Annons

Läsarnas bästa badrum

Badrumsinspiration

Har du Sveriges bästa badum? Det undrade vi och bad våra läsare skicka in bilder till oss. Tack för alla fina bidrag! Här visar vi några av dem.

Annons

- Efter att under flera år haft ett bubbelbadkar som alltid ska tappas upp och ur så har vi valt att investera i ett spa. Där har vi alltid 38 grader varmt vatten som väntar på en, lägger man dessutom till 3 pumpar och 66 st jets så ger det hela badrummet ett mycket trevligt intryck.

Familjen Hofstam, Motala

 
        

- Badrummet på cirka 3 kvm rymmer allt man behöver.
En dusch med glasdörrar med frostade ränder. De "viker man in" när man inte använder duschen så får man bättre plats.
En handdukstork som rymmer många handdukar och dessutom är snygg!

En liten hylla i ek för lite smått och fint.
Badrumsmöbel i ek med både skåp och lådor; gott om plats för alla prylar man måste ha i ett badrum

Toaletten har sensor som spolknapp så du behöver bara lägga handen ett par centimeter ovanför "spol-sensorn" så spolar den. Då slipper man alla bakterier som finns på spolknappar - och så är det lite lyxigt också?
Kakel och klinkers är vitt med marinblått mosaik i dusch samt som en bård - fräscht och klassiskt!

Familjen Bergholtz/Lénart i Stockholm

- Badrummet är renoverat i gammal stil med lugn och harmonisk färgsättning.
Mycket enkelt att variera badrummet med andra färger på handukar, gardiner m.m eftersom basen är vitt och grått.

Det billigaste möjliga kaklet 15x15 vitt.
Kommod och spegelskåp som ej går att köpa i handeln.
Rena och öppna ytor som är enkla att rengöra.
Återanvänt renoverat gammalt badkar.

Per Uleander, Borlänge

Annons

- 130 blommor, satta i sten och sand, har fått piffa upp den här badrumsväggen. Det var inte gjort i en handvändning utan tog flera månader att färdigställa.

Edwin Johnson, Ljungby

- I vårt badrum är det numera varmt på golvet (golvvärme), fönstret går att öppna, ventilation finns, förvaringsutrymmen finns osv. En liten vägg skärmar av wc-hörnan där det finns en läslampa! Det är en lisa för själen att gå in i badrummet, tända några ljus på kvällen och lägga sig i badet och titta ut på stjärnorna genom fönstret!
Familjen Littson i Kungsör

Samma badrum före renoveringen.

- Vårt hus är över hundra år. Det har renoverats och byggts till i omgångar, så även av oss.

Badrummet är 3,68kvm stort och här skulle vi rymma tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, tvättställ, toalett, dusch, skötbord, badkar för barn, potta, barnpall, bide och så mycket förvaringsutrymmen som möjligt!
Fönstret flyttades från österväggen till söderväggen och sattes högt för att vi skulle kunna se ut och få in ljus utan att den som befinner sig i toaletten syns utifrån.

Tvättstället är ett av marknadens allra minsta.

Tvättmaskinen har inbyggd torktumlare.

En femtioliters varmvattenberedare stod tills för några veckor sedan dold i ett hemmabyggt skåp ovanpå tvättmaskinen - där har vi nu provisoriskt en hylla för tvättmedel. Tvättmaskinen ska ju snart flyttas till vår nya tvättstuga! En ackumulatortank med varmvattenslingor har kopplats till värmepump och solpanel. Ackumulatortanken ersätter varmvattenberedaren.

I duschen står ett skötbord som är byggt ovanpå ett stativ elfabackar med hjul - rullas lätt ut ur duschen när någon vill duscha, rullas lätt fram till tvättstället vid blöjbyte. I elfabackarna ryms allt vi inte får plats med i badrumsskåpen- handdukar, blöjor, tvättlappar, extra papper, hårtork med mera.

Badrumsskåpen är bara 16cm djupa och kunde därför placeras ovanför toalettstolen.

I stället för bide har vi bideslang.

Barnbadkaret ryms på tvättmaskinen.

Golvvärme gör toaletten varm och skön - de större flickorna (4 och 2 år) kan leka med vatten i baljor sittande på det varma golvet i duschen då de inte har något badkar att plaska i - funkar jättebra!

Fam Hörnlund, Vindeln

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 juni 2012

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Ett badrum - tre generationer

Åtta kvadratmeter badrum kan man förnya och förvandla på alla möjliga sätt. Vi tog ett standardbadrum och inredde det i tre olika stilar, ett för småbar...

0

Plats för både dusch och tvätt

När allt från tvättmaskin till dusch, toa och förvaring ska få plats på sex kvadratmeter gäller det att tänka till ordentligt och ta till vara på varend...

0

Bada i ljus och rymd

Njutningsfull avkoppling i tropisk tappning gav idén till en svensk variant.

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons