Annons
 I det lilla badrummet, på fyra kvadratmeter, får allt man kan önska sig plats. Duschvägg och badkar, Badrumsspecialisten, handfat, svart mosaik i duschen, vitt kakel 20x20, grått, blankt klinkergolv 20x20 Höganäs.
I det lilla badrummet, på fyra kvadratmeter, får allt man kan önska sig plats. Duschvägg och badkar, Badrumsspecialisten, handfat, svart mosaik i duschen, vitt kakel 20x20, grått, blankt klinkergolv 20x20 Höganäs. Foto: Foto Anette Åberg

Litet och flott

Bygga och renovera badrum

Badrummet är bara fyra kvadratmeter stort, ändå rymmer det både duschhörna och badkar.

Annons

När det lilla badrummet skulle byggas om var det inte helt lätt att planera in alla funktioner igen. Dessutom var önskemålet att även få plats med en separat dusch, vilket man inte hade haft tidigare. Då var familjen hänvisad till att duscha i badkaret, som var placerat utmed den längsta väggen och tog upp all plats där. Det är svårt att förstå det idag, men tidigare fick även både en tvättmaskin och torktumlare plats i detta utrymme. Vid ombyggnaden flyttades maskinerna till ett nyinrett grovkök, vilket bland annat frigjorde plats för den separata duschen.

I ena hörnet av badrummet byggdes duschväggarna upp. För att dörren in dit enkelt skulle kunna öppnas fick det sågas bort ett hörn på kalkstensskivan, där handfatet numera är placerat. Inne i duschen sitter svart mosaik som en fin konstrast till det för övrigt helkaklade badrummet i vitt. För att utrymmet skulle upplevas större har den stilfulla mosaiken satts ända upp till tak.


Separat dusch fanns inte tidigare, men den kunde nu placeras i ena hörnet. För att dörren skulle kunna öppnas helt fick kanten på kalkstenskivan sågas av.


Lättplacerat badkar, 120 cm,
Badrumsspecialisten, duschblandare, Höganäs, lådhurts Ballingslöv.

Badkar ville familjen absolut inte vara utan, men nu fick de välja en mindre modell än tidigare. På fötter och med höga kanter fann de ett som är 120 centimeter långt, ett större sittbadkar som också visade sig vara bekvämare än det tidigare. Under det vackra skålformade handfatet är rejäla lådor placerade. Dessutom finns en mindre lådhurts vid sidan om badkaret. På golvet ligger ett blankt klinkergolv i grått. Plattorna är 20x20 centimeter stora och bidrar även till att det lilla badrummet – på endast fyra kvadratmeter – känns mycket rymligare än det egentligen är. Här ryms ju faktiskt allt man kan önska! 


Vackert handfat från Höganäs, står på en kalkstensskiva. De rejäla lådorna under kommer från Ballingslöv. Kranen kommer från Höganäs, ljus ”Change” Cult Design.


Utnyttja utrymmet optimalt
så kan även ett litet badrum rymma allt det du behöver utan att det känns trångt.

Köpställen:

Badrumsspecialisten 08-545 145 45 www.badrumsspecialisten.se
Ballingslöv 0451-460 00 www.ballingslov.se
Cult Design 031 – 24 41 00 www.cultdesign.se
Höganäs 077-447 35 00 www.cchoganas.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
24 augusti 2012

0 Kommentarer

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Morgonstund i badrummet

I badrummet ska vardagsbestyr samsas med vila och återhämtning. Ett riktigt bra badrum ska vara både sinnligt, bekvämt och funktionellt.

0

Från pannrum till badrum

När undervåningen inreddes fick ungdomarna ett eget badrum som känns stort och luftigt, trots att det bara är fem kvadrat.

1

Sol, vind och vatten - på vinden

De två saker som är viktigare än allt annat när du ska planera ett nytt badrum är funktion och bekvämlighet.

0

Stilrent badrum för stor familj

Bra kvalitet och smart förvaring, modern design och tidlöst var nyckelorden i den här badrumsrenoveringen. 20-talsvillans badrum är fortfarande på 15...

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons