Annons

Dusch med rätt touch

Badrumsblandare

Duschvägg eller palats, snålstril eller massage? Sätt hellre funktion före superdesign när du väljer nytt i duschen, råder experten.

Annons

I dag finns duschväggar för runt tusenlappen och duschinredningar med multifunktioner för 200 000 - 300 000 kronor. För ett tiotal år sedan satte svenskarna funktionen främst, i dag handlar nyinköpen till badrummet ofta om utseende. Kontinental superdesign och exklusiva produkter med hög trendfaktor efterfrågas alltmer.


Strålar från ovan. Takdusch Tradition med praktisk handdusch, pris cirka 8 626 kronor, från Damixa.


Dusch som masserar. Väggset Sunspray i blank krom med vanlig stråle, massagestråle, 50 procent vattenmängd och vattensparset. Pris cirka 1 000 kronor för dusch & duschstång, Damixa.

Plånboken styr

- Det är mycket vanligt att kunder vill ha något oerhört trendigt de sett på bild , berättar Fredrik Envall, Bad- & VVS-huset i Stockholm. Vad man ofta inte tänker på är att badrummen på bilderna är femton kvadrat, medan det egna badrummet är två kvadrat. Och inreder man alltför trendigt vill man kanske inte ha det så om några år, varnar han.
Valet av duschar är, precis som övrig badrumsinredning, väldigt individuellt. Det är tycke och smak som styr och ofta låter vi plånboken styra.

- Generellt får också kunden vad han eller hon betalar för. Men bara för att det ser bra ut och kostar en hel del innebär det inte att du betalar för kvalitet, säger Fredrik.

Omvänt innebär inte bra kvalitet nödvändigtvis väldigt dyra produkter. Men att satsa lite extra kan löna sig när man köper nytt till badrummet.

- Vi säljer mest duschar från runt 4-5 000 kronor upp mot 15-20 000 kronor för de med lite större plånbok, berättar Fredrik.


Multifunktion i duschpalats. Ångbastu, badkar, tak- & handdusch, CD och telefon finns i duschpalatset från Arrow. Mått 110x110x220 cm. Finns i flera utföranden, pris som på bilden, cirka 24 900 kronor.


Stilrent och stramt. Italienska designern och arkitekten Stefano Giovannoni är mannen bakom Il Bagno Alessi, en ny badrumsserie med porslin, möbler, badkar, blandare och kranar. Duschset med väggstång, pris cirka 4 000 kronor. Blandare med handdusch för badkar, cirka 7 100 kronor. Oras AB.

Några råd & tips inför duschköpet:

Tänk igenom funktionen. Hur vill du använda duschen?

Billigt och snyggt är inte alltid samma sak som billigt och bra.

Annons

Mät upp ytan, ta gärna med en ritning till butiken.

Varmvatten är dyrt. Kontrollera vattenåtgången. Fundera över om du vill ha en dusch med massagefunktion som kanske innebär ökad vattenåtgång?

Kolla väggarna i badrummet. Går det till exempel att montera en inbyggnadsblandare?

Tänk inte estetiskt kortsiktigt - inredningen i ditt badrum ska hålla funktion, och form, i många år.


Strikt och stilrent. Morainxx - duschtillbehör och duschset från Mora Armatur. Morainxx Family har tak- & handdusch, pris 4 320 kronor.

Spindeln i duschen. 12-armad takdusch med justerbara armar. Ingår i designserien Trend, pris cirka 8 590 kronor. Freese&Bruno Collection.


Strilande stjärna. Takdusch Trend i krom med vridbara armar. Fungerar så att vattnet sprutar från både armar och mittdel. Finns i fler modeller, pris som på bilden cirka 7 550 kronor. Freese&Bruno Collection.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

13 februari 2003

0 Kommentarer

1

Blandare till tvättstället

Våra badrum blir allt mer personliga och en spännande blandare kan bli pricken över i:et - eller ge det gamla tråkiga badrummet ett lyft.

0

Bäst blandning i duschen

En ny duschblandare kan både spara energi och ge ett lyft till badrummet. Här får du tips på nio aktuella modeller.

1

Välj rätt blandare till badrummet

Dagens nya blandare är mer ekonomiska än sina föregångare. Dessutom får du ett stort estetiskt lyft om du byter. De flesta modeller säljs i serier,...

1

Blandare med attityd

Vilken badrumstyp är du? Romantisk, hi-tech eller stramt stilren? Blandaren avslöjar dig - det är den som ger attityd till ditt badrum.

0

Välj rätt dusch

Visst finns det drömduschar för alla plånböcker. Några av dem visar vi här.

1

Pigga upp med nya blandare

En ny blandare till handfatet, badet eller duschen behöver inte vara någon större investering, men ger ändå en skön känsla av förnyelse. Här visar vi...

3

Byt vattenkran

Så här gör du steg-för-steg när du ska byta vattenkranen hemma.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons