Annons

Mitt hem är min borg

När jag blev miljonär på IT-aktier kunde jag äntligen förverkliga min livslånga dröm - jag förvandlade min villa till en medeltida borg!

När jag blev VD för mitt företag Informator AB fick jag en del aktier. De blev värda miljontals kronor efter en mycket lyckad börsintroduktion, och pengarna visste jag genast hur jag skulle använda: min villa skulle förvandlas till en borg i bästa medeltidsstil.

Det var naturligtvis ett jätteprojekt. Träväggarna revs ner bit för bit och ersattes med 40 centimeter tjocka granitblock från Italien. Invändigt lades kullersten som golv i hela huset, och det nya stentaket hölls upp av jättelika ekstammar, också dessa från Italien.

Som fönster dög naturligtvis inte vanliga, moderna glasrutor. Nej, samtliga fönster byttes ut mot antingen skottgluggar (runt ytterdörren) eller mosaikfönster i regnbågens alla färger (i vardagsrummet). Till ytterdörr valde jag en 20 centimeter tjock ekdörr med tunga järnbeslag som garanterat stoppar vilken inbrottstjuv som helst.

Bara ett spel

Nej, jag bara skämtade. Jag är ingen miljonär. Jag har bara spelat det vansinnigt roliga succéspelet The Sims från Electronic Arts. Spelet är en slags social simulator - ett spel där man kan simulera en familjs liv och leverne om man tycker verkligheten är för tråkig.

En stor del av framgången bakom The Sims beror på att det är så roligt att bygga sig ett hem. Till en början har man en mycket mager kassa som ska räcka för att köpa en tomt, bygga ett hus samt köpa vitvaror. Sedan måste man skaffa ett jobb åt sin karaktär, eller Sim som de kallas. Det är inte det lättaste att göra karriär, samtidigt som man ska hålla gårdsfester för grannarna samt gärna leta upp en livskamrat.

Mitt eget alter ego i The Sims heter Egon Swärdh och är en excentrisk IT-miljonär. Som alla excentriska IT-miljonärer vill han ha ett unikt hus, i det här fallet då en medeltida borg. I hallen lyser facklor upp huset, och i sovrummet står en autentisk riddarrustning bredvid den luxuösa tronen som används som läsfåtölj.

Men även om Egon Swärdh gillar att omgärda sig av medeltidsprylar så betyder inte det att han är redo att avsäga sig allt vad modern teknik och komfort har att erbjuda. Hans favoritleksaker är till exempel ett virtuellt datorspel och en grandios flygel som står i vardagsrummet. Och stenväggarna är långt ifrån kala.

Här trängs jakttroféer med dyrbara väggbonader och jättelika kandelabrar. I vardagsrummet står en pampig öppen spis (fast efter upprepade bränder vågar inte Egon tända den längre). Och som enda person i sitt grannskap har Egon Swärdh haft råd att köpa den nya städroboten Servo från Blänk-o-Stänk AB. Den lagar mat, går ut med soporna, diskar och städar för glatta livet. Det är väl ändå alla villaägares dröm att ha en sådan i verkligheten?

Släpp lös inredaren

Det är just möjligheten att skapa ett helt liv åt sin alter ego som gör The Sims så roligt; att få släppa lös inredaren inom sig. Att köpa den där nya, bättre diskmaskinen som gör köksarbetet så mycket effektivare. Att efter en hård dags arbete äntligen få råd att måla om i vardagsrummet. Eller att köpa den där riddarrustningen för 15 000 som man haft ögonen på under en längre tid.

Mycket av det som händer i The Sims är tokroligt. Som till exempel när jag bestämde att ungkarlen Egon Swärdh skulle fria till granntjejen Maria Polare. Han gick ner på knä inne på toaletten och friade, samtidigt som en svärm kackerlackor sprang runt på golvet. Knappast romantiskt. Vad hon svarade? "Jag kan inte fattade ett sånt beslut på tom mage".

Efter att jag hade bjudit henne på en brakmiddag tackade hon ja och de två blev ett par. Sedan dess har hon gjort karriär som skådespelerska, medan Egon har sadlat om till programledare i en talkshow.
Vem vet vad som skulle hända om du skulle bygga ditt eget drömhus i The Sims?

Mer om The Sims

The Sims har fått två expansioner: Livin´ it up samt House Party. Spelet The Sims vann pris som bästa simulator och årets spel 2001 på Spelgalan 2001, som hölls på Cirkus den 2 april.
Distributör är Electronic Arts, 08-594 106 50.
Här kan du läsa mer om The Sims: www.thesims.com


Egon Swärdh och Maria Polare gifter sig - på toaletten (mulltoa för rätt medeltidskänsla).


Maria Swärdh tar sig en kopp espresso i sin medeltidsvilla.


Om du har råd kan du tapetsera om och byta väggar hur många gånger du vill.

Annons


Hemma hos familjen Rydling är det party. Fast alla gillar inte Tommys gitarrspel.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
20 april 2001
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons