Annons
Porslinet är intakt för sin ålder och toaletten är t.o.m. vägghängd, men färgen riktigt ”suger upp”  allt ljus.
Porslinet är intakt för sin ålder och toaletten är t.o.m. vägghängd, men färgen riktigt ”suger upp” allt ljus.

De har Sveriges fulaste badrum

Badrumsmöbler och inredning

I slutet av förra året efterlyste vi 2012 års fulaste badrum och över 1 300 personer deltog i tävlingen. Det vinnande badrummet, som beskrevs av husägarna som "15 fula nyanser av brunt", finns i Kareby i Bohuslän.

Annons

Grattis – ni har Sveriges fulaste badrum!
– Det känns faktiskt rätt så hedrande trots att man kanske borde känna sig lite förnedrad. Vi såg tävlingen i Vi i Villa och sedan tipsade släkt och vänner om att vårt badrum kanske skulle passa i tävlingen! Och det gjorde det ju!

Hur ser resten av huset ut?
Vi har bara bott i huset i ungefär ett år. Mycket ska renoveras och vi har börjat med både diverse ytskikt och med värmesystemet. På sikt ska även fönster och tak bytas och givetvis också badrummet.

Huset består av en gammal del i trä som vi inte riktigt vet när den är byggd, troligtvis i början på 1900-talet eller kanske t.o.m. i slutet på 1800-talet. Den andra delen, av tegel och trä, byggdes till 1975-76 .

Ni beskrev badrummet som 15 fula nyanser av brunt. Hur ser badrummet ut om ett år?
Den nya stilen blir mycket ljusare och vi ska utnyttja ett intilliggande rum till badrummet för att få en större yta.

Badrummet är så vitt vi vet aldrig omgjort och består av riktigt mörkbruna ”tapeter” med olika mönster. På två av väggarna sitter stora speglar som visserligen ger en känsla av att badrummet är större än vad det egentligen är, men som också gör att man konstant ser sig själv. Inte alltid så roligt på morgonen. Badrummets stora plus är golvvärmen som både vi och katterna uppskattar.

Vad får badrummet för kommentarer från era gäster?
Kommentarerna är många och den vanligaste är kanske att ”detta var ju lite speciellt”. Många anspelar även till att det har en retrostil!

Här bor: Stina Lindgren och Fredrik Gunnarsson
Yrke: Stina jobbar som embryolog och Fredrik som projektplanerare.
Drömmer om: Ett nytt större badrum med ett stort fönster eller till och med altandörr till det stora uterummet. Helst har vi både dusch och bad – och om man får drömma – även en liten bastu.

Om tävlingen:

Tävlingen utlystes i samarbete med Hafa Badrum i Vi i Villa nr 11/2012 där villa­ägare uppmanades att ladda upp bilder på sina fula badrum på viivilla.se.

Totalt laddades 2 839 bilder upp av 1 302 fotografer. Det vinnande bidraget gavs 79 680 röster och har utsetts av en jury från Vi i Villa och Hafa.

Vinsten är badrumsprodukter motsvarande ett värde av 30 000 kronor från Hafa Badrum.

Vill du också tävla? Håll utkik efter nästa badrumstävling.

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
24 januari 2013

10 Kommentarer

2013-01-30
Emelie
2013-01-30
Emelie
2013-01-30
P-G Holmström
2013-01-30
C. Nymark
2013-01-30
Solveig
1

Smart förvaring till ditt badrum

Letar du efter bra förvaringslösningar och tips på smart förvaring till badrummet? Här är expertens tips, och prylarna som ger dig ordning och reda i...

0

Renrakat i badrummet!

Här visar vi förvaringslösningarna som håller badrummet fritt och fräscht från småprylar!

1

Fräscht i badrummet

Badrummet i vår är randigt och cirkusmönstrat och har inslag av naturmaterial och blommor, helst rosor. Färger som rosa och grönt är några av vårens...

0

Köpa nytt badrum

Funderar du på att köpa nytt till badrummet? Badrummet är ofta det första rum vi kliver in i på morgonen och det sista vi besöker innan läggdags. Här...

0

Från undanskymd vrå till hemma-spa, badrummet under 50 år

Badrummet är tillsammans med köket det rum som gått igenom störst förändring under de femtio år som Vi i Villa funnits.

0

Bad för barn

Ett hus för och med barn kräver sin planering. Det gäller ju att få plats. Och så ska det vara säkert! Här får du goda råd till ett säkert och smart...

0

Snabb ansiktslyftning för badrummet

Känns badrummet stökigt, tråkigt eller räcker den befintliga badrumsinredningen helt enkelt inte till? Ge det en snabb ansiktslyftning som inte kostar...

0

Tjuvtitt på framtidens badrum

Tidigare har vi visat en del av vad vi kan förvänta oss av det framtida köket. Men vad händer i badrummet?

0

Små och stora ting för ett trivsamt badrum

Sugen på ett nytt badkar? Eller bara nya handdukshängare till barnen? Här får du ett inspirerande uppslag med badrumsprylar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons