Annons

Lekfullt med enkla medel

Bygga och renovera badrum

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte nytt i badrummet!

Annons

Före

Efter! Trots begränsat utrymme och budget har familjen lyckats skapa ett badrum med finess - och humor.

Ytan var begränsad i det lilla badrummet. Det var också renoveringsbudgeten. Men Isabella och Martin ville inte tumma på kvaliteten och lade därför ner mycket tid på att planera ordningen för hur jobbet skulle utföras och att jaga bästa pris på produkterna. För att spara pengar rev Martin själv ut den gamla inredningen och med hjälp av en målare – en bekant till Martins pappa - och en lokal plattsättare fick de ner priserna rejält.

Ett av huvudmålen var att öka känslan av rymd. Detta banade väg för valet av en spännande mix av matta och glansiga material.

– Martin ville ha högblanka vita kaklade ytor och jag ville ha en slät målad vägg – så det fick bli en vägg av varje! För att knyta samman den kaklade ytan med den målade, beställde vi en svartlackerad glasskiva som löper hela vägen från golv till tak. Glasskivans reflektioner ger känslan av att rummet fortsätter inåt och skapar en illusion av extra rymd, säger Isabella.

Då det inte finns några fönster i duschrummet fick även golvet en viktig funktion i att reflektera ljuset från taklampan och täcktes av svart kristallglasmosaik. Golvlisterna som håller den rökfärgade glasduschväggen på plats var ursprungligen silverfärgade, men sprejades svarta för att smälta in i golvet.

Det första man slås av i det lilla badrummet är dock den lekfulla dekoren i form av en telefonstolpe, som även kamouflerar en ful renslucka. Det är också denna detalj som Isabella är mest nöjd med:

– Jag älskar att förnya mig och förverkliga mina små knäppa idéer. Därför ville jag ha en kontrastfylld dekor i vinylplast som också skulle vara lätt att ta bort! Jag ville att det skulle se ut som att handukarna hängde på tork på telefonstolpens ledningar. Martin, som är min egna lilla "Martin Timell", gjorde en skiss och tillverkade sedan egna handdukshängare av kromade stålrör och gardinfästen. Jag tycker att väggdekoren livar upp hela badrummet och får mig att le vid varje toalettbesök. Sånt är vardagslyx för mig!!!


Isabella Waldenmaier och Martin Svensson byggde om sitt badrum.

Fakta

Här bor: Isabella Waldenmaier som har en blogg på http://rustaupp.blogg.se och Martin Svensson som till vardags är säljare på VS produkter samt Ella 2 år.

Storlek: 4 kvadratmeter

Kostnad: Omgörningen kostade 38 000 kronor, inklusive material och arbetskostnad. Budget var 40 000 kronor!

Tidsåtgång: Intensivt arbete under ungefär tre veckor.

Isabella och Martin om omgörningen:

Bäst:

– Martin är mest nöjd med den svarta glasskivan. Jag är nöjd med allt, men väggdekoren är nog bäst! Stolt måste jag medge att slutresultatet blev bättre än förväntat!

Annons

Sämst:

– En tabbe var att det blev för lite plats för att sätta upp toalettrullen… Så i dagsläget får vi lägga den i översta lådan i handfatet. Vilket förvirrar våra gäster!!!

Svårast:

– Att hålla tidsplanen och göra allt i rätt ordning. Det var som att lägga pussel och ingen bit fick saknas – för då skulle allt stoppas upp.

– Den svåraste detaljen var att få upp dekoren på väggen utan att få luftbubblor. Vi måste ha sett bra roliga ut när vi stod på två stolar i det lilla hörnet, med armar och ben kors och tvärs för att hålla dekoren rak…

Men tack vare bra sam-arbete fixade vi det ganska smidigt till slut!


– Valet av duschblandare var enkelt: vi ville ha en så stor sil som möjligt så att hela familjen skulle kunna ha vattenkrig samtidigt!

Spegeln har inbyggd belysning med sensor och tänds med en handstrykning undertill.

Produkter som använts:

Handfat och spegel med inbyggd belysning: Scanbad

Inbyggnadscistern: Viega

Wc: Ifö, Sign art

Blandare: Cordoba, Mixomat

Duschvägg: Noro frost

Belysning: Ikea

Väggdekor: Ferm living "Power pole"

Kristallmosaik i svart: Kakelspecialisten,

Kakel vitt högblankt: Hornbach

Glasskiva 8 mm i svart: Foga System Scandinavia

Köpinformation:

Ferm living www.ferm-living.com 0045-7022 7523

Foga www.foga.se 08-770 88 80

Hornbach www.hornbach.se

Ifö www.ifo.se 0456-48000

Ikea www.ikea.com/se 0775-700 500

Kakelspecialisten www.kakelspecialisten.se 08-686 00 31

Noro www.noro.se

Scanbad www.scanbad.se 035-15 76 21

Viega www.viega.se 031-703 71 69

5 juli 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Smart badrum för fyra

Renovera badrummet. Stort och rymligt med luftig känsla fast det inte finns några fönster. Tips på hur man lyckas med det och annat får du veta här.

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons