Annons

Badrum med rymlig känsla

Bygga och renovera badrum

Badrummet på övervåningen var inte bara slitet, det var också ett rent fuskbygge. Efter en genomgripande renovering och ett nytt takfönster fick det endast drygt tre kvadratmeter stora rummet en himmelsk känsla.

Annons

Kakel på vägg: Höganäs Mosaik ljusblå 249 kr/kvm
Kakel på golv: 10x10 beige Höganäs cirka 350kr/kvm
Tvättställ & kommod: Svedbergs Indigo med tvättställ Virve, cirka 6 000 kronor
Blandare tvättställ: Gustavsberg Scandic Design 03 cirka 1 100 kronor
Vägghängd toalett: Ifö, cirka 4 000 kronor
Duschdörr: Ifö Space 2000 nischlösning 45 grader, cirka 4 000 kronor
Takfönster från Velux kostar cirka 10 000 kronor inklusive material och arbete

Familjen hade ojat sig över badrummet i flera år. Mest för att det kändes mörkt, omodernt och slitet. Man anlitade slutligen en auktoriserad firma för att göra jobbet. Lyckligt ovetandes om vad som dolde sig under kaklet påbörjades arbetet… Kakelplattorna trillade nästan bort av sig själva, eftersom de i princip bara var klistrade på den genomruttna spånskivan som fanns bakom. Det var bara att konstatera att det var ren tur att man valt att påbörja en renovering innan några värre fuktskador spridit sig i huset!

Dryga tre kvadratmeter är inte stort och att flytta väggar var inte aktuellt, men ett takfönster tog man upp och på så vis släpptes både ljus in och en härlig rymd skapades. Det blev ljusblå mosaik till väggarna och på golvet beiga små kakelplattor, bra då fogen fungerar som halkskydd. Placeringen av dusch, toalett och handfat ändrades inte, men toaletten vägghängdes och duschhörnan kaklades in och dörren snedställdes. Formen på handfatet känns ny och spännande och under finns en rejäl kommod som sväljer både toalettrullar, rena handdukar och schampoflaskor.


En halvvägg med hand-dukstork på ena sidan och ordentliga hyllplan i ek på den andra skapar ett perfekt förvarings-utrymme för handdukar.


Takfönstret förvandlade det lilla duschrummet till en ljus och lustfylld plats att trivas på. Handduks-tork från Svedbergs. Handdukar Pelle Vävare.


En nisch med glashyllor
är både praktiskt och snyggt. Här kan både tandborstar och vackra föremål samsas! Glaslyktor från Hemtex.

Köpinformation:

 

Hans Grohe www.hansgrohe.se 040-51 91 50
Hemtex www.hemtex.se 033-20 69 00
Höganäs www.cchoganas.se 042-17 39 00
Gustavsberg www.gustavsberg.com 08-570 391 00
Ifö www.ifosanitar.com 0456-480 00
Marimekko www.marimekko.com 08-440 32 75
Pelle Vävare www.ludvigsvensson.com 0320-20 92 00
Svedbergs www.svedbergs.se 0321-53 30 00
Velux www.velux.se 042-14 44 50

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
24 augusti 2012

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bygga och renovera badrum
0

Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Att renovera sitt badrum är en stor investering och inget som bör genomföras under stressade former. Med rätt kunskap om vad du faktiskt kan och får...

6

Chockresultatet: 17 av 20 tätskikt läcker!

Ska du renovera badrummet? Se upp med vilket tätskikt du väljer. Hela 17 av 20 godkända tätskikt läcker nämligen, enligt en ny undersökning.

0

Taklisterna blev en ordentlig surdeg för Magnus och Sussie

Magnus och Sussie Skoglund renoverade ett badrum för sex år sedan. De gjorde om rubbet.

1

Ljust och fräscht - om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går...

0

Ren återhämtning

I badrummet står välbefinnandet i fokus. När du planerar ditt badrum bör du utgå från hur många som ska använda det.

0

Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte...

0

Svenskarna väljer romantik i badrummet

Vi renoverar våra badrum som aldrig förr. Tidningar, mässor och TV-program sätter badrummet i fokus. Och de svenska villaägarna gör likadant. Detta...

0

Så här slipper du fuktproblem i badrummet

Förbättra ventilationen och undvik rörgenomföringar. Det är några tips som kan förhindra fuktproblem i badrummet. Läs mer här.

Annons från Hafa

Hafa badrums bästa tips inför badrumsrenoveringen

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt? Hafa badrum vet vad du bör tänka på!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons