Lekfullt med enkla medel

Bygga och renovera badrum

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte nytt i badrummet!


Före

Efter! Trots begränsat utrymme och budget har familjen lyckats skapa ett badrum med finess - och humor.

Ytan var begränsad i det lilla badrummet. Det var också renoveringsbudgeten. Men Isabella och Martin ville inte tumma på kvaliteten och lade därför ner mycket tid på att planera ordningen för hur jobbet skulle utföras och att jaga bästa pris på produkterna. För att spara pengar rev Martin själv ut den gamla inredningen och med hjälp av en målare – en bekant till Martins pappa - och en lokal plattsättare fick de ner priserna rejält.

Ett av huvudmålen var att öka känslan av rymd. Detta banade väg för valet av en spännande mix av matta och glansiga material.

– Martin ville ha högblanka vita kaklade ytor och jag ville ha en slät målad vägg – så det fick bli en vägg av varje! För att knyta samman den kaklade ytan med den målade, beställde vi en svartlackerad glasskiva som löper hela vägen från golv till tak. Glasskivans reflektioner ger känslan av att rummet fortsätter inåt och skapar en illusion av extra rymd, säger Isabella.

Då det inte finns några fönster i duschrummet fick även golvet en viktig funktion i att reflektera ljuset från taklampan och täcktes av svart kristallglasmosaik. Golvlisterna som håller den rökfärgade glasduschväggen på plats var ursprungligen silverfärgade, men sprejades svarta för att smälta in i golvet.

Det första man slås av i det lilla badrummet är dock den lekfulla dekoren i form av en telefonstolpe, som även kamouflerar en ful renslucka. Det är också denna detalj som Isabella är mest nöjd med:

– Jag älskar att förnya mig och förverkliga mina små knäppa idéer. Därför ville jag ha en kontrastfylld dekor i vinylplast som också skulle vara lätt att ta bort! Jag ville att det skulle se ut som att handukarna hängde på tork på telefonstolpens ledningar. Martin, som är min egna lilla "Martin Timell", gjorde en skiss och tillverkade sedan egna handdukshängare av kromade stålrör och gardinfästen. Jag tycker att väggdekoren livar upp hela badrummet och får mig att le vid varje toalettbesök. Sånt är vardagslyx för mig!!!


Isabella Waldenmaier och Martin Svensson byggde om sitt badrum.

Fakta

Här bor: Isabella Waldenmaier som har en blogg på http://rustaupp.blogg.se och Martin Svensson som till vardags är säljare på VS produkter samt Ella 2 år.

Storlek: 4 kvadratmeter

Kostnad: Omgörningen kostade 38 000 kronor, inklusive material och arbetskostnad. Budget var 40 000 kronor!

Tidsåtgång: Intensivt arbete under ungefär tre veckor.

Isabella och Martin om omgörningen:

Bäst:

– Martin är mest nöjd med den svarta glasskivan. Jag är nöjd med allt, men väggdekoren är nog bäst! Stolt måste jag medge att slutresultatet blev bättre än förväntat!

Sämst:

– En tabbe var att det blev för lite plats för att sätta upp toalettrullen… Så i dagsläget får vi lägga den i översta lådan i handfatet. Vilket förvirrar våra gäster!!!

Svårast:

– Att hålla tidsplanen och göra allt i rätt ordning. Det var som att lägga pussel och ingen bit fick saknas – för då skulle allt stoppas upp.

– Den svåraste detaljen var att få upp dekoren på väggen utan att få luftbubblor. Vi måste ha sett bra roliga ut när vi stod på två stolar i det lilla hörnet, med armar och ben kors och tvärs för att hålla dekoren rak…

Men tack vare bra sam-arbete fixade vi det ganska smidigt till slut!


– Valet av duschblandare var enkelt: vi ville ha en så stor sil som möjligt så att hela familjen skulle kunna ha vattenkrig samtidigt!

Spegeln har inbyggd belysning med sensor och tänds med en handstrykning undertill.

Produkter som använts:

Handfat och spegel med inbyggd belysning: Scanbad

Inbyggnadscistern: Viega

Wc: Ifö, Sign art

Blandare: Cordoba, Mixomat

Duschvägg: Noro frost

Belysning: Ikea

Väggdekor: Ferm living "Power pole"

Kristallmosaik i svart: Kakelspecialisten,

Kakel vitt högblankt: Hornbach

Glasskiva 8 mm i svart: Foga System Scandinavia

Köpinformation:

Ferm living www.ferm-living.com 0045-7022 7523

Foga www.foga.se 08-770 88 80

Hornbach www.hornbach.se

Ifö www.ifo.se 0456-48000

Ikea www.ikea.com/se 0775-700 500

Kakelspecialisten www.kakelspecialisten.se 08-686 00 31

Noro www.noro.se

Scanbad www.scanbad.se 035-15 76 21

Viega www.viega.se 031-703 71 69

05 juli 2012
 
Mer om Bygga och renovera badrum

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Bygga och renovera badrum Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

Bygga och renovera badrum När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Bygga och renovera badrum Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går på tvärs mot de senaste trenderna när man väljer stil.

Bettinas lilla bad

Bygga och renovera badrum Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man...

Litet och flott

Bygga och renovera badrum Badrummet är bara fyra kvadratmeter stort, ändå rymmer det både duschhörna och badkar.

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Bygga och renovera badrum Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Snabba förändringar som lyfter ditt badrum

Bygga och renovera badrum Du behöver inte helrenovera badrummet för att det ska kännas nytt och fräsht. Här finns smarta tips!

Det är mycket att tänka på när man ska renovera sitt badrum.
Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.