Annons

Solgult drömbadrum i takkupan

Badrumsinspiration

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var badrummet en realitet.

Annons


Gult som milda solstrålar är färgen i badrummet. Ett klinkergolv i terracotta är skönt att sätta ner fötterna på. Fönstren sitter lågt placerade för att man ska kunna njuta av utsikten utanför med sjön och vackra hästar i gröna hagar. Badkaret hittade husets ägarinna i en kohage och lämnade in det för omemaljering. Väggarna är smyckade med tavlor som njutning för ögat. Små bord i gammal stil passar också till. Allt är loppisfynd!

När familjen flyttade från storstaden till ett ordinärt hus långt ut på landet fick man pengar över. Ett badrum utanför sovrummet på övervåningen, gärna med generösa ytor, stod överst på önskelistan.

Det gula badrummet ser ut som om det funnits där i alla tider. Men skenet bedrar, det är nybyggt i gammal stil och ligger i en tillbyggd takkupa på ena långsidan av huset. Här ryms ett generöst tilltaget badrum med två stora fönster och ett runt fönster i gammal stil.

Loppisfynd och Ikea i skön förening

Kvinnan i huset är kreativ och har känsla för färg och former. Hon är även expert på att hitta enkla, snygga och billiga lösningar när det gäller inredning. Till badrummet har hon fyndat på Ikeas köksavdelning. Inredningen består av diverse köksskåp och lådor, två diskhoar, kranar och en bänkskiva - allt i vitt. Badkaret hittades i kohagen och lämnades in för omemaljering.

Att fynda på loppis och antikmarknader tillhör också en av specialiteterna. Udda tavlor och små nätta bord i kontrasterande stil gör rummet extra charmigt.

När man ligger i badkaret blickar man ut över gröna hagar och betande hästar. Lite längre bort syns sjön som just idag är alldeles klarblå!


En praktisk och billig lösning för badrummet är att använda köksskåpsinredning med skåp och lådor. En vanlig bänkskiva i laminat med två runda hoar i zink är snyggt och funktionellt och passar lika bra i badrummet som i köket. Både skåp och lådor har plats för massor av förvaring. Tillsammans med blandare med gammaldags tvågreppskranar blir resultatet en tuff kontrast. Mormors linnehandukar är mjuka och sköna att torka händer och ansikte med.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
11 mars 2004

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons