Annons

Min lilla toa!

Badrumsinspiration

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa en personlig vrå! Välkommen in att titta i fem fina hemlighus med helt olika karaktär!

Annons

Noter uppåt väggarna!

Här kan man ta sig en svängom till Mozarts dekorativa partitur – i sällskap av humoristiska konstverk!


Foto: Christer Vallstrand


Namn:Tina Calen

Det ville jag: Att det skulle kännas musik!

Så gjorde jag: Väggen är klädd med gamla notblad från Figaros bröllop som jag fyndade på en loppis. Jag använde tapetlim. Hälften av partituret är vänt inåt och hälften utåt. Jag bytte också  plastsisten mot svart sits och behöll handfat från 60-talet.

Gyllene toner

Med varm färg och gyllene detaljer blev Cillas toalettrum ett mysigt krypin för gäster.

Namn: Cilla Klaus

Det ville jag: Jag ville absolut inte ha något vitt, jag ville att det skulle kännas mysigt och ombonat.

Så gjorde jag: Jag har alltid gillat orange, men den färgen kan ju vara svår på stora ytor. Här blev det jättebra, speciellt i kombination med det gröna kaklet.

Pricken över i: Guldet! Egentligen skulle jag haft mer, men det var lite pilligt med schablonerna så jag gav upp efter ett tag. Nu tycker jag att det blev perfekt mycket!

Annons

 

Mönster i svart

För Emilie som jobbar som frisör blev en lekfull tapet med kammar, saxar och borstar ett kul val!

Namn: Emilie van der Vliet

Det ville jag: Jag ville ha något i svart och såg den här tapeten som jag tyckte var fin.

Så gjorde jag: Jag satte upp den bara!

Pricken över i: Detaljerna! Jag blandar gammalt och nytt för att det inte ska dra åt nåt håll. Så gör jag överallt! Mitt motto är: nåt modernt, nåt kitchigt, nåt tantigt, nåt gammalt, nåt dyrt, nåt romantiskt.


 

Naturligt fint

En nisch för handdukar, dekorativa tvålar och snäckor blev en extra bonus när toaletten under trappan byggdes om.


 

Namn: Pauline Josephson

Det ville jag: Att det skulle bli fräscht, utan att det blev kalt och sterilt.

Så gjorde jag: Basen med blankt vitt kakel, matt svart stengolv, kromade detaljer och glas ger ett rent intryck, en fin handduk, några antika glasflaskor, snäckor och en grön kvist ger lite karaktär.

Pricken över i: Nischen med glashyllor! Tidigare var uttrymmet med snedtak under trappan outnyttjat och dessutom murrigt. Med nischen fick vi plats för handdukar och tvålar och lite fina saker. En spotlight gör nischen nästan till ett litet tittskåp på kvällen.


 

Femtiotals-nostalgi!

Härlig vrå att dra sig undan i. Bakom teakfanéret finns både dolda skåp och högtalare.


 

Namn: Anna & David Hellman

Det ville vi: Först hade jag en idé om att gå "all in" och kakla allt mattsvart, bara med en vit heltäckande ljuslåda i taket. Min fru såg mer en blommig tapet och lite mer romantik... Men vi enades till slut om om trä och att det skulle vara teak.

Så gjorde vi: Tillsammans med Måns&Marcus Finsnickeri gjorde vi väggarna i 12 mm mdf med teakfanér och golven i massiv teak. Badrumsskåpet tillverkades i teakfanér och svart mdf. Nedfällda handfatet är i corian och den gamla blandaren hittade vi på ett skrotat handfat. Bakom den vägghända toaletten finns två dolda väggstora dörrar med tryckbeslag. Där får vi plats med allt från glödlampor till toalettpapper och skurmopp.

Pricken över i: Taket i svart mdf har ett lönnfack som döljer ett kassakåp. Taket har också två mönsterborrade ytor med dolda högtalare. Toaletten är nu både snygg och mysig med mycket bra förvaringsmöjligheter.


 

Köpinformation:

Mora www.moraarmatur.se 0250-59 60 00

Badex www.badex.se 08-644 05 60

Ikea www.ikea.se 0775-70 05 00

Indiska www.indiska.com 08-670 45 00

Hafa www.hafa.se 035-15 44 75

Svedbergs www.svedbergs.se

Gustavsberg www.gustavsberg.se 08-570 391 00

Markslöjd www.markslojd.se 0320- 305 00

18 oktober 2012

2 Kommentarer

2010-09-22
cecilia
2010-09-22
Alice
1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons