det tycker jag inte. Det är ju egentligen väldigt klokt, med en vit bas kan man ju variera sig över längre tid och skoja till det med färgglada textiler om man så vill, säger Camilla von Otter.


foto hafa

Villaägarnas renoveringstopplista just nu

1. Badrummet
2. Köket
3. Hallen
4. Vardagsrummet
5. Förvaringsutrymmen

Favoritstil i badrummet

1. Klassiskt vitt 43,9%
2. Modernt 20,9%
3. Svart 20,1 %
4. Färgstarkt 5,8%
5. Romantiskt 5,0%
6. Gammeldags 4,3%

Vad tycker du om livet i villa?

Villapanelen är en internetbaserad undersökning där du fyra gånger per år kan svara på frågor och uttrycka dina åsikter inom villa-  relaterade områden. Svaren från villapanelen blir rapporter med intressant, rolig och viktig information om livet i villa. Panelen är frivillig, kostnadsfri, opolitisk och oberoende.

Om du går med i villapanelen och registrerar dig före den 24 november har du chans att vinna en badrumskommod i betong från BetongDesign. Läs mer på: www.viivilla.se/villapanelen

Gå med i villapanelen före 24 november och vinn en badrumskommod!

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
31 oktober 2012

1 Kommentarer

2015-10-28
Linnea
0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

1

Bettinas lilla bad

Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man...

0

Morgonstund i badrummet

I badrummet ska vardagsbestyr samsas med vila och återhämtning. Ett riktigt bra badrum ska vara både sinnligt, bekvämt och funktionellt.

0

Från pannrum till badrum

När undervåningen inreddes fick ungdomarna ett eget badrum som känns stort och luftigt, trots att det bara är fem kvadrat.

1

Sol, vind och vatten - på vinden

De två saker som är viktigare än allt annat när du ska planera ett nytt badrum är funktion och bekvämlighet.

0

Stilrent badrum för stor familj

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15...

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons