Boktips

Badrumsinspiration

Vad passar väl bättre i vårt bad- och bastunummer än att tipsa om några böcker som ger fördjupad kunskap och inspiration.

Annons


Stora badrumsboken

Av Vinny Lee

En riktig inspirationskälla med hundratals foton och mängder av idéer och tips som ger läsaren varje nyttig aspekt på badrummets olika ingredienser. Den beskriver de olika stegen i planeringen och utformningen och ger råd om de viktiga besluten, från valet av storlek på badkar till lämpligaste väggfärg, bästa armatur, belysning och tillbehör.

ISBN: 9137118234
192 sidor sidor
Pris cirka: 360:-

Köpa Bad
Av Lena Sjöström Larsson & Kerstin Wergeni Wasberg

Här finns många bra inredningsexempel i form av illustrationer och bilder varvat med praktiska tips om kostnader, byggregler och ritningar. En praktisk checklista för planering ingår också.

Svensk Byggtjänst
ISBN: 9173330620.
Pris 250 kr + moms.

Badrum -Inspirationsboken
Av Charlotta Bergquist

Här presenteras 20 olika badrum med annorlunda och finurliga inredningslösningar. Dessutom finns här materialguide och planeringshjälp för den som vill för- nya och renovera sitt badrum. Även den som enkelt och snabbt vill förvandla sitt badrum har användning av den här boken. Liksom den som bara vill drömma …Passar både erfarna byggare och mer ovana.

Natur och kultur
ISBN: 91-27-35549-7
168 sidor
Pris cirka 233 kronor

Badet
Av Marie Rundqvist, ill. Ingald Andersson

Inspirerande illustrationer och genomarbetade text guidar läsaren genom alla steg innan bygget sätter igång. Behöver man verkligen bygglov för att bygga om? Hur långt ska det vara mellan handfatet och toalettstolen?Här är boken som rätar ut frågetecknen till utropstecken. Ca 12 färgfoton, 85 illustrationer.

IcaFörlaget
80 sidor
ISBN 91-534-2337-2
Pris cirka 230:-

Annons

Bastu
Av B Arwidsson, ill. I Andersson

En bra bok för dig som funderar på att bygga bastu. Informativ text och inspirerande illustrationer ger dig tips och idéer för ditt eget bastubygge, anpassat för de mest skilda förutsättningarna. Här finns allt från handfasta tips om hur man isolerar, och hur man löser den viktiga ventilationsfrågan till inredningstips för att göra din egen bastu den allra mysigaste. Ca 125 färgillustrationer

Icaförlaget
ISBN 91-534-2369-0
80 sidor
Pris cirka 230:-

7 oktober 2004

0 Kommentarer

1

De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som...

1

Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

0

Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

2

Min lilla toa!

På lilla gästtoaletten måste inte tandborstar, badankor och schampoflaskor trängas i drivor, utan här kan vi tillåta oss att ta ut svängarna och skapa...

0

Gör ditt eget HemmaSpa!

Mota bort höstglåmigheten och tröttheten med ett eget HemmaSpa!

0

Klassiskt och vackert badrum i vitt

Badrummet är en oas som ofta slarvas bort till förmån för köket. Här får du idéer och uppslag till ett nytt fräscht badrum.

0

Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var...

Annons från Hafa

Naturen tar över badrummet

Designern Elin Basander-André, känd bland annat för sin plattpaketerade gungstol "Sagan om Sverige", har tagit sig an att designa badrumsmöbler i klassi...

0

Boktips - badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.