Annons

Underbara badkar

Badkar

Badkarets väg från hemlighuset in i strålkastarljuset är en ren framgångssaga. Häng med på en rundtur bland modeller och badlösningar. För stora och små plånböcker, för många eller få personer.

Annons
Exklusivt för esteten. Aura Uno är ett inbyggt massagebadkar, signerat Jacuzzi och designern Carlo Urbinato. Ritat för att även den längste ska kunna njuta av badet. Överdelen utgörs av massiv teak eller wenge. Belysning, renspolningssystem, engreppsblandare, handdusch samt huvudkudde ingår. Mått: L180/B90/H66 cm. 99 800 kronor. Jacuzzi.

För inte så länge sedan stod badkaren oansenliga i emaljerad plåt längs våra badrumsväggar. Men sedan bröderna Jacuzzi i 50-talets Italien började utveckla den strålande idén att konstruera en masserande stråle av vatten och luft, för att lindra en liten pojkes reumatiska värk, har badkaret gjort kometkarriär.

Det enklaste enkla är förstås ett standardbadkar. Lägger man till ett par tusenlappar så kan man lyfta hela rummet genom ett kar med bubbelfunktion, ett handgjort eller ett med designad front. Och den romantiska klassikern på tassar verkar ha en trogen målgrupp precis som det stora massagebadet - för folk med lyxlust.

-Det som väljs mer just nu är mindre rektangulära bad med hemmaspakänsla. De tar lite plats och skapar mycket upplevelse till en relativt liten kostnad, säger Kristina Busic kommunikationsansvarig Villeroy & Boch Gustavsberg


Plånbokstorka? Håll drömmen vid liv genom ett bubbelfotbad. Finns i flera modeller. Just detta har tre olika massagetyper som kan användas med eller utan vatten. 399 kronor, OBH Nordica.

Koppla av i koppar! Mer än 200 arbetstimmar läggs ner på sittbadkaret i koppar med hög rygg efter en modell från 1820-talet. Karet blir unikt, badet en ren kulturupplevelse. Mått: L125/B72/H80 (rygg), baddjup cirka 40 cm. 14 500 kronor. Qvesarum Byggnadsvård.

Billig bad- och barnlösning. För den med dusch och barn finns en perfekt lösning. BiBaBadet kan fällas ihop och hängas undan. Reglerbara mått från 70x70 till 90x90 cm. Höjd 45 cm. Vikt 3 kg. Ram av rostfritt aluminium. 1 495 kronor med möjlighet att köpa till leksaksnät för 99 kronor.

Klassiskt med knorr! Traditionellt, men den avfasade profilen skapar lite twist. Perfekt för det lilla badrummet. Även ett relativt klimatsmart alternativ eftersom baddjupet är 38 cm vilket begränsar vattenåtgången. Ytskikt i akryl. Mått: L170/B50/75/H57. 11 665 kronor med massagefunktion, 4060 kronor utan Svedbergs.

Badet för hela barnfamiljen. Hong Kong har plats för två stora och två små. Ställbar rygg-, sido- och fotmassage, belysning, nackkuddar, fjärrkontroll, överfyllnadsskydd samt radio med förberedd anslutning för extern CD- eller MP3-spelare gör badet till en liten fest för hela familjen. Mått: L179/B129/D53, 21 900 kronor. GAT Sweden. 

Blommor och blader i badet. Blommiga badkar brukar inte höra till vanligheterna. Frontstativet finns i vitt eller silveranodiserad aluminium. Priset varierar beroende på hur många sidor som är synliga. I detta fall: Kar i mått L160/B70 kostar 5 871 kronor, stativ 3 791 kronor, designfronten Aqua 1 598 kronor och gaveln 823 kronor. Villeroy & Boch, Gustavsberg.

Bada på höjden eller längden utan halkrisk. Stig in i karet, sitt ner och tippa bakåt medan vattnet fylls på. Drivs med 24-volts batteri som laddas utanför badrummet. Tillval finns för bubbelfunktion. Vikt: 65 kg. Mått: L180/B75/H81 (vid bad)/H140 cm (vid dusch). 40 500 kronor. Sundab AB.

 Klimatsmart! Bada med rent samvete.

  • Satsa på en modell med ett grundare baddjup så det inte går åt så mycket vatten.
  • Köp till ett vattensparande munstycke till duschhandtaget.
  • Investera i en vattenvärmare så man undviker lusten att tappa ut vatten och fylla på med varmt.
 

Köpinformation

GAT Sweden www.gat.se
Jacuzzi www.aquapool.se
OBH Nordica www.obhnordica.se
Qvesarum Byggnadsvård www.qvesarum.se
Sundab AB www.sundab.se
Svedbergs www.svedbergs.se
Trollungarna www.trollungarna.se
Villeroy & Boch www.villeroyboch-wellness.se

Annons
08. oktober 2008
 
Annons
Mer om Badkar

Njut av ett skönt bad!

Badkar Duschar i all ära, men ingen dusch i världen kan ge samma njutning som ett skönt bad. Det finns badkar av alla typer och storlekar. Vilket passar dig bäst?

Nytt massagebad eller bubbelbad, kärt barn har många namn

Badkar Går du i köptankar och vill skaffa dig ett nytt badkar eller massagebad? Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det viktigt att ställa många...

Unna dig ett bad

Badkar Bad med bubblor är något mer än att bara löga sig på ordinärt vis i ett badkar. Det har romerska anor!

10 frågor och svar om bubbelbad

Badkar Hur mycket ska det bubbla för att vara riktigt skönt? Och vad kostar det egentligen med ett riktigt bubbelbad i det egna badrummet? Antal bubblor är nog personligt men annars hittar du svaren på dina frågor om det lyxigare alternativet till badkar här.

Jag byggde ett naturbad - Min idé

Badkar Det sjuder av kreativitet och skaparkraft runt om i landet. Nu delar vi idéer med varandra. Först ut är Malin som skapat ett vackert badkar – av trädgår...

Relaxa i badrummet

Badkar Köket må vara det centrala rummet i ett hus, men badrummet blir allt viktigare. Här är nio trendiga badkar och duschar som förvandlar ditt badrum från...

Ses vi i badkaret?

Badkar Varje gång när jag tappade upp ett bad för några år sedan anade alltid hustrun ugglor i mossen. ”Vad tänker du hitta på nu”, undrade hon oroligt.

Proppen blir som ny - Hushållstipset

Badkar Så fixar du proppen till handfatet eller badkaret

Annons från Hafa

Badkar i gjutmarmor

Badkar Hafa Hampton badkar är tillverkat i gjutmarmor vilket både ökar komforten och håller värmen längre.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons