Annons

Plats för både dusch och tvätt

Badrumsinspiration

När allt från tvättmaskin till dusch, toa och förvaring ska få plats på sex kvadratmeter gäller det att tänka till ordentligt och ta till vara på varenda liten kvadratdecimeter.

Annons

Fakta om badrummet: Storlek: 6 kvm Material: Kakel i dusch och på golv. Linoljemålade dörrar och skåp. Extra detaljer: Stort fönster som släpper in dagsljus. Tvättmaskin och tumlare. Eluppvärmd handdukstork.


Även i ett badrum är det skönt med grönt. I förgrunden två skjutdörrar som döljer lilla tvättstugan. Allt från skjutdörrar till skåpsinredning är byggt på plats och målat med linoljefärg. Porslinsknoppar, 85 kr st, Centrum för byggnadsvård. På golvet oglaserade kakelplattor "Grynna", 425 kr/kvm, Höganäs Byggkeramik.

När barnen flugit ut tyckte föräldrarna att det var dags får dem att förändra vardagslivet och boendet. De bestämde sig helt enkelt för att bygga ett helt nytt hus, skräddarsytt för att passa just deras behov. Visst var det en utmaning att själva bestämma allt från planlösning till materialval och färgsättning. En av de viktigaste funktionerna var faktiskt badrummets placering. Önskemålet var att det skulle ligga nära sovrummet. För att slippa springa med tvätt mellan olika våningar, ville de även att tvättstugan skulle inrymmas i närheten. Efter mycket pusslande med skisspapper och måttstock blev det till slut så att tvättmaskin och torktumlare placerades bakom två vikbara skjutdörrar i badrummet, En kaklad vägg delar av dusch och toalett. Mittemot toan blev det plats för ett hembyggt skåp med stort infällt handfat.


En kaklad väggnisch delar dusch och toaletthörna. Ovanför Ifötoan hänger ett 15 cm djupt väggskåp.


Nostalgiduscha tillsammans med Sanovas duschblandare "Classica C 609" ca 5 900 kr, inkl handdusch med slang och hållare. Duschdraperi, 175 kr, Åhléns.


Bakom skjutdörrarna finns en minitvättstuga med tvättmaskin, tumlare och 30 cm djupa trähyllor för lakan och frotté.


Tuff lampa "Granit" i krom och glas, 298 kr, Ikea.


Mexikanska kakelplattor
"Puebla" 10x10 cm, 16 kr st, Fired Earth.


Även en alldeles vanlig toalettstol kan behöva piffas upp. Här en kul variant från Pluto Produkter, 695 kr.

Finn mer om Kök & Bad i vår specialsajt viivilla-kokochbad.se

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
3 februari 2003

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Ett badrum - tre generationer

Åtta kvadratmeter badrum kan man förnya och förvandla på alla möjliga sätt. Vi tog ett standardbadrum och inredde det i tre olika stilar, ett för småbar...

0

Boktips

Vad passar väl bättre i vårt bad- och bastunummer än att tipsa om några böcker som ger fördjupad kunskap och inspiration.

0

Bada i ljus och rymd

Njutningsfull avkoppling i tropisk tappning gav idén till en svensk variant.

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons