Annons

Blandare till badrum

När du ska köpa en ny blandare till badrummet finns det mycket att fundera över. Ska det vara en engrepps- eller tvågreppsblandare, klassisk eller modern – kanske letar du till och med efter en tvättställsblandare med vattenfall? Vi har samlat tipsen som hjälper dig att välja rätt blandare.

Blandare till tvättstället

Ett effektivt sätt att ge ditt badrum ett rejält lyft är att byta blandare. Här visar vi de senaste trenderna vad gäller material och utformning, men du får också tips på nya varianter av de mer traditionella tvågreppsblandarna som numera finns i en mängd utföranden och färger. Tvekar du mellan de två systemen? Här får du hjälp att välja det bästa för ditt badrum och dina behov.

Dessutom visar vi en rad spännande, trendiga, moderna, klassiska och lyxiga blandare med olika funktioner, som beröringsfria blandare, termostatblandare, extra energieffektiva blandare och nostalgikerns snyggaste retroblandare (som har modern teknik).

Blandare i duschen

Genom att byta ut din gamla duschblandare mot en ny kan du sänka energikostnaderna och ge badrummet en mer modern känsla. Det finns många olika modeller att välja mellan och många aspekter att ta ställning till innan bytet. Vill du ha en- eller tvågreppsfattning? Vill du ha en blandare som är elegant inbyggd (vilket också gör blandaren mer lättstädad) eller monterad med rördragning, som i så fall kan vara synlig eller dold?

Här får du också lära dig vilka mått som gäller när du installerar en ny blandare. Vi går igenom begrepp som centrumavstånd och övergångskopplingar och berättar hur du installerar blandaren utan onödigt krångel. Du får dessutom tips på olika material och design i olika prisklasser och hjälp att välja den duschblandare som passar dig och din familj bäst.

Tänk på säkerheten

Har du småbarn hemma? Då är det förstås viktigt att du tänker på säkerheten och väljer en blandare med hetvattenspärr – här visar vi flera modeller att välja mellan. Om ni är tre eller flera i familjen kan du spara en del pengar genom att välja rätt blandare, samtidigt som du gör miljön en tjänst genom att minska den onödiga förbrukningen. Här hittar du munstycken, blandare och kranar som kan sänka din energiförbrukning.

Byta blandare själv

Här hittar du också en steg för steg-guide till hur du bäst och säkrast byter vattenkranen själv och fixar en droppande blandare i tvättfatet eller i duschen, samt hur du testar att allt funkar som det ska. Våra experter tipsar om vad du kan, respektive inte bör, göra själv, och vad du bör anlita fackfolk för.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Badrum
1
Röda våtrumstapeter samt toalett och tvättställ i orange porslin är ett minne blott i familjen Berglunds nya, rymliga badrum – en renovering som dock...
Badrum
1
Har du ett avlopp som luktar illa, eller en rinnande toalett? Såhär fixar du småfelen i badrummet innan problemen blir större och kostsamma.
Badrum
1
Badrummet är vårt nya skrytrum – nu vill vi inreda våtrummet som en skön oas med exklusiva material, vackra mönster och kristallkrona (!).
Badrumsblandare
1
Våra badrum blir allt mer personliga och en spännande blandare kan bli pricken över i:et - eller ge det gamla tråkiga badrummet ett lyft.
Badrumsblandare
0
En ny duschblandare kan både spara energi och ge ett lyft till badrummet. Här får du tips på nio aktuella modeller.
Badrumsblandare
1
Dagens nya blandare är mer ekonomiska än sina föregångare. Dessutom får du ett stort estetiskt lyft om du byter. De flesta modeller säljs i serier,...
Badrumsblandare
1
Vilken badrumstyp är du? Romantisk, hi-tech eller stramt stilren? Blandaren avslöjar dig - det är den som ger attityd till ditt badrum.
Badrumsblandare
0
Visst finns det drömduschar för alla plånböcker. Några av dem visar vi här.
Badrumsblandare
0
Duschvägg eller palats, snålstril eller massage? Sätt hellre funktion före superdesign när du väljer nytt i duschen, råder experten.
Badrumsblandare
1
En ny blandare till handfatet, badet eller duschen behöver inte vara någon större investering, men ger ändå en skön känsla av förnyelse. Här visar vi...
Badrumsblandare
3
Så här gör du steg-för-steg när du ska byta vattenkranen hemma.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons