Annons

Bettinas lilla bad

Bygga och renovera badrum

Det är inte mycket större än fem kvadrat, men här ryms faktiskt vad som behövs i badrummet. Utom badkaret då, men allvarligt talat – hur ofta badar man egentligen?

Annons
Litet badrum med full funktion. Men lite klurig får man vara, fönstrets placering ovan tvättstället gav spegelns placering ovanför wc:n. Allt porslin från Villeroy and Bosch. Tvättställsmöbeln heter Shape, i träslag Macassar. Wc:n är en Subway och tvättstället heter Memento. Handdukar från Lexington och Himla.

Just när det gäller inredning av små ytor så krävs det där extra tänket. Goda råd är att hålla ihop färg och form så att intrycken lugnar ner sig, men sen måste man också vara praktisk. Vad ska man få plats med och vilken plats är bäst att placera det på. En arkitekt är utbildad för att tänka på detta så har man svårt är det oftast väl värt pengarna att ta hjälp utifrån.

- Men i badrummet var det inte alls svårt att rita in hur vi ville ha det, säger Bettina. Allt fann sin plats ganska så självklart. Tvättstället skulle vara vid fönstret så att vi fick in det fina naturliga ljuset. I den mörkaste hörnan fick duschen placeras.


Duschen bryter av med sin nätta rondör.

Dusch Tara från Dornbracht.

Det är inte alls något speciellt märkvärdigt badrum. Men det är verkligen praktiskt och mycket fint. Och så mycket renare och trevligare än det gamla badrummmet där porslinet gick i den där gula tonen som var populär på 60-talet.

Ytan är på 2,5 x 2 kvadratmeter, så badkaret valdes bort, det var inget snack om den saken – det skulle verkligen inte få plats. Istället såg man till att få en snygg rund dusch på plats.

- Det är ändå duscha som man gör oftast, säger Bettina. Så egentligen saknar vi faktiskt inte badkar, däremot njuter jag enormt av att ha ett fräscht och härligt badrum med en bra dusch. Vår dröm var att få ett funktionellt badrum med en vacker och klassisk design och det har vi också fått.

Eftersom tvättstället är placerat under fönstret och på så vis får ett vackert naturligt ljus så var ju frågan – var skulle spegeln vara? Nu finns den ovanför wc:n, ett litet annorlunda ställe men det fungerar utmärkt enligt Bettina. För så är det i det lilla badrummet: små finurliga lösningar ger det bästa resultatet.


Dusch Tara från Dornbracht.

Snygg vattenavrinning. Längs väggen finns golvbrunnen från Unidrain. Golvkakel Bernina från Villeroy and Bosch.

Bettinas bästa tips för små badrum!

1. Lätt att rengöra. Vi valde enbart vägghängda möbler plus toalett så det skulle vara enkelt att städa eftersom hela golvet är fritt. Dessutom är toalettstolen en click off, det vill säga den är mycket enkel att ta av och rengöra. Allt porslin har en speciell ytbehandling som gör den lätt att göra ren.

2. Besök showrooms! Vi besökte många olika badrumstillverkares showroom innan vi bestämde oss. Dels för att hitta de rätta möblerna men också för att det ger annan inspiration ifråga om färger och material.

3. Rita själv. Jag ritade upp badrummet, sen klippte jag ut bilder på de olika möblerna vi ville ha, sen höll jag på och pusslade runt. Fast egentligen var det inte så svårt. Hos oss var nästan all placering given från början eftersom badrummet är litet.

4. Tänk på förvaringen. Har man barn så behövs förvaring! Vi löste det dels med förvaring under tvättstället men vi satte också ett vägghängt skåp vid dörren. I dessa ryms det som behövs för oss. Om man inte har tillräckligt med förvaring så står allt framma och det blir rörigt på en gång!

5. Hållbart. Tänk på att ett badrum ska hålla i många år. Det är inget man ska tröttna på och helst vill man av ekonomiska skäl inte heller göra om det för ofta. Bettina och Brian valde till exempel den speciella ytbehandlingen på allt porslin även med tanke på att det skulle vara snyggt och behålla värdet vid en eventuell försäljning av huset i framtiden.

Annons

Tvättstället fick ljuset. Tvättställ Memento med möbeln Shape, båda från Villeroy and Bosch.

Extra handdukstorkare mellan wc och tvättställ. Är det litet måste man utnyttja ytan väl. Handduk från Himla. Handdukshängare från Dornbracht.

Elegant. Blandare Cult från Villeroy and Bosch.

Förvaring – ett absolut måste. Här ett extra förvaringsskåp utöver den förvaring som finns under tvättstället. Shape från Villeroy and Bosch.

Köpinformation:

Unidrain www.unidrian.se
Lexington www.lexingtoncompany.com
Himla www.himla.se
Villeroy and Bosch www.villeroy-boch.com
Dronbracht www.dornbracht.com

18 oktober 2012

1 Kommentarer

2009-10-15
Gunilla
Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons