Annons från Hafa
Elin Basander-André badrumsmöbler Hampton speglar naturen.
Elin Basander-André badrumsmöbler Hampton speglar naturen. Foto: Hafa badrum

Naturen tar över badrummet

Badrumsinspiration

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassiska former där naturen avspeglas.

Annons

Januari 2011 lanserades Elin Basander-Andrés badrumsmöbler Hampton framtagen för Hafa badrum. Fokus har legat på kvalitet och klassiska former.

Elin Basander-André menar att naturen in i badrummet är en trend som växer sig allt starkare. Många vill ha en naturlig, mjuk känsla och där är materialvalet är viktigt. Naturen in i badrummet kan speglas i både val av accessoarer, materialval samt inredning.

Den klassiska stilen håller i sig

Fokus ligger på handgjorda detaljer så som en handgjord låda i trä, knoppar av porslin etc. Likaså läggs stor vikt vid funktionella lösningar och inte bara utseendet.

- I Hamptonserien har jag inspirerats av våra fina svenska formtraditioner och tittat mycket på äldre möbler i slott och gårdar, berättar Elin om sin möbelserie.
- Samtidigt har jag velat modernisera uttrycket för att spegla nutidens trender och produktionsmetoder. Hantverket är viktigt och för bästa resultat har vi valt att lägga tillverkningen i Halland.


Prisbelönt designer

Elin Basander-André är industridesigner, utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn 1997-2002.

Elin rönte stor uppmärksamhet med sin plattpaketerade gungstol ”Sagan om Sverige” vars formspråk bygger på de svenska rötterna i det gamla bondesamhället. ”Sagan om Sverige” har belönats med ett antal design- och innovationspriser samt turnérat runt på ett stort antal utställningar runt om i världen.

2005 designade Elin barnstolen Miss Flatchair, en pusselstol i fem delar. Även denna stol fick mycket uppmärksamhet och belönades 2005 med Formexpriset Formidable samt 2006 med Ung Svensk Form. 2007 utökade hon serien till även ett litet pusselbord och hylla och visade hela serien på Möbelmässan i Milano där den nominerades till Design Report Award.

Utöver detta har hon även designat pysselprodukter för både barn och vuxna samt tillsammans med trädgårdsbokförfattaren Ulrika Grönlund tagit fram de barnvänliga och mycket populära odlingsprodukterna Busfrö.

Elins produkter har synts i många olika sammanhang och har bland annat ställts ut på ICFF i York, Nordiska Ambassaden i Berlin, Swedish House i Washington, Möbelmässan i Milano, Rådhuset, Dansk Design Center och Illums Bolighus i Köpenhamn, Hotel de Ville i Paris, Centre for Contemporary Arts M’ARS i Moskva, Liljevalchs Konsthall, Stockholm Furniture Fair, Tokyo Design Week, Young Swedish Design i London, Allrum - från H55 till H05 i Helsingborg, Ambientemässan i Frankfurt.

Annons
15 augusti 2011
1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.