Annons

Plats för både dusch och tvätt

Badrumsinspiration

När allt från tvättmaskin till dusch, toa och förvaring ska få plats på sex kvadratmeter gäller det att tänka till ordentligt och ta till vara på varenda liten kvadratdecimeter.

Annons

Fakta om badrummet: Storlek: 6 kvm Material: Kakel i dusch och på golv. Linoljemålade dörrar och skåp. Extra detaljer: Stort fönster som släpper in dagsljus. Tvättmaskin och tumlare. Eluppvärmd handdukstork.


Även i ett badrum är det skönt med grönt. I förgrunden två skjutdörrar som döljer lilla tvättstugan. Allt från skjutdörrar till skåpsinredning är byggt på plats och målat med linoljefärg. Porslinsknoppar, 85 kr st, Centrum för byggnadsvård. På golvet oglaserade kakelplattor "Grynna", 425 kr/kvm, Höganäs Byggkeramik.

När barnen flugit ut tyckte föräldrarna att det var dags får dem att förändra vardagslivet och boendet. De bestämde sig helt enkelt för att bygga ett helt nytt hus, skräddarsytt för att passa just deras behov. Visst var det en utmaning att själva bestämma allt från planlösning till materialval och färgsättning. En av de viktigaste funktionerna var faktiskt badrummets placering. Önskemålet var att det skulle ligga nära sovrummet. För att slippa springa med tvätt mellan olika våningar, ville de även att tvättstugan skulle inrymmas i närheten. Efter mycket pusslande med skisspapper och måttstock blev det till slut så att tvättmaskin och torktumlare placerades bakom två vikbara skjutdörrar i badrummet, En kaklad vägg delar av dusch och toalett. Mittemot toan blev det plats för ett hembyggt skåp med stort infällt handfat.


En kaklad väggnisch delar dusch och toaletthörna. Ovanför Ifötoan hänger ett 15 cm djupt väggskåp.


Nostalgiduscha tillsammans med Sanovas duschblandare "Classica C 609" ca 5 900 kr, inkl handdusch med slang och hållare. Duschdraperi, 175 kr, Åhléns.


Bakom skjutdörrarna finns en minitvättstuga med tvättmaskin, tumlare och 30 cm djupa trähyllor för lakan och frotté.


Tuff lampa "Granit" i krom och glas, 298 kr, Ikea.


Mexikanska kakelplattor
"Puebla" 10x10 cm, 16 kr st, Fired Earth.


Även en alldeles vanlig toalettstol kan behöva piffas upp. Här en kul variant från Pluto Produkter, 695 kr.

Finn mer om Kök & Bad i vår specialsajt viivilla-kokochbad.se

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
3 februari 2003

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons