Bettinas lilla bad

Bygga och renovera badrum

Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man egentligen?

Litet badrum med full funktion. Men lite klurig får man vara, fönstrets placering ovan tvättstället gav spegelns placering ovanför wc:n. Allt porslin från Villeroy and Bosch. Tvättställsmöbeln heter Shape, i träslag Macassar. Wc:n är en Subway och tvättstället heter Memento. Handdukar från Lexington och Himla.

Just när det gäller inredning av små ytor så krävs det där extra tänket. Goda råd är att hålla ihop färg och form så att intrycken lugnar ner sig, men sen måste man också vara praktisk. Vad ska man få plats med och vilken plats är bäst att placera det på. En arkitekt är utbildad för att tänka på detta så har man svårt är det oftast väl värt pengarna att ta hjälp utifrån.

- Men i badrummet var det inte alls svårt att rita in hur vi ville ha det, säger Bettina. Allt fann sin plats ganska så självklart. Tvättstället skulle vara vid fönstret så att vi fick in det fina naturliga ljuset. I den mörkaste hörnan fick duschen placeras.


Duschen bryter av med sin nätta rondör.

Dusch Tara från Dornbracht.

Det är inte alls något speciellt märkvärdigt badrum. Men det är verkligen praktiskt och mycket fint. Och så mycket renare och trevligare än det gamla badrummmet där porslinet gick i den där gula tonen som var populär på 60-talet.

Ytan är på 2,5 x 2 kvadratmeter, så badkaret valdes bort, det var inget snack om den saken – det skulle verkligen inte få plats. Istället såg man till att få en snygg rund dusch på plats.

- Det är ändå duscha som man gör oftast, säger Bettina. Så egentligen saknar vi faktiskt inte badkar, däremot njuter jag enormt av att ha ett fräscht och härligt badrum med en bra dusch. Vår dröm var att få ett funktionellt badrum med en vacker och klassisk design och det har vi också fått.

Eftersom tvättstället är placerat under fönstret och på så vis får ett vackert naturligt ljus så var ju frågan – var skulle spegeln vara? Nu finns den ovanför wc:n, ett litet annorlunda ställe men det fungerar utmärkt enligt Bettina. För så är det i det lilla badrummet: små finurliga lösningar ger det bästa resultatet.


Dusch Tara från Dornbracht.

Snygg vattenavrinning. Längs väggen finns golvbrunnen från Unidrain. Golvkakel Bernina från Villeroy and Bosch.

Bettinas bästa tips för små badrum!

1. Lätt att rengöra. Vi valde enbart vägghängda möbler plus toalett så det skulle vara enkelt att städa eftersom hela golvet är fritt. Dessutom är toalettstolen en click off, det vill säga den är mycket enkel att ta av och rengöra. Allt porslin har en speciell ytbehandling som gör den lätt att göra ren.

2. Besök showrooms! Vi besökte många olika badrumstillverkares showroom innan vi bestämde oss. Dels för att hitta de rätta möblerna men också för att det ger annan inspiration ifråga om färger och material.

3. Rita själv. Jag ritade upp badrummet, sen klippte jag ut bilder på de olika möblerna vi ville ha, sen höll jag på och pusslade runt. Fast egentligen var det inte så svårt. Hos oss var nästan all placering given från början eftersom badrummet är litet.

4. Tänk på förvaringen. Har man barn så behövs förvaring! Vi löste det dels med förvaring under tvättstället men vi satte också ett vägghängt skåp vid dörren. I dessa ryms det som behövs för oss. Om man inte har tillräckligt med förvaring så står allt framma och det blir rörigt på en gång!

5. Hållbart. Tänk på att ett badrum ska hålla i många år. Det är inget man ska tröttna på och helst vill man av ekonomiska skäl inte heller göra om det för ofta. Bettina och Brian valde till exempel den speciella ytbehandlingen på allt porslin även med tanke på att det skulle vara snyggt och behålla värdet vid en eventuell försäljning av huset i framtiden.


Tvättstället fick ljuset. Tvättställ Memento med möbeln Shape, båda från Villeroy and Bosch.

Extra handdukstorkare mellan wc och tvättställ. Är det litet måste man utnyttja ytan väl. Handduk från Himla. Handdukshängare från Dornbracht.

Elegant. Blandare Cult från Villeroy and Bosch.

Förvaring – ett absolut måste. Här ett extra förvaringsskåp utöver den förvaring som finns under tvättstället. Shape från Villeroy and Bosch.

Köpinformation:

Unidrain www.unidrian.se
Lexington www.lexingtoncompany.com
Himla www.himla.se
Villeroy and Bosch www.villeroy-boch.com
Dronbracht www.dornbracht.com

18 oktober 2012
 
Mer om Bygga och renovera badrum

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Bygga och renovera badrum Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

Varmare känsla i badrummet med färg och trä

Bygga och renovera badrum När familjen i Kungälv skulle bygga om sitt badrum valde de att göra den ena delen ombonat målad, och den andra praktiskt helkaklad.

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Bygga och renovera badrum Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går på tvärs mot de senaste trenderna när man väljer stil.

Litet och flott

Bygga och renovera badrum Badrummet är bara fyra kvadratmeter stort, ändå rymmer det både duschhörna och badkar.

Lekfullt med enkla medel

Bygga och renovera badrum Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Bygga och renovera badrum Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Snabba förändringar som lyfter ditt badrum

Bygga och renovera badrum Du behöver inte helrenovera badrummet för att det ska kännas nytt och fräsht. Här finns smarta tips!

Det är mycket att tänka på när man ska renovera sitt badrum.
Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Bygga och renovera badrum Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.