Annons

Nya heta basturum

Bastu

Bastun är het! Glasade ytor och trendiga ljusa träslag kompletterar den traditionella bastun av nordisk gran. Här visas några exempel.

Annons

Det är mycket som händer på bastufronten just nu. Glasade ytor och trendiga ljusa träslag som nordamerikansk al och asp kompletterar den traditionella bastun av nordisk gran. Här får du tips på nya monteringsfärdiga basturum - och dörrar som förnyar din gamla bastu.

Bastubad är en lisa för själen men minst lika bra för kroppen. När du bastar vidgas porerna så att avfallsprodukter kan passera och blodcirkulationen förbättras. Dessutom mjukas musklerna upp eftersom svetten transporterar bort mjölksyra. Bastun har sina rötter i Skandinavien och dess historia kan spåras minst 1 000 år tillbaka i Sverige och Finland. Under århundraden har bastubadandet brett ut sig över jorden som ett sätt att rena sig, koppla av och umgås.

Dagens basturum har mycket litet gemensamt med de celliknande instängda rum som de flesta av oss kanske är vana vid från förr. Nu släpper man in ljus genom glasväggar och glasdörrar, satsar på form och design och stämningsfull infälld belysning. Här är några exempel.

Lagom för två är den triangelformade hörnbastun SuperWide. De generösa glasytorna av härdat säkerhetsglas är infattade i kraftiga karmar av al. Invändigt är rummet klätt med blond asppanel. Lavarna i cederträ är korsade och ger gott och väl plats åt två personer. Infälld belysning ger ett intimt och välkomnande sken.
Storlek 195 x 195 cm, utvändig takhöjd 200 cm. Från Tylö. Pris: Cirka 32 000 kronor.

Skärgårdskänsla får du med Vena som har helglasdörrar av härdat säkerhetsglas och fönster av båtmodell. Utsidorna är av vattentåligt laminat som du kan välja i kulörerna grön, röd, blå, gul, grå eller vit. Insidorna är i kvistfri furupanel och inredning av det afrikanska träslaget abachi. Levereras med anatomiskt ryggstöd, aggregatskydd och stämningsfull belysning placerad under lavarna. Kan även förses med infälld stjärnhimmel eller färgterapi-belysning. För hörnmontage.
Pris cirka 49 000, Exacta.

Lyx i vardagen blir det med hörnbastun SpaceVision med sitt välvda glashörn. Här har man använt tre olika träslag, asp på insidan och nordamerikansk al utvändigt. Ryggstöd, bastulavar och dekorraster är av abachi. Takfrisen har infällda downlights och alla glasytor är av härdat säkerhetsglas. Pris cirka 44 000 kronor, Tylö.

För sköna dofter i bastun, prova att använda essenser av olika slag som du droppar i det vatten som du slår på de heta stenarna. Eukalyptus och mynta är exempel på dofter som anses hälsosamma och som ger en fräsch doft i bastun.

En ny dörr ger din gamla bastu en rejäl ansiktslyftning, utan att det kostar så mycket. Med glas i dörren känns bastun genast både större och modernare.

Annons

Nästan helt i glas är dörren Bastu Exklusiv från finska Viitapuu Oy. Dörren har furupanel på in- och utsida, vändbar hängning och är försedd med rullås. Glaset är av härdat brons. Pris cirka 2 750 kronor.

Lite mer begränsad insyn blir det med dörren Bastu Lyx. Också den har furupanel på båda sidor och infattning av härdat bronsglas. Vändbar hängning samt rullås. Tillverkare är finska Viitapuu Oy och priset cirka 3 200 kronor.

Barnsäker, men ändå exklusiv är den välvda dörren, DGV 30, från Tylö. Den kan monteras höger- eller vänsterhängd och har en flerskiktlimmad träkarm samt två dörrhandtag. Dessutom har den ett barnsäkert magnetlås. Pris cirka 5 000 kronor.

Köpinformation:

Exacta Sweden AB
Telefon: 016-13 70 00

Tylö AB
Telefon: 035-10 00 80

Viitapuu OY/Diplomatdörrar Sverige AB
Telefon 021-80 56 80

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
13 juni 2002

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Bastu
0

Bygg bastu – här är experternas tips

I Sverige finns en stark bastukultur och tradition. Vi är däremot inte rädda för att testa nya trender och låta oss influeras av andra bastutyper än...

0

Vi i Villa gillar: 6 fina bastuar

Sugen på en bastu nu när hösten är här? Vi har letat fram våra favoriter som finns ute just nu i butikerna! Här är sex bastuar för både utomhus- och...

0

Experterna svarar: 14 frågor om att bygga bastu

Funderar du på att bygga bastu? Då finns det med all säkerhet saker du undrar över. Här får du svar på några vanliga frågor.

0

Sköna bastustugor

Koppla av med en egen bastu på tomten! Här presenterar vi ett urval av fina stugor och tunnor.

0

Hett för bastun

Visst kan du hotta upp din gamla bastu med enkla medel!

0

Renovera gammal bastu

I det gamla badrummet fanns en bastu, som inte använts på mycket länge. Den var både instängd och ful. Så här blev den en riktig pärla. Här får du 7...

0

Välj rätt bastuvärme

Aggregat som aggregat kanske du tycker. Men det finns många saker att ta hänsyn till när det är dags att välja värmekällan till avkopplande och värmande...

0

Liten bastu med stor känsla

Med lite fantasi och händighet kan du skapa ditt personliga rum för vila och avslappning, utan att det behöver bli för dyrt. Här får du tips om hur du...

0

Glasad bastu - vilket lyft!

Bastun är "hetare" än någonsin. Utvecklandet av nya funktioner och intressanta lösningar gör att utbudet blivit mer varierat. Framför allt är det lösnin...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons