Annons

Badrum och badrumsbelysning

Det är väldigt viktigt att ljussätta rätt i badrummet. Vi har samlat expertråd, tips och inspiration för dig som ska välja armatur till ditt badrum, vare sig det är till badrumsskåpen, spegeln eller taket. Du får också tips på fina lampor som passar i våtrum.

Välj rätt belysning i badrummet

Belysningen är a och o i badrummet. Olika typer av belysning kan sätta stilen för hela ditt badrum. En kristallkrona ger badrummet en lyxig känsla. Spotlights som kan regleras ger snygg punktbelysning. Särskilda lampor vid sidan av badrumsspegeln som ger ett mjukt ljus till ansiktet är bra för exempelvis sminkning och rakning. Det finns även snygga speglar med integrerad belysning. Här delar belysningsexperten med sig av vilken belysning du behöver på olika platser och för olika aktiviteter i badrummet.

Vilka lampor är viktigast i badrummet?

Badrummet är förstås ett rum som vi vill ska vara fräscht och rent. Det är därför viktigt med belysning som fungerar bra vid städning. Här får du koll på bra allmänbelysning, arbetsbelysning, städbelysning och mysbelysning för badrummet. Ta del av expertens råd för hur du kan planera och ljussätta badrummet. Du får tips om vilket ljus du bör prioritera, hur du skapar mysig och avkopplande stämning i badrummet och vilka lampor som ger den bästa allmänbelysningen. Se exempel på olika ljuskällor och armaturer, och få information om var de kommer ifrån och hur mycket de kan kosta.

Flexibilitet med dimmer

Vill du ha flexibel belysning är dimmer ett bra val. En dämpad belysning i badrummet kan till exempel vara behagligt tidigt på morgonen, eller när du ska ta ett avkopplande bad. Då är det bekvämt att snabbt kunna reglera ljusnivån i badrummet. Vi går igenom fördelarna med dimmer. Här får du även koll på spotlights, lampornas placering och vilket avstånd som är lagom att ha mellan olika spottar.

Viktigt med säker belysning

Undrar du hur nära duschen eller badkaret du kan placera en lampa? Eller vad du ska tänka på när du planerar din nya belysning i badrummet? Det är viktigt att armaturer i våtrum är säkra och placeras rätt samt installeras av en elinstallatör. Med våra säkra belysningstips får du koll på vilken armatur du ska använda i våtutrymmen. Vi tar upp IP-klassificering och andra viktiga faktorer du bör tänka på när det gäller belysning i badrummet. Här går vi också igenom vad som gäller med vanliga vägguttag i badrummet och vilka krav som gäller enligt Elsäkerhetsverket.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
5
1 av 4 villaägare gör fel med el, vilket kan leda till både olyckor och brand. Vi listar enkla elinstallationer du får göra själv, och de elarbeten...
1
Badrummet är vårt nya skrytrum – nu vill vi inreda våtrummet som en skön oas med exklusiva material, vackra mönster och kristallkrona (!).
2
Belysning är inte bara ljus. Så var noga när du väljer armaturer och ljuskällor för kök och bad!
3
Bra belysning är avgörande för stämning och funktion. Här får du expertråd för hur du ljussätter ditt badrum på bästa sätt.
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons