Annons

Njut av ett skönt bad!

Badkar

Duschar i all ära, men ingen dusch i världen kan ge samma njutning som ett skönt bad. Det finns badkar av alla typer och storlekar. Vilket passar dig bäst?

Annons

Ett varmt bad hör till livets goda stunder, speciellt nu när vi går mot mörkare och kallare tider. Mycket av njutningen har givetvis att göra med det varma vattnet, de levande ljusen och vad det nu kan handla om, men det går inte att sticka under stol med att även badkaret har en hel del med upplevelsen att göra.

Ett snyggare och roligare badkar kan både öka välbefinnandet och ge badrummet ett lyft. För att inte tala om ifall man satsar på ett kar med massage och kanske till och med ljusterapi. Kanske är det dags att byta ut ditt gamla badkar, eller renovera hela badrummet? Här är några tips ur det stora utbud av badkar av alla de slag som finns.

1) Romantik på tass

Ett badkar med midja på fot är betydligt mer romantiskt än ett fyrkantigt med täckfront. Och mer lättstädat, dessutom. Westerbergs badkar Madeleine är 174x80 centimeter stort och står stabilt på fyra justerbara lejontassar i antikmässing, krom eller vitt. Karet är tillverkat i gjutmarmor och finns i vitt, svart/vitt, svartgranit och grågranit. Pris från 9 995 kronor inklusive komplett avloppssats.

2) Ta ett upplysande bad

Vill du sticka ut från mängden? Glöm då halogenspottar i badrumstaket. Ta istället en titt på det självlysande badkaret Wet LTT 1 från bclean. Wet är gjort i plast och är belysningsbart på ett minst sagt originellt sätt. Karet är 175x85x60 centimeter stort och vill du inte ha det i vitt finns det även i svart, gult, orange, rött eller lila. Priset börjar på 13 950 kronor exklusive belysning, kran etc.

3) Kompakt med bubblor

Bubbelbad finns i alla former och storlekar. Ifö Bahamas mäter 150x100 centimeter och passar därför bra för dig som har ett litet badrum, men ändå vill ha alla de vanliga funktionerna hos ett bubbelbadkar. Bahamas är tillverkat i vit genomfärgad akryl och har ett självtömmande rörsystem. Det kan fås med olika massagesystem – luft, vatten eller bådadera – och kan även kombineras med en duschvägg. Bahamas kostar från cirka 19 500 kronor och uppåt.

4) För dem som vill sitta

Annons

Ett sittbadkar kan vara en både kompakt och praktisk lösning för vissa. Bazz Basic från Sameca är ergonomiskt utformat, har låg instegshöjd och snabb dränering. Badkarsdörren är avtagbar och finns vänster- eller högerhängd. Karet finns i hörn- eller väggversion. Som tillbehör finns även hydromassage. Höjden är 106 centimeter, bredden 102 centimeter och djupet 97-115 centimeter. Bazz Basic kostar cirka 28 000 kronor.

5) Mobilt badkar

Vem har sagt att man måste ha badkaret i badrummet? Mobile Bathtub, designat av Marie-Louise Gustafsson, ger dig friheten att njuta av ett bad var du vill. Ute i trädgården, kanske? Det strömlinjeformade badkaret är gjort i glasfiber och har tre hjul, varav det främre är svängbart. Längd 173, bredd 74 och höjd 66 centimeter. Mobile Bathtub kan beställas för cirka 50 000 kronor, plus eventuellt konstverk för ingjutning.

6) Ta i trä

Det finns badkar i alla tänkbara material – givetvis även trä. Rekoma har fyra standardmodeller, varav väggbadkaret Hermes kostar cirka 85 000 kronor inklusive frakt. Hermes är skålformat på såväl in- som utsidan och har en ellipsformad sockel. Lärkträd är standard, men badkaren finns även i bok och lönn samt, mot tillägg, i körsbär, valnöt med mera. Rekoma tillverkar även specialmodeller med bland annat massage.

7) Designad massage

När massagebadets uppfinnare Jacuzzi möter den italienska designfirman Pininfarina kan resultatet inte bli annat än uppseendeväckande. Badkarsserien heter Morphosis och rymmer tre modeller. Alpha är ett dubbelbadkar med en karakteristisk båge. Det erbjuder hydromassage, ljusterapi och stereoradio, samt givetvis en fjärrkontroll för att styra allt. Bredd 231, djup 107 och höjd 133 centimeter; pris cirka 135 000 kronor.

8) Stenhård lyx

Ren och tidlös form i solid natursten erbjuder italienska Boffi med sitt badkar Po. Karet är 125 centimeter brett, finns i 190 eller 210 centimeters längd och rymmer närmare 300 liter vatten. Lyxen har dock ett pris: 220 000 respektive 240 000 kronor, närmare bestämt. Och glöm inte kolla så att badrummet är stabilt. Po väger nämligen 800 respektive 900 kilo, förutom vattnet du fyller det med. Och dig själv, förstås. Po finns även i kompositmaterialet Corian, väger då 150 kilo och kostar 198 000 kronor.

Köpinformation

bclean, www.bclean.se
Boffi, www.geco.se
Ifö, www.ifo.se
Jacuzzi, www.aquapool.se
Marie-Louise Gustafsson, www.marielouise.se
Rekoma, www.rekoma.com/badkar
Sameca, www.sameca.se
Westerbergs, www.westerbergs.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
20 september 2006

0 Kommentarer

1

Nytt massagebad eller bubbelbad, kärt barn har många namn

Går du i köptankar och vill skaffa dig ett nytt badkar eller massagebad? Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det viktigt att ställa många...

0

Unna dig ett bad

Bad med bubblor är något mer än att bara löga sig på ordinärt vis i ett badkar. Det har romerska anor!

0

10 frågor och svar om bubbelbad

Hur mycket ska det bubbla för att vara riktigt skönt? Och vad kostar det egentligen med ett riktigt bubbelbad i det egna badrummet? Antal bubblor är...

4

Jag byggde ett naturbad - Min idé

Det sjuder av kreativitet och skaparkraft runt om i landet. Nu delar vi idéer med varandra. Först ut är Malin som skapat ett vackert badkar – av trädgår...

0

Nöden har ingen lag!

Här kommer lite badinspiration med allt från Prästens badkar till en helt ny tidning. För badrummet har i alla avseenden blivit villans hetaste rum.

0

Relaxa i badrummet

Köket må vara det centrala rummet i ett hus, men badrummet blir allt viktigare. Här är nio trendiga badkar och duschar som förvandlar ditt badrum från...

0

Ses vi i badkaret?

Varje gång när jag tappade upp ett bad för några år sedan anade alltid hustrun ugglor i mossen. ”Vad tänker du hitta på nu”, undrade hon oroligt.

0

Proppen blir som ny - Hushållstipset

Så fixar du proppen till handfatet eller badkaret

Annons från Hafa

Badkar i gjutmarmor

Hafa Hampton badkar är tillverkat i gjutmarmor vilket både ökar komforten och håller värmen längre.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons