Annons

Nöden har ingen lag!

Badkar

Här kommer lite badinspiration med allt från Prästens badkar till en helt ny tidning. För badrummet har i alla avseenden blivit villans hetaste rum.

Annons

Min faster hade ett jättelitet sommarhus i Långedrag utanför Göteborg. Där fanns praktiskt taget inga bekvämligheter alls, men på den tiden var somrarna långa och heta och faster Margit gillade att bada. I bergknallen utanför huset fanns en cirka en och en halv meter lång spricka. Den fyllde faster helt enkelt med vatten och använde som badkar.

Jag kan fortfarande, kanske femtio år senare, minnas faster Margit i hennes mörka, solbrända skönhet likt en Venus från Vasastan njuta av svalkan i sin lilla pöl.
Hon är säkert en av dem som har inspirerat mig till att hela somrarna bada i havet utanför Skånes östkust, där vi håller till på semestern. Där är det tyvärr alltid iskallt i vattnet - men man vänjer sig så småningom vid att det är så där elva grader, kan jag meddela.

Utanför samhället Vik i närheten av mig finns en helt unik bergsformation i strandkanten som heter Prästens badkar. Det är en sandvulkan, som är cirka fem hundra miljoner år gammal.

Jag har aldrig badat i Prästens badkar. Det kallas så eftersom en av byprästerna i Vik en gång i tiden gick och tog sina dopp där. Han och faster Margit var så att säga inne på samma spår: Nöden har ingen lag och då får vi utnyttja Guds gåvor på absolut bästa sätt. Nästa sommar tänker även jag provbada där.

Tyvärr är det ju ganska långt till sommaren - och till dess får vi hålla oss inomhus. Det är ju inte så pjåkigt det heller och mycket inspiration till läckra badrum och snygga badrumsdetaljer hittar du i månadens nummer av Vi i Villa.

Men vi har inte nöjt oss med det! Nej, vi har blivit så inspirerade av det stora intresset för bad - och badrum att vi gjort en hel specialtidning om det: KÖK- OCH BADGUIDEN. Som du märker av namnet får vi badintresserade samsas med alla som är intresserade av kök, men det gör inte så mycket. Intressena brukar ofta sammanfalla!

Så vill du verkligen njuta av allt som har med bad och kök att göra ska du beställa vår nya tidning. En annan bra nyhet är att den bara kostar 20 kronor! Klicka här och beställ.

Faster Margit fick sin skreva i berget och prästen på Vik sitt utomhusbadkar. Låt oss ägna dem en tanke någon gång när vi njuter och drömmer i våra villabad.

Ha det så skönt. Undvik att halka på tvålen!Björn Vingård

Annons
14 oktober 2008

0 Kommentarer

1

Nytt massagebad eller bubbelbad, kärt barn har många namn

Går du i köptankar och vill skaffa dig ett nytt badkar eller massagebad? Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det viktigt att ställa många...

0

Unna dig ett bad

Bad med bubblor är något mer än att bara löga sig på ordinärt vis i ett badkar. Det har romerska anor!

0

10 frågor och svar om bubbelbad

Hur mycket ska det bubbla för att vara riktigt skönt? Och vad kostar det egentligen med ett riktigt bubbelbad i det egna badrummet? Antal bubblor är...

4

Jag byggde ett naturbad - Min idé

Det sjuder av kreativitet och skaparkraft runt om i landet. Nu delar vi idéer med varandra. Först ut är Malin som skapat ett vackert badkar – av trädgår...

0

Underbara badkar

Badkarets väg från hemlighuset in i strålkastarljuset är en ren framgångssaga. Häng med på en rundtur bland modeller och badlösningar. För stora och...

0

Relaxa i badrummet

Köket må vara det centrala rummet i ett hus, men badrummet blir allt viktigare. Här är nio trendiga badkar och duschar som förvandlar ditt badrum från...

0

Ses vi i badkaret?

Varje gång när jag tappade upp ett bad för några år sedan anade alltid hustrun ugglor i mossen. ”Vad tänker du hitta på nu”, undrade hon oroligt.

0

Proppen blir som ny - Hushållstipset

Så fixar du proppen till handfatet eller badkaret

Annons från Hafa

Badkar i gjutmarmor

Hafa Hampton badkar är tillverkat i gjutmarmor vilket både ökar komforten och håller värmen längre.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons