Annons

Glasad bastu - vilket lyft!

Bastu

Bastun är "hetare" än någonsin. Utvecklandet av nya funktioner och intressanta lösningar gör att utbudet blivit mer varierat. Framför allt är det lösningar med glasytor som blivit det verkliga lyftet. Glaset gör att även den minsta bastu känns luftigare.

Annons

Nu blir bastun en del av rummet utanför, och möjligheterna till personliga och spännande lösningar större.. När man planerar en komplett anläggning, som den här, gäller det att tänka på helheten. Att de material och färger man använder stämmer överens och skapar fin stämning. I det här exemplet blir väggarnas vita kakel en perfekt bakgrund till bastuns ljusa träslag.

Överst denna bild: På en begränsad yta kan man på det här viset skapa en trivsam bastuavdelning, tack vare de nya och speciella bastuutrymmen och de genersösa glasytorna. En klassiskt regissörstol ger en extra färgklick. Med en glasad dörr knns inte ens den lilla bastun för två så begränsad.

Mellanbild: Ett förslag på en kompakt bastu för ett badrum, där utrymmet är begränsat. Som framgår av planskissen är den här placerad i ett hörn.

Bild längst ned: Detta triangelformade basturum är också tänkt för en hörnplacering. En spännande lösning med väl tilltagna glasytor över hela fronten.

En ny detalj är denna sk veranda, tänkt som en spännande entré till bastun. Ljusinsläppet blir större och bastun känns luftigare. Det här borde vara något för den gamla murriga bastun som användes mera som förråd än till bad. En uppfräschning helt enkelt. Här är två alternativa möjligheter. Passa på att byta väggpanel och lavar samtididigt. 

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 juni 2002

0 Kommentarer

0

Vi i Villa gillar: 6 fina bastuar

Sugen på en bastu nu när hösten är här? Vi har letat fram våra favoriter som finns ute just nu i butikerna! Här är sex bastuar för både utomhus- och...

0

Experterna svarar: 14 frågor om att bygga bastu

Funderar du på att bygga bastu? Då finns det med all säkerhet saker du undrar över. Här får du svar på några vanliga frågor.

0

Sköna bastustugor

Koppla av med en egen bastu på tomten! Här presenterar vi ett urval av fina stugor och tunnor.

0

Hett för bastun

Visst kan du hotta upp din gamla bastu med enkla medel!

0

Modern bastu

Funderar du på att bygga en bastu? Liten, smart och snygg. Nu flyttar bastun upp från källaren och in i husets nya finrum – badrummet. Den tar inte...

0

Nya heta basturum

Bastun är het! Glasade ytor och trendiga ljusa träslag kompletterar den traditionella bastun av nordisk gran. Här visas några exempel.

0

Bygga bastu i ett uthus

Det gamla lusthuset kan med fördel inredas så att det fungerar både som bastu och trevlig gäststuga. Eller varför inte bygga en bastu i sjöboden?

0

Bygga bastu på vinden

Funderar du på att bygga en bastu? Finns det vindsyta som står oanvänd ger den möjligheter till att bygga en ovanlig och spännande bastu.

0

Köpa bastu

Köpa bastu till badrummet? Badrummet är det största rummet på hela övervåningen. Men så bor också en familj som umgås lika mycket som de badar i badrumm...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons