Annons

Gör ditt eget HemmaSpa!

Badrumsinspiration

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

Annons


Att ta hand om sig själv är viktigt för både kropp och själ. En stunds total avkoppling, med bara sig själv i fokus kan göra underverk både för trötta muskler, vinterglåmig hy och irriterat humör.

Visst finns det massor av produkter att köpa, men många av dem kan du göra själv, med ingredienser du hittar i din egen trädgård eller i grönsaksdisken. Här bjuder vi på några enkla recept på välgörande kurer från örtterapeuten Lisen Sundgren.

Men glöm inte det viktigaste av allt, att varva ned ordentligt, ta god tid på dig, och inse att du är värd en stunds ohämmad njutning. Tycker du att det är svårt att få till tiden, boka in en kväll tillsammans med några vänner, då är det svårare att backa ur!

Ansiktsmask

Fräsch som en nyponros blir du med denna ansiktsmask!

10 st nyplockade nypon
1 timjankvist
2-3 matskedar vatten
1-2 matskedar honung
¼ dl bovetemjöl

Dela och kärna ut nyponen. Koka dem i lite vatten tillsammans med timjankvisten. Mixa nypoen med stavmixer till en puré. Låt svalna och rör sedan ned honung och bovetemjöl. Applicera genast på nytvättad hud och låt verka 10-15 minuter. Skölj.

Rosenskrubb


Rosor är rengörande för hyn, doftar gott och väljer du rosa kronblad får du en härligt, lyxig färg. Strösocker ger en mild skrubbeffekt.

10 kronblad av rosa rosor
10 gram kokosfett
2 dl strösocker
1 dl mandelolja
1 tsk rivet citronskal

Smält kokosfettet i vattenbad. Mixa övriga ingredienser med stavmixer till en pestoliknande röra. Rör ned fettet i röran. Förvara i rena glas- eller plastburkar, skrubben håller sig i sex månader.

Annons

Apelsinbad


Ett uppfriskande och väldoftande bad man blir glad av, apelsinskivorna ser ut som små solar i vattnet och är jättebra att gnida exempelvis torra armbågar och knän med.

1 msk hela kardemummafrön
2 kanelstänger
1 liten bit ingefära
5 dl ekologisk mjölk, helst så fet som möjligt
1 dl honung
1 apelsin i skivor

Värm mjölken försiktigt och blanda i kryddorna. Låt småputtra 5 minuter under lock. Tillsätt apelsinskivorna och honung och blanda i alltihop i ett varmt bad.

Avokadoinpackning för håret


En härligt geggig djuprengörande hårinpackning.

1 avocado
1 msk honung, gärna lavendelhonung

Mosa avocadon och blanda samman med honungen till en jämn smet. Applicera i torrt hår, vira en handduk runt om och låt verka i 20 minuter. Skölj och shamponera.

Boktips:


Lisens ÖrtSpa, (som recepten är hämtade ifrån) av Lisen Sundgren och fotografen Charlotte Gawell, Prisma. Pris cirka 280 kr. Lisen Sundgren har även sina produkter till försäljning och anordnar kurser, mer info hittar du på www.lisenorganics.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
6 september 2012

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Ett badrum - tre generationer

Åtta kvadratmeter badrum kan man förnya och förvandla på alla möjliga sätt. Vi tog ett standardbadrum och inredde det i tre olika stilar, ett för småbar...

0

Plats för både dusch och tvätt

När allt från tvättmaskin till dusch, toa och förvaring ska få plats på sex kvadratmeter gäller det att tänka till ordentligt och ta till vara på varend...

0

Bada i ljus och rymd

Njutningsfull avkoppling i tropisk tappning gav idén till en svensk variant.

0

4 badrum i tiden

Att planera och inreda sitt badrum är roligt - men inte helt lätt. Här får du fyra olika interiörer att inspireras av

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons