Annons

Läsarnas bästa badrum

Badrumsinspiration

Har du Sveriges bästa badum? Det undrade vi och bad våra läsare skicka in bilder till oss. Tack för alla fina bidrag! Här visar vi några av dem.

Annons

- Efter att under flera år haft ett bubbelbadkar som alltid ska tappas upp och ur så har vi valt att investera i ett spa. Där har vi alltid 38 grader varmt vatten som väntar på en, lägger man dessutom till 3 pumpar och 66 st jets så ger det hela badrummet ett mycket trevligt intryck.

Familjen Hofstam, Motala

 
        

- Badrummet på cirka 3 kvm rymmer allt man behöver.
En dusch med glasdörrar med frostade ränder. De "viker man in" när man inte använder duschen så får man bättre plats.
En handdukstork som rymmer många handdukar och dessutom är snygg!

En liten hylla i ek för lite smått och fint.
Badrumsmöbel i ek med både skåp och lådor; gott om plats för alla prylar man måste ha i ett badrum

Toaletten har sensor som spolknapp så du behöver bara lägga handen ett par centimeter ovanför "spol-sensorn" så spolar den. Då slipper man alla bakterier som finns på spolknappar - och så är det lite lyxigt också?
Kakel och klinkers är vitt med marinblått mosaik i dusch samt som en bård - fräscht och klassiskt!

Familjen Bergholtz/Lénart i Stockholm

- Badrummet är renoverat i gammal stil med lugn och harmonisk färgsättning.
Mycket enkelt att variera badrummet med andra färger på handukar, gardiner m.m eftersom basen är vitt och grått.

Det billigaste möjliga kaklet 15x15 vitt.
Kommod och spegelskåp som ej går att köpa i handeln.
Rena och öppna ytor som är enkla att rengöra.
Återanvänt renoverat gammalt badkar.

Per Uleander, Borlänge

Annons

- 130 blommor, satta i sten och sand, har fått piffa upp den här badrumsväggen. Det var inte gjort i en handvändning utan tog flera månader att färdigställa.

Edwin Johnson, Ljungby

- I vårt badrum är det numera varmt på golvet (golvvärme), fönstret går att öppna, ventilation finns, förvaringsutrymmen finns osv. En liten vägg skärmar av wc-hörnan där det finns en läslampa! Det är en lisa för själen att gå in i badrummet, tända några ljus på kvällen och lägga sig i badet och titta ut på stjärnorna genom fönstret!
Familjen Littson i Kungsör

Samma badrum före renoveringen.

- Vårt hus är över hundra år. Det har renoverats och byggts till i omgångar, så även av oss.

Badrummet är 3,68kvm stort och här skulle vi rymma tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, tvättställ, toalett, dusch, skötbord, badkar för barn, potta, barnpall, bide och så mycket förvaringsutrymmen som möjligt!
Fönstret flyttades från österväggen till söderväggen och sattes högt för att vi skulle kunna se ut och få in ljus utan att den som befinner sig i toaletten syns utifrån.

Tvättstället är ett av marknadens allra minsta.

Tvättmaskinen har inbyggd torktumlare.

En femtioliters varmvattenberedare stod tills för några veckor sedan dold i ett hemmabyggt skåp ovanpå tvättmaskinen - där har vi nu provisoriskt en hylla för tvättmedel. Tvättmaskinen ska ju snart flyttas till vår nya tvättstuga! En ackumulatortank med varmvattenslingor har kopplats till värmepump och solpanel. Ackumulatortanken ersätter varmvattenberedaren.

I duschen står ett skötbord som är byggt ovanpå ett stativ elfabackar med hjul - rullas lätt ut ur duschen när någon vill duscha, rullas lätt fram till tvättstället vid blöjbyte. I elfabackarna ryms allt vi inte får plats med i badrumsskåpen- handdukar, blöjor, tvättlappar, extra papper, hårtork med mera.

Badrumsskåpen är bara 16cm djupa och kunde därför placeras ovanför toalettstolen.

I stället för bide har vi bideslang.

Barnbadkaret ryms på tvättmaskinen.

Golvvärme gör toaletten varm och skön - de större flickorna (4 och 2 år) kan leka med vatten i baljor sittande på det varma golvet i duschen då de inte har något badkar att plaska i - funkar jättebra!

Fam Hörnlund, Vindeln

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 juni 2012

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons