Jag önskar mig någon som kan bygga grejer!

En hemmafixare skulle vara bra att ha skriver Camilla von Otter. 


Jag fick en intressant fråga häromdagen från en man: Är det så att det är jag som kille som måste vara den mest händiga i familjen? Han kände trycket från Timell och Arga snickaren och hade själv tummen mitt i handen. Svaret blev naturligtvis nej, att händighet är fullständigt könsneutralt och att alla är bra på något och att man ska göra det man är bra på, ”du kanske är bra på att laga mat” försökte jag trösta. (Han var jättebra på Boeuf Bourguignon visade det sig. Gott.)

Nu måste jag ändå erkänna att jag verkligen skulle önska mig en riktigt händig partner och eftersom jag lever med en man så blir ju mitt resonemang inte ett dugg politiskt korrekt. Jag tar mig fram okej för egen maskin i fixandet, det gör jag. Skruvar ihop Ikeamöbler, hänger upp tavlor, skottar, klipper gräs, oljar in däck, rensar avlopp, tapetserar och målar. Men det är mer som underhåll kan jag känna. Det vore så gött med någon som liksom, ”Jaha en skoförvaringshylla i hallen, men en sån platsbygger jag i helgen älskling, ska vi inte ha en dyna ovanpå också? Jag syr en av det där snygga Josef Franktyget vi har en snutt av i källaren.” Eller som tänkte ut saker själv och så var det stenlagt i maskroshörnet vid entrén när jag kom hem från jobbet en dag. Det är bara en önskedröm, jag vet. Som att jag själv skulle kunna spanska flytande eller ha en sångröst som Carola. Eller kunna bygga saker själv för all del. Med tummen mitt i min partners hand kommer dock ett mycket glatt humör och en vacker sångröst, gitarrspelande och en hel del matlagande med snitsiga uppläggningar. Men aldrig att han blir nominerad av mig till Sveriges bästa hemmafixare, tävlingen som vi drar i gång i detta nummer. Känner du någon som är värd att vinna? Man är diskvalificerad om man lagar soffans ena trasiga ben med lite lösa träbitar som man staplat lite vingligt ovanpå varandra och som rasar ihop varje gång man sätter sig.  

Glad sommar till er alla! Ses igen i augusti!

Gillar: att man kan tjäna semesterpengar på sitt hus! Antingen hyra ut det på till exempel airbnb.se eller byta hus med någon i ett land man vill till via homeexchange.com. 

Ogillar: att körsbärsträden blommar så försvinnande kort tid.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar