Annons

Underbara badkar

Badkar

Badkarets väg från hemlighuset in i strålkastarljuset är en ren framgångssaga. Häng med på en rundtur bland modeller och badlösningar. För stora och små plånböcker, för många eller få personer.

Annons
Exklusivt för esteten. Aura Uno är ett inbyggt massagebadkar, signerat Jacuzzi och designern Carlo Urbinato. Ritat för att även den längste ska kunna njuta av badet. Överdelen utgörs av massiv teak eller wenge. Belysning, renspolningssystem, engreppsblandare, handdusch samt huvudkudde ingår. Mått: L180/B90/H66 cm. 99 800 kronor. Jacuzzi.

För inte så länge sedan stod badkaren oansenliga i emaljerad plåt längs våra badrumsväggar. Men sedan bröderna Jacuzzi i 50-talets Italien började utveckla den strålande idén att konstruera en masserande stråle av vatten och luft, för att lindra en liten pojkes reumatiska värk, har badkaret gjort kometkarriär.

Det enklaste enkla är förstås ett standardbadkar. Lägger man till ett par tusenlappar så kan man lyfta hela rummet genom ett kar med bubbelfunktion, ett handgjort eller ett med designad front. Och den romantiska klassikern på tassar verkar ha en trogen målgrupp precis som det stora massagebadet - för folk med lyxlust.

-Det som väljs mer just nu är mindre rektangulära bad med hemmaspakänsla. De tar lite plats och skapar mycket upplevelse till en relativt liten kostnad, säger Kristina Busic kommunikationsansvarig Villeroy & Boch Gustavsberg


Plånbokstorka? Håll drömmen vid liv genom ett bubbelfotbad. Finns i flera modeller. Just detta har tre olika massagetyper som kan användas med eller utan vatten. 399 kronor, OBH Nordica.

Koppla av i koppar! Mer än 200 arbetstimmar läggs ner på sittbadkaret i koppar med hög rygg efter en modell från 1820-talet. Karet blir unikt, badet en ren kulturupplevelse. Mått: L125/B72/H80 (rygg), baddjup cirka 40 cm. 14 500 kronor. Qvesarum Byggnadsvård.

Billig bad- och barnlösning. För den med dusch och barn finns en perfekt lösning. BiBaBadet kan fällas ihop och hängas undan. Reglerbara mått från 70x70 till 90x90 cm. Höjd 45 cm. Vikt 3 kg. Ram av rostfritt aluminium. 1 495 kronor med möjlighet att köpa till leksaksnät för 99 kronor.

Klassiskt med knorr! Traditionellt, men den avfasade profilen skapar lite twist. Perfekt för det lilla badrummet. Även ett relativt klimatsmart alternativ eftersom baddjupet är 38 cm vilket begränsar vattenåtgången. Ytskikt i akryl. Mått: L170/B50/75/H57. 11 665 kronor med massagefunktion, 4060 kronor utan Svedbergs.

Badet för hela barnfamiljen. Hong Kong har plats för två stora och två små. Ställbar rygg-, sido- och fotmassage, belysning, nackkuddar, fjärrkontroll, överfyllnadsskydd samt radio med förberedd anslutning för extern CD- eller MP3-spelare gör badet till en liten fest för hela familjen. Mått: L179/B129/D53, 21 900 kronor. GAT Sweden. 

Blommor och blader i badet. Blommiga badkar brukar inte höra till vanligheterna. Frontstativet finns i vitt eller silveranodiserad aluminium. Priset varierar beroende på hur många sidor som är synliga. I detta fall: Kar i mått L160/B70 kostar 5 871 kronor, stativ 3 791 kronor, designfronten Aqua 1 598 kronor och gaveln 823 kronor. Villeroy & Boch, Gustavsberg.

Bada på höjden eller längden utan halkrisk. Stig in i karet, sitt ner och tippa bakåt medan vattnet fylls på. Drivs med 24-volts batteri som laddas utanför badrummet. Tillval finns för bubbelfunktion. Vikt: 65 kg. Mått: L180/B75/H81 (vid bad)/H140 cm (vid dusch). 40 500 kronor. Sundab AB.

 Klimatsmart! Bada med rent samvete.

  • Satsa på en modell med ett grundare baddjup så det inte går åt så mycket vatten.
  • Köp till ett vattensparande munstycke till duschhandtaget.
  • Investera i en vattenvärmare så man undviker lusten att tappa ut vatten och fylla på med varmt.
 

Köpinformation

GAT Sweden www.gat.se
Jacuzzi www.aquapool.se
OBH Nordica www.obhnordica.se
Qvesarum Byggnadsvård www.qvesarum.se
Sundab AB www.sundab.se
Svedbergs www.svedbergs.se
Trollungarna www.trollungarna.se
Villeroy & Boch www.villeroyboch-wellness.se

Annons
8 oktober 2008

0 Kommentarer

1

Nytt massagebad eller bubbelbad, kärt barn har många namn

Går du i köptankar och vill skaffa dig ett nytt badkar eller massagebad? Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det viktigt att ställa många...

0

Unna dig ett bad

Bad med bubblor är något mer än att bara löga sig på ordinärt vis i ett badkar. Det har romerska anor!

0

10 frågor och svar om bubbelbad

Hur mycket ska det bubbla för att vara riktigt skönt? Och vad kostar det egentligen med ett riktigt bubbelbad i det egna badrummet? Antal bubblor är...

4

Jag byggde ett naturbad - Min idé

Det sjuder av kreativitet och skaparkraft runt om i landet. Nu delar vi idéer med varandra. Först ut är Malin som skapat ett vackert badkar – av trädgår...

0

Nöden har ingen lag!

Här kommer lite badinspiration med allt från Prästens badkar till en helt ny tidning. För badrummet har i alla avseenden blivit villans hetaste rum.

0

Relaxa i badrummet

Köket må vara det centrala rummet i ett hus, men badrummet blir allt viktigare. Här är nio trendiga badkar och duschar som förvandlar ditt badrum från...

0

Ses vi i badkaret?

Varje gång när jag tappade upp ett bad för några år sedan anade alltid hustrun ugglor i mossen. ”Vad tänker du hitta på nu”, undrade hon oroligt.

0

Proppen blir som ny - Hushållstipset

Så fixar du proppen till handfatet eller badkaret

Annons från Hafa

Badkar i gjutmarmor

Hafa Hampton badkar är tillverkat i gjutmarmor vilket både ökar komforten och håller värmen längre.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons