Annons
Fiffigt ordnat! En vägg skiljer avdelningen tvättställ från duscharna. På så vis blir duschandet en privat affär fast många kan samsas i badrummet
Fiffigt ordnat! En vägg skiljer avdelningen tvättställ från duscharna. På så vis blir duschandet en privat affär fast många kan samsas i badrummet

Svart, snyggt och smart!

Badrumsinspiration

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

Annons

Här är ett badrum som är planerat för en familj med fyra barn i tonåren. Ofta en period i livet då man tillbringar lång tid just i badrummet. Men är man många får man dela på platsen. Då krävs ett välplanerat badrum, och att man gillar varandra såklart.

- Tidigare var det hälften så stort, berättar mamman i familjen. Där fanns ett badkar och ett handfat. Men vi tog lite av ett barnrum och den lilla toaletten och gjorde en helt annan lösning. Badrummet är på 10 kvadratmeter och här ryms precis vad man behöver. Önskemålet om ökad kapacitet innebar ett dubbeltvättställ med stor spegel framför, två duschar, en toalett och en handdukstork.
- Här kan alla familjemedlemmar vara samtidigt, om man vill. En på toa, tre vid handfatet, två i duscharna....


Detaljer. Fina svart/vit randiga tvålar och vackra röda näckrosljus, båda från inreda.com


Dubbla hyllor. Infällda i kakelväggen. Utrymme för en hel familjs uppsättning av schampon och tvålar.


Regndans. Ställbar dusch mellan funktionerna regn, virvel, balans samt mix. Raindance från Hansgrohe.


De stora fönsterna vetter mot skogen, men på de två nedre fönsterglasen har man ändå valt insynsskydd.


 

Badrum för alla

  • Två tvättställ. Dubbelhandfat eller två tvättställ förenklar betydligt. Dubbla hoar kanske är än mer funktionellt men tar mycket större plats i badrummet. Det här dubbelhandfatet kommer från Duravit.
  • Flera duschar. Kön utanför badrummet minskade betydligt när man kom på den smarta lösningen att satsa på två duschar istället för ett badkar. Det är inte trångt utan rejält med plats åt alla håll.
  • Plats för schampo. Plötsligt räcker inte längre en sorts schampo för hela familjen. Det blir många flaskor som ska förvaras någonstans lättåtkomligt. Problemet löstes med två rejäla hyllor som är platsbyggda i kakelväggen.
  • Privat men gemensamt. En hög vägg skiljer av badrummet i två delar. På ena sidan är det dubbla handfatet placerat, och på baksidan de två duscharna. På så vis kan flera dela på badrummet utan att störa varandra. Det är privat även om fler personer är där inne samtidigt.

Köpinformation

Duravit, www.duravit.com
Hansgrohe, www.hansgrohe.se
Inreda.com, www.inreda.com

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
12 november 2012

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons