Annons

Badrum och badrumsbelysning

Det är väldigt viktigt att ljussätta rätt i badrummet. Vi har samlat expertråd, tips och inspiration för dig som ska välja armatur till ditt badrum, vare sig det är till badrumsskåpen, spegeln eller taket. Du får också tips på fina lampor som passar i våtrum.

Välj rätt belysning i badrummet

Belysningen är a och o i badrummet. Olika typer av belysning kan sätta stilen för hela ditt badrum. En kristallkrona ger badrummet en lyxig känsla. Spotlights som kan regleras ger snygg punktbelysning. Särskilda lampor vid sidan av badrumsspegeln som ger ett mjukt ljus till ansiktet är bra för exempelvis sminkning och rakning. Det finns även snygga speglar med integrerad belysning. Här delar belysningsexperten med sig av vilken belysning du behöver på olika platser och för olika aktiviteter i badrummet.

Vilka lampor är viktigast i badrummet?

Badrummet är förstås ett rum som vi vill ska vara fräscht och rent. Det är därför viktigt med belysning som fungerar bra vid städning. Här får du koll på bra allmänbelysning, arbetsbelysning, städbelysning och mysbelysning för badrummet. Ta del av expertens råd för hur du kan planera och ljussätta badrummet. Du får tips om vilket ljus du bör prioritera, hur du skapar mysig och avkopplande stämning i badrummet och vilka lampor som ger den bästa allmänbelysningen. Se exempel på olika ljuskällor och armaturer, och få information om var de kommer ifrån och hur mycket de kan kosta.

Flexibilitet med dimmer

Vill du ha flexibel belysning är dimmer ett bra val. En dämpad belysning i badrummet kan till exempel vara behagligt tidigt på morgonen, eller när du ska ta ett avkopplande bad. Då är det bekvämt att snabbt kunna reglera ljusnivån i badrummet. Vi går igenom fördelarna med dimmer. Här får du även koll på spotlights, lampornas placering och vilket avstånd som är lagom att ha mellan olika spottar.

Viktigt med säker belysning

Undrar du hur nära duschen eller badkaret du kan placera en lampa? Eller vad du ska tänka på när du planerar din nya belysning i badrummet? Det är viktigt att armaturer i våtrum är säkra och placeras rätt samt installeras av en elinstallatör. Med våra säkra belysningstips får du koll på vilken armatur du ska använda i våtutrymmen. Vi tar upp IP-klassificering och andra viktiga faktorer du bör tänka på när det gäller belysning i badrummet. Här går vi också igenom vad som gäller med vanliga vägguttag i badrummet och vilka krav som gäller enligt Elsäkerhetsverket.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Säkerhet
5
1 av 4 villaägare gör fel med el, vilket kan leda till både olyckor och brand. Vi listar enkla elinstallationer du får göra själv, och de elarbeten...
Badrum
1
Badrummet är vårt nya skrytrum – nu vill vi inreda våtrummet som en skön oas med exklusiva material, vackra mönster och kristallkrona (!).
Badrumsbelysning
2
Belysning är inte bara ljus. Så var noga när du väljer armaturer och ljuskällor för kök och bad!
Badrumsbelysning
3
Bra belysning är avgörande för stämning och funktion. Här får du expertråd för hur du ljussätter ditt badrum på bästa sätt.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons